Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku a protlak a opět orestujeme. Dochutíme solí, pepřem, případně bylinkami a kořením dle chuti. Přidat můžeme i špetku chilli koření.
2
Mleté maso promícháme s květákem, vmícháme rozšlehané žloutky, strouhaný parmezán a nakonec tuhý sníh z bílků. Vše nandáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, zaklopíme a pečeme na 180 stupňů cca 25 minut, pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou nebo těstovinovou přílohou. Před podáváním můžeme dozdobit sýrem nebo zeleninou.
4
Kořenit se v tomto receptu bát nemusíme, květák sráží ostrost jídla.