Květák namočíme do teplé osolené vody, aby vyplaval případný hmyz. Poté květák vyjmeme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut. Uvařený květák necháme okapat, přelijeme omáčkou a podáváme. Ozdobíme snítkou kopru, nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
2
**Omáčka:** smetanu rozmícháme s mlékem, přidáme na kousky taveného sýra, přivedeme k varu a sýr rozvaříme. Ochutíme vegetou, kari kořením, citronovou šťávou, podle chuti přisolíme a dobře promícháme. Omáčku můžeme zjemnit žloutky nebo máslem.
Nejspíše moc dobré, tedy podle slov manžela a syna. Na mě bohužel nezbylo, asi je špatně uveden počet výsledných porcí :)
Martina S.
|15. 7. 2006 18:38
Toto jídlo mělo u nás velký úspěch. Potřebovala jsem něco rychlého na přípravu a toto bylo to pravé. Udělala jsem jeden a půl množství omáčky, místo mléka jsem dala smetanu, máslo jsem vynechala. Omáčkou jsme si polévali jak květák, tak brambory. Vynikající.
martina malovikovam
|9. 4. 2006 11:40
vynikajuca onmacka,priatel len chavalil
Lenka Jabůrková
|28. 1. 2006 19:59
Výborné a rychlé, omáčku budu používat i k masu a jiné zelenině. Díky.