Celý nerozebraný květák uvaříme ve slané vodě do měkka, ale tak, aby zůstal křupavý, nerozpadající se. Necháme okapat a udržujeme v teple. Polijeme rozpuštěným máslem, posypeme kakaem a bohatě posypeme práškovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Klaruška
|6. 11. 2014 12:49
Ty bláho to vypadá fakt blbě :-\
Bohunka
|21. 10. 2011 13:43
... ostatne myslim si, ze vsechny prispevky v tomto tematu jsou zdravotne zavadne.
Hugo
|21. 10. 2011 13:40
A co takhle brokolice s kakaickem?
hanka
|25. 7. 2011 10:32
Tak já zkusila s grankem a nevím co bylo špatně, ale nezískal si ani mě ani 2,5-leté dítě. Už dělat nebudu.
Lenuska
|15. 6. 2011 18:27
Njn tak je to dobrý,kdybych musela dávat procenta tak bych dala 100%54 :-)
tonca
|20. 12. 2010 17:40
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
Olga .
|15. 8. 2010 21:32
Ivana Přikrylová, že nevyzkoušíte? Vaše věc... Ale do smrti nebudete s jistotou vědět, zda jste chybu udělala či neudělala :-)Nejistota může být kořením lásky..., ale dlouhodobě to může být otrava:-) A karfiolem posladku se určitě neotrávíte :-)))
Daniella O.
|14. 8. 2010 20:24
Teri, vcera jsem se vratila z prace hodne pozde a dcera chtela neco sladkeho a v lednici byl kvetak. Byla jsem opravdu hodne unavena, tak jsem ho udelala podle receptu a skoro jsem ho zblajzla sama, manzel na sladke moc neni, ale zakapaval si ho maslem, rozpustenou cokoladou a sypal oprazenou strouhankou. Bylo to moc dobre a byla jsem stejne mile prekvapena, jako s Kolozvarskym zelim :))))) Dekuji za recept a jasna 1!!!!
Zora Manasová
|14. 8. 2010 13:52
Musím súhlasiť s Terezou, nechutný je jedine Váš komentár, Ivana. Mimochodom, čo len je také strašné na kurati s čokoládou. Aj kura aj čokoláda sú dobré veci. Niekomu to môže chutiť, niekomu nie. Ja, napríklad, neznášam tlačenku a všetko čo sa trasie (aspik, huspenina, ..), ale v živote som nepovedala, že je to nechutné. Koľko ľudí, toľko chuti, aleb ako hovorí klasik "proti gustu žádny dišputát".
Tereza J.
|13. 8. 2010 22:29
Každý máme iné chute a názor. Mne pripadá nechutné hodnotiť niečo, čo som nevyskúšala urobiť a neochutnala. Ale ako vravím, každý máme iné chute. Karfiol s kakaom alebo karfiol so strúhankou posypaný práškovým cukrom kedysi bolo u nás bežné jedlo. Olomoucké syrečky do leča tiež nie je bežná kombinácia na nevyhlasujem ju za nechutnú, to vy som si nedovolila z úcty k vám.
Ivana Přikrylová
|13. 8. 2010 19:41
Připadá mi to stejně nechutná kombinace, jako recept na kuře s čokoládou, určitě nevyzkouším a myslím že neudělám chybu
Tereza J.
|26. 3. 2009 14:02
Sylva, prečo rukami ?!? Predsa príborom normálne jete . Nie je jednoduchšie to rozobrať, ono jedlo by malo aj nejako vyzerať, a položený celý karfiol na väčšom tanieri uprostred stola vyzerá určite krajšie. Naporcujete nožom, ako tortu, jete príborom.
Sylva P.
|26. 3. 2009 08:01
A jednotlivé kousky pak odkrajujete? Rukama těžko, ne? Není jednodušší květák rozebrat? Chystám se ho vyzkoušet, tak nevím.
Olga .
|20. 12. 2008 23:46
překlep : s brusinkama, nebo se zelím
Olga .
|20. 12. 2008 23:35
Ráno si v našem obchůdku postěžovali, že nevědí co s bednou květáku. Půl hodiny jsem tam agitoval; Napřed vyprodali strouhanku, pak i tvrdé rohlíky. Pak se mě jedna ptala, s čím ho budu dělat. Kdybych zalaškoval že se svíčkovou, nebo se zelím, asi bychom se zasmáli a ona by koupila předposlední karfiol. Když slyšela že s kakaem, tak zrudla, předvedla kapra na suchu, aby posléze na odchodu zasyčela: "Sprosťáku!" Takže, dnes byl květák s kakaem, zítra bude květáková :o) ... Dámy, máte můj obdiv. Vždycky jsem si myslel, že chlapi jsou přístupnější k experimentování... Škoda, asi je tu málo Topolánků :o()
Zuzka O
|16. 8. 2008 18:30
V posledni dobe se obcas inspiruju na netu na receptech. Tady tenhle recept mi nedal, ze jsem se dokonce zaregistrovala, abych mohla napsat komentar :-)))))))Napred jsem si rikala, to musi byt fakt humus. No, pak mi to nedalo, tak jsem sice trochu upravila kakao za strouhanku s cukrem, prelite rozpustenym maslem, ale teda fakt to bylo vyborny.Ono opravdu, lepsi zkusit, nez si delat "predsudky". No, a ja jsem ochotna "otestovat" vsechno :-)takze za recept fakt 1, sqvelyyyyy!!!!!
Oldřich Gargulák
|3. 8. 2008 17:00
Zora , dajte si to ako desiatu či olovrant. Nebudete banovať
Zora Manasová
|3. 8. 2008 15:07
Oldřichu, nestrážili!!! Tiež to vidím prvý krát, a ťažko uvažujem, či to vyskúšam. Karfiol mám síce rada (a brokolicu ešte radšej), ale nie som na sladké hlavné jedlá (radšej nugát, čokoláda a kakao ako sladkosť). Ryža na sladko a podobne nie je moja parketa. No, uvidím, či mi nebude ľúto karfiolu, počkám asi ešte na reakcie. Pekný deň všetkým (aj u vás sú také trópy?).
Oldřich Gargulák
|29. 7. 2008 09:51
Vraj bratia!!! Storočia pred nami strážili túto perlu...LIDIČKY, nepište komentáře a neznámkujte jen podle vašich dohadů a odhadů po přečtení receptu!!! Prosím, toto snad platí obecně, ale v tomto případě obzvlášť.Nenapadá mě žádný superlativ, kterým bych vyjádřil své pocity při, bohužel, hltání této dobroty. Ať to zkrátím. V DISKUZI v tématu JEN TAK zakládám PŘÍSPĚVEK "Karfiol po sladku". Domnívám se, že toto téma je v naší a snad i ve světové kuchyni "pole neorané". Prosím, klik na DISKUZE.....Paní Terezo J., díky!!!
Tereza J.
|26. 7. 2008 08:32
Ďakujem Danka :))) Niekto skutočne posypuje karfiol opraženou strúhankou a cukrom, je to tiež dobré. Krupičkou som neskúšala, ani nepočula, ale najbližšie vyskúšam, môže to byť tiež výborné.
Danka Snášelová
|25. 7. 2008 21:35
Terezko, musím se přiznat, že když jsem objevila tento recept, tak jsem nevěřícně kroutila hlavou. Jenomže patřím mezi lidi, kteří jídlo hodnotí až když ho ochutnají. I když jsem dnes vařila úplně něco jiného, tak při tom tančení kolem sporáku jsem ze zvědavosti vyzkoušela i tento recept. Musím říct, že jsem byla milo překvapená. Při prvním soustu jsem si řekla "No nic moc". Ale když jsem si květáček pořádně posypala grankem a osladila cukrem, tak to byla velice dobrá mňamka. Místo kakaa by se určitě hodila i posýpka z upražené strouhanky nebo dětské krupičky. Nebo místo kakaa květák polít čokoládovým jogurtem nebo pribináčkem. Fantazii se meze nekladou. Květák na sladko je vhodný zejména pro děti. Dávám za 1.
Danka Snášelová
|25. 7. 2008 21:32
Terezko, musím se přiznat, že když jsem objevila tento recept, tak jsem nevěřícně kroutila hlavou. Jenomže patřím mezi lidi, kteří jídlo hodnotí až když ho ochutnají. I když jsem dnes vařila úplně něco jiného, tak při tom tančení kolem sporákujsem ze zvědavosti vyzkoušela i tento recept. Musím říct, že jsem byla milo překvapená. Při prvním soustu jsem si řekla "No nic moc". Ale když jsem si květáček pořádně posypala grankem a osladila moučkovým cukrem, tak to byla velice dobrá mňamka. Místo kakaa by se určitě hodila i posýpka z upražené strouhanky nebo dětské krupičky. Nebo místo kakaa květák polít čokoládovým jogurtem nebo pribináčkem. Fantazii se meze nekladou. Květák na sladko je vhodný zejména pro děti. Dávám za 1.
Tereza J.
|24. 7. 2008 07:40
Oldřichu, všetky nieeeeeeeeeee :)))))
Jana Pátková
|23. 7. 2008 19:39
Oldo, Pátková v pátek s Pátkem bez masa, no jde to, sice jde o život, ale zatím to zvládáme,a k tomu receptu, jak už bylo tady psáno, bramborové placky s bílou kávou (no, pro mě hrůza), ale lidé ostatní to normálně jedí, tak si myslím, že když ten květák uvařím a posypu sladkým, tak to bude úplně stejné jako bramor.placky se sladkým, ne ? A hodnocení si nechám až potom , jak to ochutnám.
Oldřich Gargulák
|23. 7. 2008 19:33
Já to nebyl. Zatím. Pátek máme bez masa, tak to koštnu.Ale kdybych pustil tu mou ke klávesnici, tak by dala 10. To víte, některý ženský jsou všechny stejný!
Jana Remková
|23. 7. 2008 18:32
Tady je nějaký element,jako na profilech.Většinou dá za 5 a sám nemá hodnocení,ani fotku.Tady taky někdo dal pětku a ani k tomu nedal komentář,proč,jestli mu třeba nechutnalo.Tak já dávám za 1,tohle jídlo nám dělala moje tchýně na Slovensku a děcka se olizovaly a později si to i samy dělaly,třeba na večeři.
ladislava staffenová
|23. 7. 2008 15:39
Terezko,souhlasím jak s komentářem,tak s receptem.A přesně:platí:ochutnat - kritizovat.Jinak,já na sladké nejsem, moje lepší polovička:-(((pravila,konečně něco prom ě.Tím myslel,že miluje sladkou rýži atd,já to nemusím.A ten květák zachutnal i mě,takže díky za výborný nápad.A konečně nemusím patlat jen rýži (tu já fakt nemusím!!)A za 1.Laďka
ladislava staffenová
|23. 7. 2008 15:38
Terezko,souhlasím jak s komentářem,tak s receptem.A přesně:platí:ochutnat - kritizovat.Jinak,já na sladké nejsem, moje lepší polovička:-(((pravila,konečně něco prom ě.Tím myslel,že miluje sladkou rýži atd,já to nemusím.A ten květák zachutnal i mě,takže díky za výborný nápad.A konečně nemusím patlat jen rýži (tu já fakt nemusím!!)A za 1.Laďka
Tereza J.
|23. 7. 2008 13:44
Laďka, ono slovenská a časká kuchyňa sú trocha rozdielne, aj chute sú rôzne ako píšeš. Čo je na Slovensku bežné jedlo, v Čechách sa niekedy nad nim divia. Už som sa s tým stretla viackrát. Ale môj názor je taký, že najprv ochutnám, potom posudzujem.
ladislava staffenová
|23. 7. 2008 11:21
Souhlasím s Terezkou,že hodnotit by měl jen ten,kdo to ochutnal.Já si stejně myslím,že to je ukazatel na nic.Vždyť si přečtěte různé komentáře a najděte,který recept nemá aspoň 1 odsuzující.Prostě každý má jinou chuť.Lenka sice napslala:proboha, ale je ochotná to vyzkoušet,takže si myslím,že ona takto nehodnotila.Je to sice nezvyklé jídlo,ale určitě na něm nevidím nic nemožného. Kdopak tu nedávno psal,že při cukrování bramborových placek obracel oči v sloup?No a nám to chutná.Terezko,vyzkouším taky ještě teď.Jinak všem hezký den.:-)))Laďka
Tereza J.
|23. 7. 2008 08:50
Ďakujem tomu, kto nevyskúšal, ale hodnotil 5 :)))Lenka, vyskúšajte si najprv niekoľko ružičiek, aby ste vedeli, ako to chutí. U nás to majú radi hlavne deti, ale dávame si to ako chutnú letnú večeru, je to sladké, sýte, ale človek nemá pocit prejedenosti.
lenka galvasová
|22. 7. 2008 21:55
Proboha,květák na sladko?Neodsuzuji,nezkoušela jsem,ale vyzkouším.