• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Květák s kakaem
Napište svůj komentář k receptu

Květák s kakaem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 98
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květák s kakaem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • sůl
    • moučkový cukr
    • 1
      ks květák
    • kakao

Postup přípravy receptu

1
Celý nerozebraný květák uvaříme ve slané vodě do měkka, ale tak, aby zůstal křupavý, nerozpadající se. Necháme okapat a udržujeme v teple. Polijeme rozpuštěným máslem, posypeme kakaem a bohatě posypeme práškovým cukrem.
2
Je to lehká, dobrá večeře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klaruška | 6. 11. 2014 12:49

    Ty bláho to vypadá fakt blbě :-\

  • Bohunka | 21. 10. 2011 13:43

    ... ostatne myslim si, ze vsechny prispevky v tomto tematu jsou zdravotne zavadne.

  • Hugo | 21. 10. 2011 13:40

    A co takhle brokolice s kakaickem?

  • hanka | 25. 7. 2011 10:32

    Tak já zkusila s grankem a nevím co bylo špatně, ale nezískal si ani mě ani 2,5-leté dítě. Už dělat nebudu.

  • Lenuska | 15. 6. 2011 18:27

    Njn tak je to dobrý,kdybych musela dávat procenta tak bych dala 100%54 :-)

  • tonca | 20. 12. 2010 17:40

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Olga . | 15. 8. 2010 21:32

    Ivana Přikrylová, že nevyzkoušíte? Vaše věc... Ale do smrti nebudete s jistotou vědět, zda jste chybu udělala či neudělala :-)Nejistota může být kořením lásky..., ale dlouhodobě to může být otrava:-) A karfiolem posladku se určitě neotrávíte :-)))

  • Daniella O. | 14. 8. 2010 20:24

    Teri, vcera jsem se vratila z prace hodne pozde a dcera chtela neco sladkeho a v lednici byl kvetak. Byla jsem opravdu hodne unavena, tak jsem ho udelala podle receptu a skoro jsem ho zblajzla sama, manzel na sladke moc neni, ale zakapaval si ho maslem, rozpustenou cokoladou a sypal oprazenou strouhankou. Bylo to moc dobre a byla jsem stejne mile prekvapena, jako s Kolozvarskym zelim :))))) Dekuji za recept a jasna 1!!!!

  • Zora Manasová | 14. 8. 2010 13:52

    Musím súhlasiť s Terezou, nechutný je jedine Váš komentár, Ivana. Mimochodom, čo len je také strašné na kurati s čokoládou. Aj kura aj čokoláda sú dobré veci. Niekomu to môže chutiť, niekomu nie. Ja, napríklad, neznášam tlačenku a všetko čo sa trasie (aspik, huspenina, ..), ale v živote som nepovedala, že je to nechutné. Koľko ľudí, toľko chuti, aleb ako hovorí klasik "proti gustu žádny dišputát".

  • Tereza J. | 13. 8. 2010 22:29

    Každý máme iné chute a názor. Mne pripadá nechutné hodnotiť niečo, čo som nevyskúšala urobiť a neochutnala. Ale ako vravím, každý máme iné chute. Karfiol s kakaom alebo karfiol so strúhankou posypaný práškovým cukrom kedysi bolo u nás bežné jedlo. Olomoucké syrečky do leča tiež nie je bežná kombinácia na nevyhlasujem ju za nechutnú, to vy som si nedovolila z úcty k vám.

  • Ivana Přikrylová | 13. 8. 2010 19:41

    Připadá mi to stejně nechutná kombinace, jako recept na kuře s čokoládou, určitě nevyzkouším a myslím že neudělám chybu

  • Tereza J. | 26. 3. 2009 14:02

    Sylva, prečo rukami ?!? Predsa príborom normálne jete . Nie je jednoduchšie to rozobrať, ono jedlo by malo aj nejako vyzerať, a položený celý karfiol na väčšom tanieri uprostred stola vyzerá určite krajšie. Naporcujete nožom, ako tortu, jete príborom.

  • Sylva P. | 26. 3. 2009 08:01

    A jednotlivé kousky pak odkrajujete? Rukama těžko, ne? Není jednodušší květák rozebrat? Chystám se ho vyzkoušet, tak nevím.

  • Olga . | 20. 12. 2008 23:46

    překlep : s brusinkama, nebo se zelím

  • Olga . | 20. 12. 2008 23:35

    Ráno si v našem obchůdku postěžovali, že nevědí co s bednou květáku. Půl hodiny jsem tam agitoval; Napřed vyprodali strouhanku, pak i tvrdé rohlíky. Pak se mě jedna ptala, s čím ho budu dělat. Kdybych zalaškoval že se svíčkovou, nebo se zelím, asi bychom se zasmáli a ona by koupila předposlední karfiol. Když slyšela že s kakaem, tak zrudla, předvedla kapra na suchu, aby posléze na odchodu zasyčela: "Sprosťáku!" Takže, dnes byl květák s kakaem, zítra bude květáková :o) ... Dámy, máte můj obdiv. Vždycky jsem si myslel, že chlapi jsou přístupnější k experimentování... Škoda, asi je tu málo Topolánků :o()

  • Zuzka O | 16. 8. 2008 18:30

    V posledni dobe se obcas inspiruju na netu na receptech. Tady tenhle recept mi nedal, ze jsem se dokonce zaregistrovala, abych mohla napsat komentar :-)))))))Napred jsem si rikala, to musi byt fakt humus. No, pak mi to nedalo, tak jsem sice trochu upravila kakao za strouhanku s cukrem, prelite rozpustenym maslem, ale teda fakt to bylo vyborny.Ono opravdu, lepsi zkusit, nez si delat "predsudky". No, a ja jsem ochotna "otestovat" vsechno :-)takze za recept fakt 1, sqvelyyyyy!!!!!

  • Oldřich Gargulák | 3. 8. 2008 17:00

    Zora , dajte si to ako desiatu či olovrant. Nebudete banovať

  • Zora Manasová | 3. 8. 2008 15:07

    Oldřichu, nestrážili!!! Tiež to vidím prvý krát, a ťažko uvažujem, či to vyskúšam. Karfiol mám síce rada (a brokolicu ešte radšej), ale nie som na sladké hlavné jedlá (radšej nugát, čokoláda a kakao ako sladkosť). Ryža na sladko a podobne nie je moja parketa. No, uvidím, či mi nebude ľúto karfiolu, počkám asi ešte na reakcie. Pekný deň všetkým (aj u vás sú také trópy?).

  • Oldřich Gargulák | 29. 7. 2008 09:51

    Vraj bratia!!! Storočia pred nami strážili túto perlu...LIDIČKY, nepište komentáře a neznámkujte jen podle vašich dohadů a odhadů po přečtení receptu!!! Prosím, toto snad platí obecně, ale v tomto případě obzvlášť.Nenapadá mě žádný superlativ, kterým bych vyjádřil své pocity při, bohužel, hltání této dobroty. Ať to zkrátím. V DISKUZI v tématu JEN TAK zakládám PŘÍSPĚVEK "Karfiol po sladku". Domnívám se, že toto téma je v naší a snad i ve světové kuchyni "pole neorané". Prosím, klik na DISKUZE.....Paní Terezo J., díky!!!

  • Tereza J. | 26. 7. 2008 08:32

    Ďakujem Danka :))) Niekto skutočne posypuje karfiol opraženou strúhankou a cukrom, je to tiež dobré. Krupičkou som neskúšala, ani nepočula, ale najbližšie vyskúšam, môže to byť tiež výborné.

  • Danka Snášelová | 25. 7. 2008 21:35

    Terezko, musím se přiznat, že když jsem objevila tento recept, tak jsem nevěřícně kroutila hlavou. Jenomže patřím mezi lidi, kteří jídlo hodnotí až když ho ochutnají. I když jsem dnes vařila úplně něco jiného, tak při tom tančení kolem sporáku jsem ze zvědavosti vyzkoušela i tento recept. Musím říct, že jsem byla milo překvapená. Při prvním soustu jsem si řekla "No nic moc". Ale když jsem si květáček pořádně posypala grankem a osladila cukrem, tak to byla velice dobrá mňamka. Místo kakaa by se určitě hodila i posýpka z upražené strouhanky nebo dětské krupičky. Nebo místo kakaa květák polít čokoládovým jogurtem nebo pribináčkem. Fantazii se meze nekladou. Květák na sladko je vhodný zejména pro děti. Dávám za 1.

  • Danka Snášelová | 25. 7. 2008 21:32

    Terezko, musím se přiznat, že když jsem objevila tento recept, tak jsem nevěřícně kroutila hlavou. Jenomže patřím mezi lidi, kteří jídlo hodnotí až když ho ochutnají. I když jsem dnes vařila úplně něco jiného, tak při tom tančení kolem sporákujsem ze zvědavosti vyzkoušela i tento recept. Musím říct, že jsem byla milo překvapená. Při prvním soustu jsem si řekla "No nic moc". Ale když jsem si květáček pořádně posypala grankem a osladila moučkovým cukrem, tak to byla velice dobrá mňamka. Místo kakaa by se určitě hodila i posýpka z upražené strouhanky nebo dětské krupičky. Nebo místo kakaa květák polít čokoládovým jogurtem nebo pribináčkem. Fantazii se meze nekladou. Květák na sladko je vhodný zejména pro děti. Dávám za 1.

  • Tereza J. | 24. 7. 2008 07:40

    Oldřichu, všetky nieeeeeeeeeee :)))))

  • Jana Pátková | 23. 7. 2008 19:39

    Oldo, Pátková v pátek s Pátkem bez masa, no jde to, sice jde o život, ale zatím to zvládáme,a k tomu receptu, jak už bylo tady psáno, bramborové placky s bílou kávou (no, pro mě hrůza), ale lidé ostatní to normálně jedí, tak si myslím, že když ten květák uvařím a posypu sladkým, tak to bude úplně stejné jako bramor.placky se sladkým, ne ? A hodnocení si nechám až potom , jak to ochutnám.

  • Oldřich Gargulák | 23. 7. 2008 19:33

    Já to nebyl. Zatím. Pátek máme bez masa, tak to koštnu.Ale kdybych pustil tu mou ke klávesnici, tak by dala 10. To víte, některý ženský jsou všechny stejný!

  • Jana Remková | 23. 7. 2008 18:32

    Tady je nějaký element,jako na profilech.Většinou dá za 5 a sám nemá hodnocení,ani fotku.Tady taky někdo dal pětku a ani k tomu nedal komentář,proč,jestli mu třeba nechutnalo.Tak já dávám za 1,tohle jídlo nám dělala moje tchýně na Slovensku a děcka se olizovaly a později si to i samy dělaly,třeba na večeři.

  • ladislava staffenová | 23. 7. 2008 15:39

    Terezko,souhlasím jak s komentářem,tak s receptem.A přesně:platí:ochutnat - kritizovat.Jinak,já na sladké nejsem, moje lepší polovička:-(((pravila,konečně něco prom ě.Tím myslel,že miluje sladkou rýži atd,já to nemusím.A ten květák zachutnal i mě,takže díky za výborný nápad.A konečně nemusím patlat jen rýži (tu já fakt nemusím!!)A za 1.Laďka

  • ladislava staffenová | 23. 7. 2008 15:38

    Terezko,souhlasím jak s komentářem,tak s receptem.A přesně:platí:ochutnat - kritizovat.Jinak,já na sladké nejsem, moje lepší polovička:-(((pravila,konečně něco prom ě.Tím myslel,že miluje sladkou rýži atd,já to nemusím.A ten květák zachutnal i mě,takže díky za výborný nápad.A konečně nemusím patlat jen rýži (tu já fakt nemusím!!)A za 1.Laďka

  • Tereza J. | 23. 7. 2008 13:44

    Laďka, ono slovenská a časká kuchyňa sú trocha rozdielne, aj chute sú rôzne ako píšeš. Čo je na Slovensku bežné jedlo, v Čechách sa niekedy nad nim divia. Už som sa s tým stretla viackrát. Ale môj názor je taký, že najprv ochutnám, potom posudzujem.

  • ladislava staffenová | 23. 7. 2008 11:21

    Souhlasím s Terezkou,že hodnotit by měl jen ten,kdo to ochutnal.Já si stejně myslím,že to je ukazatel na nic.Vždyť si přečtěte různé komentáře a najděte,který recept nemá aspoň 1 odsuzující.Prostě každý má jinou chuť.Lenka sice napslala:proboha, ale je ochotná to vyzkoušet,takže si myslím,že ona takto nehodnotila.Je to sice nezvyklé jídlo,ale určitě na něm nevidím nic nemožného. Kdopak tu nedávno psal,že při cukrování bramborových placek obracel oči v sloup?No a nám to chutná.Terezko,vyzkouším taky ještě teď.Jinak všem hezký den.:-)))Laďka

  • Tereza J. | 23. 7. 2008 08:50

    Ďakujem tomu, kto nevyskúšal, ale hodnotil 5 :)))Lenka, vyskúšajte si najprv niekoľko ružičiek, aby ste vedeli, ako to chutí. U nás to majú radi hlavne deti, ale dávame si to ako chutnú letnú večeru, je to sladké, sýte, ale človek nemá pocit prejedenosti.

  • lenka galvasová | 22. 7. 2008 21:55

    Proboha,květák na sladko?Neodsuzuji,nezkoušela jsem,ale vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Květák Máslo Moučkový cukr Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

76
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
71
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
43
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Květák nejen pro vegetariány
Květák nejen pro vegetariány
Květák pod peřinou
Květák pod peřinou
Květák rychleji
Květák rychleji
Květák s mletým masem po boloňsku
Květák s mletým masem po boloňsku
Květák s těstovinami ala mozeček
Květák s těstovinami ala mozeček
Květák se slaninou v bešamelu s nivou
Květák se slaninou v bešamelu s nivou
  • Recepty.cz
  • Květák s kakaem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact