Nejprve v osolené vodě povaříme květák rozebraný na růžičky (pouze pár minut, aby nebyl měkký). Květák slejeme a necháme jej vychladnout. Slaninu i sýr nakrájíme na kostičky. Z másla, mouky a mléka povaříme bešamel, ve kterém rozpoustíme masox. Květák vložíme do pekáčku, posypeme jej sýrem a slaninou, osolíme, opepříme a zalijeme bešamele. Nakonec vše mírně posypeme provensálským kořením a zapečeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta Nejmanová
|25. 10. 2006 14:15
zkusila jsem změnu, květák dělám jen obalovaný a chutnalo to celé rodině, díky za tip
Barbora Polakova
|23. 6. 2006 21:59
Moje najoblubenejsie jedlo, ktore chuti kazdemu.Davam to zapekat rovno aj s uvarenymi cestovinami.Je to vazne velmi dobre.
Gabriela Houšková
|23. 6. 2006 11:53
podobný recept jsem viděla v televizi, myslím, že to vařil Petr Rychlý. Do květáku zapichoval hranolky sýra a šunky a pak se to zalilo bešamelem a zapeklo. Je to moc dobré