Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky květáku obalíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme, přidáme žloutky a mouku a smícháme v hebké těstíčko. Květák obalujeme v těstíčku a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Podáváme se šťouchanými bramborami a salátem.
Moc dobré. Pochopila jsem, že obalit dvakrát - v oleji s petrželkou a v těstíčku. :-)
Marťa
|24. 6. 2007 18:29
Docela ráda bych tento recept zkusila, ale jaksi jsem nepochopila postup. To se má obalené růžičky knětáku ještě jednou obalit v tom hebkém těstíčku? Děkuji předem za upřesnění.
Jan Koláček
|23. 6. 2007 06:12
Květák to chce uvařit trochu méně, aby byl tužší. Vařil jsem v mikrovlnce asi 9 minut a lépe by bylo tak 3 minuty ubrat.Šťávu jsem dal jen z půl citronu a bylo to málo.Těstíčko mne příjemně překvapilo. Vyzkouším i na jiných pokrmech.