• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Květák po pařížsku
Napište svůj komentář k receptu

Květák po pařížsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květák po pařížsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks květák
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce petrželka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks citronová šťáva
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky květáku obalíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme, přidáme žloutky a mouku a smícháme v hebké těstíčko. Květák obalujeme v těstíčku a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Podáváme se šťouchanými bramborami a salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fanfan | 18. 11. 2010 08:51

    Moc dobré. Pochopila jsem, že obalit dvakrát - v oleji s petrželkou a v těstíčku. :-)

  • Marťa | 24. 6. 2007 18:29

    Docela ráda bych tento recept zkusila, ale jaksi jsem nepochopila postup. To se má obalené růžičky knětáku ještě jednou obalit v tom hebkém těstíčku? Děkuji předem za upřesnění.

  • Jan Koláček | 23. 6. 2007 06:12

    Květák to chce uvařit trochu méně, aby byl tužší. Vařil jsem v mikrovlnce asi 9 minut a lépe by bylo tak 3 minuty ubrat.Šťávu jsem dal jen z půl citronu a bylo to málo.Těstíčko mne příjemně překvapilo. Vyzkouším i na jiných pokrmech.

  • Jana Peková | 27. 4. 2007 18:20

    Tento recept příjemně překvapil - 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hladká mouka Květák Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

135
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
99
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
88
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
73
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Květák po pařížsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact