• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Květák po pařížsku
Napište svůj komentář k receptu

Květák po pařížsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květák po pařížsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks květák
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce petrželka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks citronová šťáva
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky květáku obalíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme, přidáme žloutky a mouku a smícháme v hebké těstíčko. Květák obalujeme v těstíčku a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Podáváme se šťouchanými bramborami a salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fanfan | 18. 11. 2010 08:51

    Moc dobré. Pochopila jsem, že obalit dvakrát - v oleji s petrželkou a v těstíčku. :-)

  • Marťa | 24. 6. 2007 18:29

    Docela ráda bych tento recept zkusila, ale jaksi jsem nepochopila postup. To se má obalené růžičky knětáku ještě jednou obalit v tom hebkém těstíčku? Děkuji předem za upřesnění.

  • Jan Koláček | 23. 6. 2007 06:12

    Květák to chce uvařit trochu méně, aby byl tužší. Vařil jsem v mikrovlnce asi 9 minut a lépe by bylo tak 3 minuty ubrat.Šťávu jsem dal jen z půl citronu a bylo to málo.Těstíčko mne příjemně překvapilo. Vyzkouším i na jiných pokrmech.

  • Jana Peková | 27. 4. 2007 18:20

    Tento recept příjemně překvapil - 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hladká mouka Květák Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Podvodnice

Podvodnice

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
46
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
45
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Květák po pařížsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact