Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a vývar odložíme stranou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chladným vývarem z květáku, rozšleháme a krátce povaříme. Omáčku zjemníme smetanou, přidáme květák rozebraný na růžičky a společně povaříme.
2
Omáčku dle chuti osolíme, okyselíme a okořeníme. Podáváme s dušenou rýží, vařenými těstovinami nebo jemným houskovým knedlíkem. Do omáčky můžeme přidat na kolečka pokrájená vařená vejce natvrdo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marika Vaculíková
|2. 4. 2009 12:42
Dneska jsme měli k obědu, studující a pracující členové domácnosti budou mít k večeři:-). Je to opravdu moc dobré, určitě si to zopakujeme. děkujeme za dobrý nápad.
Petra Pavelková
|27. 8. 2008 13:01
Skvělé,přidala jsem podravku a masox.S knedlíkem a hovězím senzační.
Jarmila Dobiášová
|23. 7. 2008 12:37
Velmi zajímavé, podávala jsem s bramborami a posypané zelenou cibulkou, doporučuji milovníkům květáku
VendyC
|30. 7. 2007 09:30
Recept je výborný,manžel je milovník omáček všeho druhu,měli jsme to s knedlíkem,místo octu jsem dala tu zmiňovanou citrónovou šťávu a bylo to opravdu dokonalé :o))..jen se po tom zaprášilo :o))..doporučuji!!