Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej rozebereme na růžičky. Na kostičky nakrájené cibule zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme květák, promícháme a krátce orestujeme. Vlijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání restujeme, než se vejce srazí.
2
Mozeček ochutíme solí a pepřem a na talířích zdobíme kolečky rajčat a sypeme pažitkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Libor
|5. 2. 2016 15:15
Já ke zpěněné cibulce přidám nakrájenou anglickou, po chvíli nakrájený syrový květák, tak decku vody, nechám pod pokličkou tak 10 minut dusit, když se voda vydusí osolím, přidám pepř a kmín, rozklepnu vajíčka. Ode všeho tak nějak přiměřeně, bez vážení a počítání vajec.
ghfv
|3. 6. 2015 19:35
:-P jednoduché super :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P ;-) :-)
No, dala jsem 5 vajec a přijde mi, že to je až až... Množství květáku jsem sice nevážila, ale dělala jsem to z jedné hlavy... :-\ Jinak dobré.
Moravák
|21. 6. 2013 11:11
at si tam da kdo chce co chce skvarky parek nebo sekanou ale jinak je to dobrota a taky varim ve vode pac z toho delam polevku strcim zeleninku par novejch ertepli a to je basta :-P
A hlavně jsem zapomněla napsat, že květák nepředvařuju, dávám ho na cibulku syrový posekaný, trvá to trochu déle, než se udusí, ale zachová si víc chuti i vitamínů ;-) I obalovaný dělám syrový :-)
...já mám asi dlouhé vedení :-\ ,proč vaříme 15 minut,když jsme květák už zcedili a rozebrali....,vejce se srazí praktičky ihned ;-) .A taky dělám na másle :-)
linda nová
|23. 1. 2009 21:06
Cibuli osmahnout na na kostičky nakrájené vyškvařené anglické slanině místo na oleji, to pak je teprv dobrota!!
Lolita Krková
|12. 1. 2009 13:16
Misto kvetaku jsem dala brokolici a byla to dobrotka!
Tereza J.
|25. 7. 2008 08:27
Tiež nenechávame karfiol vychladnúť. A ešte karfiol popučíme, nenechávame celé ružičky.
Lucie Sedláčková
|25. 7. 2008 06:58
my mozeček děláme na másle a pro barvu přidáváme kurkumu... moje oblíbené jídlo
Ramm Ramm
|18. 3. 2008 16:23
lijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání vaříme asi 15 minut ... nemnělo tam být smažíme
Anonym
|28. 11. 2007 16:32
nesnášim mozeček
Anonym
|27. 12. 2006 20:06
Já dělám také ze syrového květáku a přidávám česnek
Jana Kutačová
|29. 8. 2006 15:24
V poledne přišla kamarádka a já neměla nic navařeno.Našla jsem krabí tyčky,polovinu květáku,udělala jsem mozeček,přidala stroužek česneku,opižlala pažitku-tou jsem pokrm vyloženě zasypala(jak mi bylo řečeno) a mlaskaly jsme obě dvě.Vynikající.
Pepa
|21. 5. 2006 07:09
Kveták uvarím v parnem hrnci.
Anonym
|21. 4. 2006 20:23
květák nerozebírám,stačí uvařit do měkka a pak pomačkat vidličkou
Jaroslava Oumarová
|22. 2. 2006 13:44
Já květák dávám na cibulku rovnou syrový, aby se z něho nevyplavily vitamíny. Vařím ho jen, když chci zároveň mít polévku. Se syrovým květákem to trvá trochu déle, ale chuť je lepší. zkuste to:-))
Pavlína Svitáková
|22. 2. 2006 13:08
Dělám stejně jak Terezka a Jirka.S těmi tyčinkami to může být zajímavé.Mozeček dělám trošičku řidší a někdy místo brambor udělám rýži ,kterou pokapu bobrým olejem(slunečnicový)!
Jitka Malinová
|22. 2. 2006 12:55
Růžičky květáku nenechávám vychladnout, škoda tepla, pak se to musí zase zahřívat. Dám na cibulku, nechám vypotit - odpařit přebitečnou vodu, přidám vejce a po sražení odstavím. Jo a cibulku smažím na másle. Už se těším na léto :-)
Tereza Jarčušková
|22. 2. 2006 12:38
Robím podľa receptu, ale karfiol varím ako Jirka, teda rozobratý na ružičky.
Jirka Fiala
|22. 2. 2006 12:23
Květák rozeberte před vařením, je to rychlejší. K cibulce dejte zpěnit nakrájené "krabí" tyčinky. Solit víc, chuť zaručená ;-)
Karl xxx
|29. 6. 2005 15:10
Nebo škvarky z libovějšího bůčku taky dodajíbezmasému jídlu šmrnc.
Klarka
|8. 2. 2005 12:59
Sekana do kvetakoveho mozecku :-)? No muze to bejt zajimavy, ale uz to neni moc bezmasej pokrm :-)
LUcie
|16. 1. 2005 09:14
15 minut vařit jo? se srazí za chvilku. Trocha sekané do toho by taky neuškodila