Já ke zpěněné cibulce přidám nakrájenou anglickou, po chvíli nakrájený syrový květák, tak decku vody, nechám pod pokličkou tak 10 minut dusit, když se voda vydusí osolím, přidám pepř a kmín, rozklepnu vajíčka. Ode všeho tak nějak přiměřeně, bez vážení a počítání vajec.
:-P jednoduché super :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P ;-) :-)
:-P super ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-[ :-P :-P ;-)
Dal jsem pouze 3 vejce a myslím že to bohatě stačí, k tomu ještě polovinu uzeného Tofu a kumín s koriandrem a fenyklem a paráda :)
Naše včerejší výborná večeře! Už jsme ho dlouho neměli a o to víc nám chutnal.
dala bych jich na kilo klidně deset ;-)
No, dala jsem 5 vajec a přijde mi, že to je až až... Množství květáku jsem sice nevážila, ale dělala jsem to z jedné hlavy... :-\ Jinak dobré.
at si tam da kdo chce co chce skvarky parek nebo sekanou ale jinak je to dobrota a taky varim ve vode pac z toho delam polevku strcim zeleninku par novejch ertepli a to je basta :-P
Taky naše oblíbená klasika, hlavně, když se mi nechce květák obalovat :-).
Taky naše oblíbená klasika, hlavně, když se mi nechce květák obalovat :-).
Super, jeden z nejlepších receptů na květák, co jsem na NajduRecept.cz našla. A že jich tam je požehnaně. ;-)
To je v naší rodině klasika. Přidávám nakrájený párek, posypané pažitkou a k tomu chleba s máslem.
Zkusila jsem tento recept a jen jsem do něj přidala klobásu a zapekla s bramborem a pochutnali si i dcerka s přítelem.Vřele doporučuji.
Dneska jsem udělala a chutnalo velice :)
...Miluji takovéto jídla a je to fakt lahudka... :-)
ano, máš dlouhé vedení - kde máš nějakých 15 minut? O:-)
Já tam dal místo květáku karfiol a taky se to dalo jíst ;-)
;-) ... nemáte-li pažitku, můžete to posypat i šnitlíkem :-D
Moc děkuji za dobrý recept. bylo to výborné.
Byl včera k večeři, měla jsem jen 4 vejce, ale stačilo to, dávám za 1 :)
A hlavně jsem zapomněla napsat, že květák nepředvařuju, dávám ho na cibulku syrový posekaný, trvá to trochu déle, než se udusí, ale zachová si víc chuti i vitamínů ;-) I obalovaný dělám syrový :-)
To máš pravdu, po 15ti minutách to bude zbytečně vysušené. Já ještě přidávám drcený kmín :-)
...já mám asi dlouhé vedení :-\ ,proč vaříme 15 minut,když jsme květák už zcedili a rozebrali....,vejce se srazí praktičky ihned ;-) .A taky dělám na másle :-)
Cibuli osmahnout na na kostičky nakrájené vyškvařené anglické slanině místo na oleji, to pak je teprv dobrota!!
Misto kvetaku jsem dala brokolici a byla to dobrotka!
Tiež nenechávame karfiol vychladnúť. A ešte karfiol popučíme, nenechávame celé ružičky.
my mozeček děláme na másle a pro barvu přidáváme kurkumu... moje oblíbené jídlo :)
lijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání vaříme asi 15 minut ... nemnělo tam být smažíme ;)
nesnášim mozeček
Já dělám také ze syrového květáku a přidávám česnek
V poledne přišla kamarádka a já neměla nic navařeno.Našla jsem krabí tyčky,polovinu květáku,udělala jsem mozeček,přidala stroužek česneku,opižlala pažitku-tou jsem pokrm vyloženě zasypala(jak mi bylo řečeno) a mlaskaly jsme obě dvě.Vynikající.
Kveták uvarím v parnem hrnci.
květák nerozebírám,stačí uvařit do měkka a pak pomačkat vidličkou
Já květák dávám na cibulku rovnou syrový, aby se z něho nevyplavily vitamíny. Vařím ho jen, když chci zároveň mít polévku. Se syrovým květákem to trvá trochu déle, ale chuť je lepší. zkuste to:-))
Dělám stejně jak Terezka a Jirka.S těmi tyčinkami to může být zajímavé.Mozeček dělám trošičku řidší a někdy místo brambor udělám rýži ,kterou pokapu bobrým olejem(slunečnicový)!
Růžičky květáku nenechávám vychladnout, škoda tepla, pak se to musí zase zahřívat. Dám na cibulku, nechám vypotit - odpařit přebitečnou vodu, přidám vejce a po sražení odstavím. Jo a cibulku smažím na másle. Už se těším na léto :-)
Robím podľa receptu, ale karfiol varím ako Jirka, teda rozobratý na ružičky.
Květák rozeberte před vařením, je to rychlejší. K cibulce dejte zpěnit nakrájené "krabí" tyčinky. Solit víc, chuť zaručená ;-)
Nebo škvarky z libovějšího bůčku taky dodajíbezmasému jídlu šmrnc.
Sekana do kvetakoveho mozecku :-)? No muze to bejt zajimavy, ale uz to neni moc bezmasej pokrm :-)
15 minut vařit jo? se srazí za chvilku. Trocha sekané do toho by taky neuškodila :)