• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Květák na mozeček
Napište svůj komentář k receptu

Květák na mozeček

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květák na mozeček
Květák na mozeček
Květák na mozeček
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg květák
    • 2
      ks cibule
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 8
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej rozebereme na růžičky. Na kostičky nakrájené cibule zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme květák, promícháme a krátce orestujeme. Vlijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání restujeme, než se vejce srazí.
2
Mozeček ochutíme solí a pepřem a na talířích zdobíme kolečky rajčat a sypeme pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice (květák) se sýrem a slaninou ala mozeček

Brokolice (květák) se sýrem a…

Květák s těstovinami ala mozeček

Květák s těstovinami ala mozeček

Květák na mozeček s uzeným masem

Květák na mozeček s uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 5. 2. 2016 15:15

    Já ke zpěněné cibulce přidám nakrájenou anglickou, po chvíli nakrájený syrový květák, tak decku vody, nechám pod pokličkou tak 10 minut dusit, když se voda vydusí osolím, přidám pepř a kmín, rozklepnu vajíčka. Ode všeho tak nějak přiměřeně, bez vážení a počítání vajec.

  • ghfv | 3. 6. 2015 19:35

    :-P jednoduché super :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P ;-) :-)

  • kijij | 3. 6. 2015 19:34

    :-P super ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-[ :-P :-P ;-)

  • Matěj | 22. 9. 2014 12:39

    Dal jsem pouze 3 vejce a myslím že to bohatě stačí, k tomu ještě polovinu uzeného Tofu a kumín s koriandrem a fenyklem a paráda :)

  • Marcela | 25. 3. 2014 11:47

    Naše včerejší výborná večeře! Už jsme ho dlouho neměli a o to víc nám chutnal.

  • lowe | 24. 6. 2013 18:17

    dala bych jich na kilo klidně deset ;-)

  • Bara28K
    Bara28K | 24. 6. 2013 17:23

    No, dala jsem 5 vajec a přijde mi, že to je až až... Množství květáku jsem sice nevážila, ale dělala jsem to z jedné hlavy... :-\ Jinak dobré.

  • Moravák | 21. 6. 2013 11:11

    at si tam da kdo chce co chce skvarky parek nebo sekanou ale jinak je to dobrota a taky varim ve vode pac z toho delam polevku strcim zeleninku par novejch ertepli a to je basta :-P

  • romanika
    romanika | 3. 5. 2013 13:46

    Taky naše oblíbená klasika, hlavně, když se mi nechce květák obalovat :-).

  • romanika
    romanika | 3. 5. 2013 13:46

    Taky naše oblíbená klasika, hlavně, když se mi nechce květák obalovat :-).

  • Dana | 1. 5. 2013 17:14

    Super, jeden z nejlepších receptů na květák, co jsem na NajduRecept.cz našla. A že jich tam je požehnaně. ;-)

  • HelenaPa | 31. 10. 2012 08:15

    To je v naší rodině klasika. Přidávám nakrájený párek, posypané pažitkou a k tomu chleba s máslem.

  • Michala | 13. 9. 2012 15:03

    Zkusila jsem tento recept a jen jsem do něj přidala klobásu a zapekla s bramborem a pochutnali si i dcerka s přítelem.Vřele doporučuji.

  • Simona | 8. 11. 2011 17:32

    Dneska jsem udělala a chutnalo velice :)

  • maco75 | 18. 10. 2011 09:51

    ...Miluji takovéto jídla a je to fakt lahudka... :-)

  • dana | 1. 10. 2011 14:15

    ano, máš dlouhé vedení - kde máš nějakých 15 minut? O:-)

  • Michael | 13. 9. 2011 20:22

    Já tam dal místo květáku karfiol a taky se to dalo jíst ;-)

  • Michael | 13. 9. 2011 20:20

    ;-) ... nemáte-li pažitku, můžete to posypat i šnitlíkem :-D

  • Jana | 31. 7. 2011 19:33

    Moc děkuji za dobrý recept. bylo to výborné.

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 13:54

    Byl včera k večeři, měla jsem jen 4 vejce, ale stačilo to, dávám za 1 :)

  • Jarka O. | 2. 11. 2010 17:43

    A hlavně jsem zapomněla napsat, že květák nepředvařuju, dávám ho na cibulku syrový posekaný, trvá to trochu déle, než se udusí, ale zachová si víc chuti i vitamínů ;-) I obalovaný dělám syrový :-)

  • Jarka O. | 2. 11. 2010 17:41

    To máš pravdu, po 15ti minutách to bude zbytečně vysušené. Já ještě přidávám drcený kmín :-)

  • recepty73
    recepty73 | 2. 11. 2010 16:20

    ...já mám asi dlouhé vedení :-\ ,proč vaříme 15 minut,když jsme květák už zcedili a rozebrali....,vejce se srazí praktičky ihned ;-) .A taky dělám na másle :-)

  • linda nová | 23. 1. 2009 21:06

    Cibuli osmahnout na na kostičky nakrájené vyškvařené anglické slanině místo na oleji, to pak je teprv dobrota!!

  • Lolita Krková | 12. 1. 2009 13:16

    Misto kvetaku jsem dala brokolici a byla to dobrotka!

  • Tereza J. | 25. 7. 2008 08:27

    Tiež nenechávame karfiol vychladnúť. A ešte karfiol popučíme, nenechávame celé ružičky.

  • Lucie Sedláčková | 25. 7. 2008 06:58

    my mozeček děláme na másle a pro barvu přidáváme kurkumu... moje oblíbené jídlo :)

  • Ramm Ramm | 18. 3. 2008 16:23

    lijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání vaříme asi 15 minut ... nemnělo tam být smažíme ;)

  • Anonym | 28. 11. 2007 16:32

    nesnášim mozeček

  • Anonym | 27. 12. 2006 20:06

    Já dělám také ze syrového květáku a přidávám česnek

  • Jana Kutačová | 29. 8. 2006 15:24

    V poledne přišla kamarádka a já neměla nic navařeno.Našla jsem krabí tyčky,polovinu květáku,udělala jsem mozeček,přidala stroužek česneku,opižlala pažitku-tou jsem pokrm vyloženě zasypala(jak mi bylo řečeno) a mlaskaly jsme obě dvě.Vynikající.

  • Pepa | 21. 5. 2006 07:09

    Kveták uvarím v parnem hrnci.

  • Anonym | 21. 4. 2006 20:23

    květák nerozebírám,stačí uvařit do měkka a pak pomačkat vidličkou

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2006 13:44

    Já květák dávám na cibulku rovnou syrový, aby se z něho nevyplavily vitamíny. Vařím ho jen, když chci zároveň mít polévku. Se syrovým květákem to trvá trochu déle, ale chuť je lepší. zkuste to:-))

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 13:08

    Dělám stejně jak Terezka a Jirka.S těmi tyčinkami to může být zajímavé.Mozeček dělám trošičku řidší a někdy místo brambor udělám rýži ,kterou pokapu bobrým olejem(slunečnicový)!

  • Jitka Malinová | 22. 2. 2006 12:55

    Růžičky květáku nenechávám vychladnout, škoda tepla, pak se to musí zase zahřívat. Dám na cibulku, nechám vypotit - odpařit přebitečnou vodu, přidám vejce a po sražení odstavím. Jo a cibulku smažím na másle. Už se těším na léto :-)

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 12:38

    Robím podľa receptu, ale karfiol varím ako Jirka, teda rozobratý na ružičky.

  • Jirka Fiala | 22. 2. 2006 12:23

    Květák rozeberte před vařením, je to rychlejší. K cibulce dejte zpěnit nakrájené "krabí" tyčinky. Solit víc, chuť zaručená ;-)

  • Karl xxx | 29. 6. 2005 15:10

    Nebo škvarky z libovějšího bůčku taky dodajíbezmasému jídlu šmrnc.

  • Klarka | 8. 2. 2005 12:59

    Sekana do kvetakoveho mozecku :-)? No muze to bejt zajimavy, ale uz to neni moc bezmasej pokrm :-)

  • LUcie | 16. 1. 2005 09:14

    15 minut vařit jo? se srazí za chvilku. Trocha sekané do toho by taky neuškodila :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Květák Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Alibábovka

Alibábovka

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

98
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
59
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
45
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
44
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kvašený zeleninový salát Pickles
Kvašený zeleninový salát Pickles
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu
Květák (brokolice) nejen v sýrovém…
Květák na mozeček s uzeným masem
Květák na mozeček s uzeným masem
Květák nejen pro vegetariány
Květák nejen pro vegetariány
Květák pod peřinou
Květák pod peřinou
  • Recepty.cz
  • Květák na mozeček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact