• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Květák na mozeček
Napište svůj komentář k receptu

Květák na mozeček

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květák na mozeček
Květák na mozeček
Květák na mozeček
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg květák
    • 2
      ks cibule
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 8
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej rozebereme na růžičky. Na kostičky nakrájené cibule zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme květák, promícháme a krátce orestujeme. Vlijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání restujeme, než se vejce srazí.
2
Mozeček ochutíme solí a pepřem a na talířích zdobíme kolečky rajčat a sypeme pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice (květák) se sýrem a slaninou ala mozeček

Brokolice (květák) se sýrem a…

Květák s těstovinami ala mozeček

Květák s těstovinami ala mozeček

Květák na mozeček s uzeným masem

Květák na mozeček s uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 5. 2. 2016 15:15

    Já ke zpěněné cibulce přidám nakrájenou anglickou, po chvíli nakrájený syrový květák, tak decku vody, nechám pod pokličkou tak 10 minut dusit, když se voda vydusí osolím, přidám pepř a kmín, rozklepnu vajíčka. Ode všeho tak nějak přiměřeně, bez vážení a počítání vajec.

  • ghfv | 3. 6. 2015 19:35

    :-P jednoduché super :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P ;-) :-)

  • kijij | 3. 6. 2015 19:34

    :-P super ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-[ :-P :-P ;-)

  • Matěj | 22. 9. 2014 12:39

    Dal jsem pouze 3 vejce a myslím že to bohatě stačí, k tomu ještě polovinu uzeného Tofu a kumín s koriandrem a fenyklem a paráda :)

  • Marcela | 25. 3. 2014 11:47

    Naše včerejší výborná večeře! Už jsme ho dlouho neměli a o to víc nám chutnal.

  • lowe | 24. 6. 2013 18:17

    dala bych jich na kilo klidně deset ;-)

  • Bara28K
    Bara28K | 24. 6. 2013 17:23

    No, dala jsem 5 vajec a přijde mi, že to je až až... Množství květáku jsem sice nevážila, ale dělala jsem to z jedné hlavy... :-\ Jinak dobré.

  • Moravák | 21. 6. 2013 11:11

    at si tam da kdo chce co chce skvarky parek nebo sekanou ale jinak je to dobrota a taky varim ve vode pac z toho delam polevku strcim zeleninku par novejch ertepli a to je basta :-P

  • romanika
    romanika | 3. 5. 2013 13:46

    Taky naše oblíbená klasika, hlavně, když se mi nechce květák obalovat :-).

  • romanika
    romanika | 3. 5. 2013 13:46

    Taky naše oblíbená klasika, hlavně, když se mi nechce květák obalovat :-).

  • Dana | 1. 5. 2013 17:14

    Super, jeden z nejlepších receptů na květák, co jsem na NajduRecept.cz našla. A že jich tam je požehnaně. ;-)

  • HelenaPa | 31. 10. 2012 08:15

    To je v naší rodině klasika. Přidávám nakrájený párek, posypané pažitkou a k tomu chleba s máslem.

  • Michala | 13. 9. 2012 15:03

    Zkusila jsem tento recept a jen jsem do něj přidala klobásu a zapekla s bramborem a pochutnali si i dcerka s přítelem.Vřele doporučuji.

  • Simona | 8. 11. 2011 17:32

    Dneska jsem udělala a chutnalo velice :)

  • maco75 | 18. 10. 2011 09:51

    ...Miluji takovéto jídla a je to fakt lahudka... :-)

  • dana | 1. 10. 2011 14:15

    ano, máš dlouhé vedení - kde máš nějakých 15 minut? O:-)

  • Michael | 13. 9. 2011 20:22

    Já tam dal místo květáku karfiol a taky se to dalo jíst ;-)

  • Michael | 13. 9. 2011 20:20

    ;-) ... nemáte-li pažitku, můžete to posypat i šnitlíkem :-D

  • Jana | 31. 7. 2011 19:33

    Moc děkuji za dobrý recept. bylo to výborné.

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 13:54

    Byl včera k večeři, měla jsem jen 4 vejce, ale stačilo to, dávám za 1 :)

  • Jarka O. | 2. 11. 2010 17:43

    A hlavně jsem zapomněla napsat, že květák nepředvařuju, dávám ho na cibulku syrový posekaný, trvá to trochu déle, než se udusí, ale zachová si víc chuti i vitamínů ;-) I obalovaný dělám syrový :-)

  • Jarka O. | 2. 11. 2010 17:41

    To máš pravdu, po 15ti minutách to bude zbytečně vysušené. Já ještě přidávám drcený kmín :-)

  • recepty73
    recepty73 | 2. 11. 2010 16:20

    ...já mám asi dlouhé vedení :-\ ,proč vaříme 15 minut,když jsme květák už zcedili a rozebrali....,vejce se srazí praktičky ihned ;-) .A taky dělám na másle :-)

  • linda nová | 23. 1. 2009 21:06

    Cibuli osmahnout na na kostičky nakrájené vyškvařené anglické slanině místo na oleji, to pak je teprv dobrota!!

  • Lolita Krková | 12. 1. 2009 13:16

    Misto kvetaku jsem dala brokolici a byla to dobrotka!

  • Tereza J. | 25. 7. 2008 08:27

    Tiež nenechávame karfiol vychladnúť. A ešte karfiol popučíme, nenechávame celé ružičky.

  • Lucie Sedláčková | 25. 7. 2008 06:58

    my mozeček děláme na másle a pro barvu přidáváme kurkumu... moje oblíbené jídlo :)

  • Ramm Ramm | 18. 3. 2008 16:23

    lijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání vaříme asi 15 minut ... nemnělo tam být smažíme ;)

  • Anonym | 28. 11. 2007 16:32

    nesnášim mozeček

  • Anonym | 27. 12. 2006 20:06

    Já dělám také ze syrového květáku a přidávám česnek

  • Jana Kutačová | 29. 8. 2006 15:24

    V poledne přišla kamarádka a já neměla nic navařeno.Našla jsem krabí tyčky,polovinu květáku,udělala jsem mozeček,přidala stroužek česneku,opižlala pažitku-tou jsem pokrm vyloženě zasypala(jak mi bylo řečeno) a mlaskaly jsme obě dvě.Vynikající.

  • Pepa | 21. 5. 2006 07:09

    Kveták uvarím v parnem hrnci.

  • Anonym | 21. 4. 2006 20:23

    květák nerozebírám,stačí uvařit do měkka a pak pomačkat vidličkou

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2006 13:44

    Já květák dávám na cibulku rovnou syrový, aby se z něho nevyplavily vitamíny. Vařím ho jen, když chci zároveň mít polévku. Se syrovým květákem to trvá trochu déle, ale chuť je lepší. zkuste to:-))

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 13:08

    Dělám stejně jak Terezka a Jirka.S těmi tyčinkami to může být zajímavé.Mozeček dělám trošičku řidší a někdy místo brambor udělám rýži ,kterou pokapu bobrým olejem(slunečnicový)!

  • Jitka Malinová | 22. 2. 2006 12:55

    Růžičky květáku nenechávám vychladnout, škoda tepla, pak se to musí zase zahřívat. Dám na cibulku, nechám vypotit - odpařit přebitečnou vodu, přidám vejce a po sražení odstavím. Jo a cibulku smažím na másle. Už se těším na léto :-)

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 12:38

    Robím podľa receptu, ale karfiol varím ako Jirka, teda rozobratý na ružičky.

  • Jirka Fiala | 22. 2. 2006 12:23

    Květák rozeberte před vařením, je to rychlejší. K cibulce dejte zpěnit nakrájené "krabí" tyčinky. Solit víc, chuť zaručená ;-)

  • Karl xxx | 29. 6. 2005 15:10

    Nebo škvarky z libovějšího bůčku taky dodajíbezmasému jídlu šmrnc.

  • Klarka | 8. 2. 2005 12:59

    Sekana do kvetakoveho mozecku :-)? No muze to bejt zajimavy, ale uz to neni moc bezmasej pokrm :-)

  • LUcie | 16. 1. 2005 09:14

    15 minut vařit jo? se srazí za chvilku. Trocha sekané do toho by taky neuškodila :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Květák Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Domácí kečup

Domácí kečup

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Výborný dresing

Výborný dresing

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

107
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
28
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Retro fotka z Ordinace oživila vzpomínky na začátky seriálu: Petr Rychlý v šoku! Já měl vlasy?!

Retro fotka z Ordinace oživila vzpomínky na začátky seriálu: Petr Rychlý v šoku! Já měl vlasy?!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Kvašený zeleninový salát Pickles
Kvašený zeleninový salát Pickles
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu
Květák (brokolice) nejen v sýrovém…
Květák na mozeček s uzeným masem
Květák na mozeček s uzeným masem
Květák nejen pro vegetariány
Květák nejen pro vegetariány
Květák pod peřinou
Květák pod peřinou
  • Recepty.cz
  • Květák na mozeček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact