• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Květák na mozeček
Napište svůj komentář k receptu

Květák na mozeček

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květák na mozeček
Květák na mozeček
Květák na mozeček
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg květák
    • 2
      ks cibule
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 8
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej rozebereme na růžičky. Na kostičky nakrájené cibule zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme květák, promícháme a krátce orestujeme. Vlijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání restujeme, než se vejce srazí.
2
Mozeček ochutíme solí a pepřem a na talířích zdobíme kolečky rajčat a sypeme pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice (květák) se sýrem a slaninou ala mozeček

Brokolice (květák) se sýrem a…

Květák s těstovinami ala mozeček

Květák s těstovinami ala mozeček

Květák na mozeček s uzeným masem

Květák na mozeček s uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 5. 2. 2016 15:15

    Já ke zpěněné cibulce přidám nakrájenou anglickou, po chvíli nakrájený syrový květák, tak decku vody, nechám pod pokličkou tak 10 minut dusit, když se voda vydusí osolím, přidám pepř a kmín, rozklepnu vajíčka. Ode všeho tak nějak přiměřeně, bez vážení a počítání vajec.

  • ghfv | 3. 6. 2015 19:35

    :-P jednoduché super :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P ;-) :-)

  • kijij | 3. 6. 2015 19:34

    :-P super ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-[ :-P :-P ;-)

  • Matěj | 22. 9. 2014 12:39

    Dal jsem pouze 3 vejce a myslím že to bohatě stačí, k tomu ještě polovinu uzeného Tofu a kumín s koriandrem a fenyklem a paráda :)

  • Marcela | 25. 3. 2014 11:47

    Naše včerejší výborná večeře! Už jsme ho dlouho neměli a o to víc nám chutnal.

  • lowe | 24. 6. 2013 18:17

    dala bych jich na kilo klidně deset ;-)

  • Bara28K
    Bara28K | 24. 6. 2013 17:23

    No, dala jsem 5 vajec a přijde mi, že to je až až... Množství květáku jsem sice nevážila, ale dělala jsem to z jedné hlavy... :-\ Jinak dobré.

  • Moravák | 21. 6. 2013 11:11

    at si tam da kdo chce co chce skvarky parek nebo sekanou ale jinak je to dobrota a taky varim ve vode pac z toho delam polevku strcim zeleninku par novejch ertepli a to je basta :-P

  • romanika
    romanika | 3. 5. 2013 13:46

    Taky naše oblíbená klasika, hlavně, když se mi nechce květák obalovat :-).

  • romanika
    romanika | 3. 5. 2013 13:46

    Taky naše oblíbená klasika, hlavně, když se mi nechce květák obalovat :-).

  • Dana | 1. 5. 2013 17:14

    Super, jeden z nejlepších receptů na květák, co jsem na NajduRecept.cz našla. A že jich tam je požehnaně. ;-)

  • HelenaPa | 31. 10. 2012 08:15

    To je v naší rodině klasika. Přidávám nakrájený párek, posypané pažitkou a k tomu chleba s máslem.

  • Michala | 13. 9. 2012 15:03

    Zkusila jsem tento recept a jen jsem do něj přidala klobásu a zapekla s bramborem a pochutnali si i dcerka s přítelem.Vřele doporučuji.

  • Simona | 8. 11. 2011 17:32

    Dneska jsem udělala a chutnalo velice :)

  • maco75 | 18. 10. 2011 09:51

    ...Miluji takovéto jídla a je to fakt lahudka... :-)

  • dana | 1. 10. 2011 14:15

    ano, máš dlouhé vedení - kde máš nějakých 15 minut? O:-)

  • Michael | 13. 9. 2011 20:22

    Já tam dal místo květáku karfiol a taky se to dalo jíst ;-)

  • Michael | 13. 9. 2011 20:20

    ;-) ... nemáte-li pažitku, můžete to posypat i šnitlíkem :-D

  • Jana | 31. 7. 2011 19:33

    Moc děkuji za dobrý recept. bylo to výborné.

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 13:54

    Byl včera k večeři, měla jsem jen 4 vejce, ale stačilo to, dávám za 1 :)

  • Jarka O. | 2. 11. 2010 17:43

    A hlavně jsem zapomněla napsat, že květák nepředvařuju, dávám ho na cibulku syrový posekaný, trvá to trochu déle, než se udusí, ale zachová si víc chuti i vitamínů ;-) I obalovaný dělám syrový :-)

  • Jarka O. | 2. 11. 2010 17:41

    To máš pravdu, po 15ti minutách to bude zbytečně vysušené. Já ještě přidávám drcený kmín :-)

  • recepty73
    recepty73 | 2. 11. 2010 16:20

    ...já mám asi dlouhé vedení :-\ ,proč vaříme 15 minut,když jsme květák už zcedili a rozebrali....,vejce se srazí praktičky ihned ;-) .A taky dělám na másle :-)

  • linda nová | 23. 1. 2009 21:06

    Cibuli osmahnout na na kostičky nakrájené vyškvařené anglické slanině místo na oleji, to pak je teprv dobrota!!

  • Lolita Krková | 12. 1. 2009 13:16

    Misto kvetaku jsem dala brokolici a byla to dobrotka!

  • Tereza J. | 25. 7. 2008 08:27

    Tiež nenechávame karfiol vychladnúť. A ešte karfiol popučíme, nenechávame celé ružičky.

  • Lucie Sedláčková | 25. 7. 2008 06:58

    my mozeček děláme na másle a pro barvu přidáváme kurkumu... moje oblíbené jídlo :)

  • Ramm Ramm | 18. 3. 2008 16:23

    lijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání vaříme asi 15 minut ... nemnělo tam být smažíme ;)

  • Anonym | 28. 11. 2007 16:32

    nesnášim mozeček

  • Anonym | 27. 12. 2006 20:06

    Já dělám také ze syrového květáku a přidávám česnek

  • Jana Kutačová | 29. 8. 2006 15:24

    V poledne přišla kamarádka a já neměla nic navařeno.Našla jsem krabí tyčky,polovinu květáku,udělala jsem mozeček,přidala stroužek česneku,opižlala pažitku-tou jsem pokrm vyloženě zasypala(jak mi bylo řečeno) a mlaskaly jsme obě dvě.Vynikající.

  • Pepa | 21. 5. 2006 07:09

    Kveták uvarím v parnem hrnci.

  • Anonym | 21. 4. 2006 20:23

    květák nerozebírám,stačí uvařit do měkka a pak pomačkat vidličkou

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2006 13:44

    Já květák dávám na cibulku rovnou syrový, aby se z něho nevyplavily vitamíny. Vařím ho jen, když chci zároveň mít polévku. Se syrovým květákem to trvá trochu déle, ale chuť je lepší. zkuste to:-))

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 13:08

    Dělám stejně jak Terezka a Jirka.S těmi tyčinkami to může být zajímavé.Mozeček dělám trošičku řidší a někdy místo brambor udělám rýži ,kterou pokapu bobrým olejem(slunečnicový)!

  • Jitka Malinová | 22. 2. 2006 12:55

    Růžičky květáku nenechávám vychladnout, škoda tepla, pak se to musí zase zahřívat. Dám na cibulku, nechám vypotit - odpařit přebitečnou vodu, přidám vejce a po sražení odstavím. Jo a cibulku smažím na másle. Už se těším na léto :-)

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 12:38

    Robím podľa receptu, ale karfiol varím ako Jirka, teda rozobratý na ružičky.

  • Jirka Fiala | 22. 2. 2006 12:23

    Květák rozeberte před vařením, je to rychlejší. K cibulce dejte zpěnit nakrájené "krabí" tyčinky. Solit víc, chuť zaručená ;-)

  • Karl xxx | 29. 6. 2005 15:10

    Nebo škvarky z libovějšího bůčku taky dodajíbezmasému jídlu šmrnc.

  • Klarka | 8. 2. 2005 12:59

    Sekana do kvetakoveho mozecku :-)? No muze to bejt zajimavy, ale uz to neni moc bezmasej pokrm :-)

  • LUcie | 16. 1. 2005 09:14

    15 minut vařit jo? se srazí za chvilku. Trocha sekané do toho by taky neuškodila :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Květák Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Broskvový dort

Broskvový dort

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

113
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
39
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
36
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
29
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
28
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kvašený zeleninový salát Pickles
Kvašený zeleninový salát Pickles
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu
Květák (brokolice) nejen v sýrovém…
Květák na mozeček s uzeným masem
Květák na mozeček s uzeným masem
Květák nejen pro vegetariány
Květák nejen pro vegetariány
Květák pod peřinou
Květák pod peřinou
  • Recepty.cz
  • Květák na mozeček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact