Květák či brokolici rozebereme na růžičky, které obalíme v plátcích šunky a klademe do máslem vymazaného pekáče. Dáme péct na 10-15 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů. Pak předpečené šunkové růžičky zalijeme bešamelem, posypeme zbylým sýrem a zapečeme dozlatova. Po vyndání z trouby necháme cca 5 minut odpočinout a poté podáváme.
2
Bešamel:
3
Na rozpuštěném másle s olejem necháme lehce zrůžovět a zpěnit hladkou mouku, kterou zalijeme mlékem a dobře promícháme. Osolíme, ochutíme muškátovým květem nebo bylinkami a krátce povaříme. Pak odstavíme, přisypeme 150 gramů nastrouhaného sýru, který necháme v bešamelu rozpustit.
4
Podáváme s bramborem, gnocchi, těstovinami.
5
Pokud nebudeme obalovat květák (brokolici) v šunce, můžeme pokrm podávat i vegetariánům.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simona
|25. 7. 2016 11:47
Tenhle výborný květák ve výrazné sýrové omáčce jsem dělala čtrnáct dní nazpátek a byla to delikatesa. Nám k tomu vyhovovaly těstoviny, hodily se suprově k tomu sýru <3
Andrea Šašková
|29. 9. 2015 09:52
Bylo to moc dobré a hlavně zase něco nového co ještě neznáme :-)