• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kváskový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Kváskový chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kváskový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 400
      g hladká mouka pšeničná
    • 120
      g grahamová mouka
    • 80
      g ovesné vločky
    • 250
      g kvásek
    • 2
      lžíce kmín
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 5
      g sušené droždí

Postup přípravy receptu

1
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK (pekárna ETA), velikost 2, barva střední. Takto zpracované těsto opravdu nepotřebuje kvasnice a z kvásku se zadělá a upeče velmi dobrý chléb.
2
Po upečení ještě horký chléb potřeme vodou s rozpuštěnou solí a zabalíme do utěrky (pozor, utěrka nesmí být vymáchaná v aviváži!)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kváskový chleba základní

Kváskový chleba základní

100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják

100% žitný kváskový chleba z ošatky…

Skvělý domácí kváskový chleba

Skvělý domácí kváskový chleba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kocour.fous | 22. 11. 2013 16:06

    no já zas nechápu proč se tam dává kvásek a ještě suš.kvasnice... :-\

  • Jana | 16. 12. 2011 20:50

    Peču sice jiný kváskový chléb, ale způsob přípravy je v podstatě u všech kváskových chlebů stejný - nedůležitější je, aby se těsto nechalo vykynout potřebnou dobu a sice : pokud připravujeme chléb v pekárně - doba kynutí je cca 5-6 hodin. To znamená, že spustíme program těsto a necháme po zpracování ještě dalších asi 6 hod kynout.Posléze teprve spustíme pečení. Jestliže těsto nekyne pekárně, doba kynutí se prodlužuje až téměř na 10 hodin. Ostatně vše o postupu kvašení, přípravy a pečení kváskového chleba najdete na : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=111231 nebo na : http://domacipekarny.dama.cz/zajimavosti_historie_peceni.php?d=580 snad Vám to pomůže odpovědět na dotazy. Hodně úspěchů při pečení zdravého chleba ;-) do dalších let přeje všem nejen pekařkám Jana. Krásné svátky <:-)

  • petr | 1. 2. 2011 20:59

    Kurzy pečení nejen kváskového chleba na www.dobrykurz.cz <3

  • lenak | 22. 1. 2008 09:31

    Připravovala jsem se, že se třeba chlebík nepovede, ale povedl. Je výborný, opravdu chlebový.Droždí jsem nepřidávala. Ochucovala jsem velkým množstvým kmínu a 1KL chlebového koření( kmín2 : fenykl1 : koriandr1). S grahamovou moukou jsem šetřila a tak jsem dala 70g žitné a zbytek grahamové.

  • Markéta | 4. 11. 2007 07:46

    Zdravím včechny, jež vyzkoušeli tento recept nebo se ho chystají zkoušet. Chléb jsem připravovala (hnětení, kynutí a pečení) celkem 5,5 hodiny, a výsledkem byla chuťově sice dobrá, ale velmi tuhá nevykynutá cihla. Pravda, místo grahamové mouky (nebyla) jsem použila žitnou, a kvásku "jen" 200g. Pokud někdo tuší, kde mohla být chyba, budu ráda za názor. Děkuji a přeji úspěšnější pečení.

  • Lenka S | 8. 8. 2006 14:50

    Děkuji za vysvětlení, vyzkouším.

  • Abies Alba | 8. 8. 2006 12:33

    Lenka S: Těsto s kváskem vyžaduje mnohem delší zpracování než těsto s kvasnicemi. Když použijete program klasik, vykyne také. POkud použijete nejprve přípravu těsta a pak program klasik, je výsledný chléb nakynutější a kypřejší a chutnější. Proto takový postup.

  • Lenka S | 6. 8. 2006 22:01

    Tomu nějak nerozumím. Proč napřed program Příprava těsta, když součástí programu Klasik je i zpracování těsta ? Děkuji za odpověď, opravdu by mě to moc zajímalo.

  • Abies Alba | 23. 5. 2006 18:17

    Kuchařko on-line, prosím o opravu v postupu. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK. Takto zpracované těsto opravdu nepotřebuje kvasnice a z kvásku se zadělá a upeče velmi dobrý chléb. Děkuji.

  • Rybář | 23. 5. 2006 13:19

    Včera jsem jedl kváskový chléb připravený přesně dle uvedeného receptu. A výsledkem nebyla žádná tvrdá těžká hrouda, ale naopak nadýchaný dobrý chléb. Dokonce i naše děti poznaly rozdíl v chuti a chleba jim moc chutnal.

  • Simona | 15. 5. 2006 13:47

    Musím dodat, že je to příliš zjednodušeně napsáno. Předně, v momentě, kdy do kváskového chleba dáte kvasnice, tak už to není kváskový chleba, poněvadž i při sebemenším množství kvasnic, tyto zlikvidují nakyslou kváskovou chuť a taky je ten kvásek zbytečný z důvodu kvašení. Kvašení totiž přebírají kvasnice. Za další: aby těsto skutečně vykynulo, musí se nechat kvasit daleko déle, než je i ten nejdelší program v jakémkoliv typu pekárny. Takže pokud chcete upéct skutečně kváskový chleba s jeho typickou kyselejší chutí, bez kvasnic, tak jej musíte nechat po promísení kvasit cca 10 hodin a pak teprve dát péct, jinak z toho budete mít tvrdou těžkou hroudu těsta. A to pomíjím problematiku kvalitní chlebové mouky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Grahamová mouka Hladká mouka Kmín Kvásek Ocet Olej Ovesné vločky Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
14
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Dabingové Ceny Františka Filipovského: Lábus neví, jak zní jeho vlastní hlas! Občas jako Marge...

Dabingové Ceny Františka Filipovského: Lábus neví, jak zní jeho vlastní hlas! Občas jako Marge...

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Kuskusový salát s jogurtem
Kuskusový salát s jogurtem
Kusový mix - zavařená zelenina
Kusový mix - zavařená zelenina
Kvalitní domácí chléb
Kvalitní domácí chléb
Kváskový chleba základní
Kváskový chleba základní
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvasnicová polévka se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Kváskový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact