• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kvašený zeleninový salát Pickles
Napište svůj komentář k receptu

Kvašený zeleninový salát Pickles

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kvašený zeleninový salát Pickles
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hlávkové zelí bílé nebo červené
    • cibule
    • mrkev
    • 1
      lžička sůl na 1kg zeleniny
    • 2
      špetka kmín
    • 2
      špetka hořčičné semínko
    • křen pokud chceme
    • kedlubna pokud chceme
    • červená řepa pokud chceme

Postup přípravy receptu

1
Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Pro obměnu můžeme přidat najemno nastrouhaný kousek křenu, nahrubo nastrouhaný kedluben či červenou řepu.
2
Na každý jeden kilogram zeleninové směsi přidáme 1 lžičku soli, podle chuti několik špetek kmínu a hořčičného semínka. Všechnu zeleninu mačkáme a mícháme v míse, dokud nepustí šťávu.
3
Pak vše napěchujeme do sklenice a zatížíme, aby byla zelenina potopená pod puštěnou šťávou. Pokud je šťávy málo a zelenina není potopená, přidáme trochu převařené vody. Vše necháme v teple asi týden kvasit.
4
Takto vykvašenou zeleninu můžeme podávat jako salátovou přílohu k masu nebo přidat do čerstvého zeleninového salátu a podobně. Po vykvašení uchováme zeleninu v lednici, kde vydrží klidně několik týdnů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketové pickles s koprem

Cuketové pickles s koprem

Kořeněné cuketové pickles

Kořeněné cuketové pickles

Zeleninový salát s kuřecím masem a americkým bramborem

Zeleninový salát s kuřecím masem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka | 26. 11. 2016 12:40

    Tento salát je výborný a dlouho vydrží. Děkuji za tip :-)

  • citronka | 6. 5. 2016 18:25

    Mi chutná Kimchi ! Ale salát Pickles taky ráda vyzkouším !

  • jarkoo | 5. 5. 2016 13:45

    Zadejte si do vyhledávače "nakládací nádoba" nebo se podívejte v domácích potřebách. Já používám raději jednu velkou nádobu než několik menších. Ale to je na každém, jak mu to vyhovuje :-)

  • Libuše | 4. 5. 2016 19:04

    Speciální nádobu nepotřebujete. Stačí, zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem a v domácích potřebách zakoupíte pružinu na pickles, aby zelenina zůstala ve sklenici namačkaná. :-) :-)

  • Bara | 22. 3. 2016 20:23

    Kde se dá koupit ta speciální nádoba? Díky za info

  • pepek | 3. 3. 2016 17:47

    nezkazí páč je už zkažená :-D

  • jarkoo | 3. 3. 2016 16:28

    Jsem ráda, že recept zaujal. Výhoda kvašené zeleniny je i ta, že se nekazí ;-)

  • jarkoo | 2. 3. 2016 22:29

    Jsem moc ráda, že recept zaujal. Já jsem koupila ty dózy v e-shopu www.naseobchody.cz a mají je i v Orionu. Jsou opravdu šikovné ;-)

  • Petra | 2. 3. 2016 10:29

    Děkuji za recept , tu pěknou nádobu můžete objednat tady ,já už ji mám doma :-) O:-) http://www.xdomacnost.cz/

  • Jana | 26. 2. 2016 19:28

    Udělala jsem na zkoušku z menšího množství a výsledek mne mile překvapil. Zeleninu budu takto nakládat určitě častěji. Také bych brala tu pěknou nádobu, musím se po ní poohlédnout :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zavařování & nakládání
Chuťovky Zdravě i chutně Ostatní Salát Zelenina Zavařování a nakládání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cibule Hlávkové zelí Hořčičné semínko Kedlubna Kmín Křen Mrkev Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

287
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
75
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
65
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
51
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvašáky
Kvašáky
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu
Květák (brokolice) nejen v sýrovém…
Květák na mozeček
Květák na mozeček
  • Recepty.cz
  • Kvašený zeleninový salát Pickles
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact