• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kvašené okurky
Napište svůj komentář k receptu

Kvašené okurky

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kvašené okurky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka
    • 2,50
      l voda
    • 4
      lžíce sůl vrchovaté
    • kopr
    • křen
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Do velké sklenice dáme okurky, zalijeme vodou, přidáme sůl, kopr, kolečka křenu a 2-3 stroužky česneku. Necháme 9 dní kvasit při pokojové teplotě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirek | 24. 7. 2016 09:05

    pěkně hnusné,slané jak sledi :-X

  • Milan | 6. 8. 2012 17:39

    Dodatek, tu bílou mázdru samozřejmě vyhodíte :-) Ta se nejí! ;-)

  • Milan | 6. 8. 2012 17:34

    Já je dělám jak je dělala už moje babička z Újezdu u Brna. Vodu svařím se solí, abych vyhnal chemii. Na litr vody poctivou plnou lžíci soli, to je tak akorát. Do pětilitrovky dám na dno patičku chleba (lépe zakvasí) kopr, vinný list. Kdo nemá vinný list, může nahradit višňovým) Vše samozřejmě řádně opláchnuté a vydrbané.Okurky před pokladením do lahve propíchám silnější jehlou, aby z nich lépe unikal plyn. Dále už prokládám jen koprem (množství nepřehnat) a vinným listem. Nahoře "zašprajcuji těmi největšími okurkami a přisypu jednu lžíci cukru, ten opět podpoří kvašení. Poté zaleji slaným lákem tak, aby bylo vše ponořené, nic nesmí ani čouhat ani plavat! Nenalévejte vrchovaté, hladina může během procesu malinko stoupnout. Dám na dobře zvolené místo, KDE SE S NIMI NEBUDE PO DOBU KVAŠENÍ HÝBAT !!! Pokud se sklenicí budete vrtět, ťukat na ni nedejbože hýbat, zpřetrháte řetězce kvasinek v nejhorším případě vám to přestane kvasit a budete mít jen slané "máčáky". Nahoře lehce překryjeme kvůli muškám. Já používám kulatou krabičku od másla - ideální. Když dobře zakvasí cca za tři čtyři dny seberu s hladiny bílou "mázdru" POZOR! Nepoužívejte kov! Dřevěnou nebo umělohmotnou lžící. Doba kdy jsou už jedlé je různá, dle teploty v místě kvašení, cca 7 - 11 dní, jak kdy. Při správném zakvašení již lák (ochutnávám brčkem) nesmí být vůbec slaný, ze všeho nejvíc připomíná chutí citronovou šťávu. Přeji všem dobrou chuť a připomínám - při kvašení nehýbat nádobou! :-) <3

  • Milan | 6. 8. 2012 17:16

    To máte dle teploty při které je necháte kvasit. V pokojové teplotě je to rychlejší než v chladnu. Teď v těch vedrech jsem je měl při kuchyňské teplotě za sedm dní akorát.

  • jana sevcikova | 4. 8. 2012 10:27

    kvasaky zraji asi 7/10dni

  • Olga | 31. 3. 2008 18:58

    P.Klára, to je výborný nápad zabaliť chlebovú kôrku do plátna, lebo častým vyberaním uhoriek z pohára sa úplne kôrka "rozprple" a je to dosť negustiozne. Už to budem robiť tak ako Vy.Ďakujem za dobrý nápad.

  • Klára Keselyova | 30. 3. 2008 22:17

    Olga, tiež robím v sezone kvašáky podobne ako Vy. Tú clebovú kôrku, /ja dávammalú patku z chleba/ zabalím do čistého bieleho plátna, položím na vrch ohariek a cez to zalievam.Keď sú vykysnuté chlieb aj s plátnom odstránim a môžu sa konzumovať. Keď ich je veľa, hotové uharky vyberiem,nálev precedím cezgázu, uhorky rozdelím do 0,7 l fliaš, zalejem precedeným nálevo uzavriem na pevo víčkom, odložím na chladné miesto a niekedy máme aj celú zimu. Klára

  • Olga | 30. 3. 2008 19:35

    Kvašáky robievam aj ja,tak ako píšeDáša,ale ešte pridávam aj cesnak.Uhorky ešte v strede narežem a zrežem aj kúsok z jedneho a druhého konca aby dobre prešla chuť zo všetkých korenín a rýchlejšie začali kvasiť.Na rýchlejšie kvasenie dávam aj pár kúskov chlebovej kôrky a v izbovej teplote začnú rýchlo kvasiť, takže na štvrtý denˇsa dajú konzumovať. Musia sa ale čím prv zjesť, lebo tá chlebová kôrka nevyzerá v tom potom veľmi lákavo. Ale uhorky majú výbornú chuť.Tento recept mám od polskej priateľky, v čase uhoriek ho robievam často a hlavne keď uhorky už prestávajú rásť a už nemajú taký pekný tvar a keď sú také okrúhlejšie ,súdkovité.

  • Dáša Žádníková | 30. 7. 2007 09:53

    Já dělám "kvašáky" následovně: okurky,kopr,višňový list,vinný list,křen,sůl - tu rozpustím ve vodě a vznikne tak slaný nálev, kterým okurky ve sklenici zaleju.Jsou výborné a lepší jsem ještě neochutnala.Křen jim dodá ten správný říz!

  • Eva Dolenska | 26. 8. 2006 12:28

    Zajímá mně doba po kterou mají kvašáky zrát ... děkuji z a odpověď.

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 19:12

    Můj tatínek dělá "kvašáky" takhle: okurky, křenové listí, višňové listí, listy z vinné révy, kopr, cibule, sůl. Proloží okurky, prosolí, zalije vodou a zatíží.

  • Ján Kekeňák | 3. 8. 2006 15:44

    Kvasené uhorky možno urobiť v širokej palete chutí,napr. len uhorky a zeler, len uhorky a kôpor,len uhorky a cesnak, alebo Zmes: uhorky, kôpor, mrkva, cibuľa, chren

  • Martin Hanzlík | 14. 12. 2005 17:17

    Souhlasím s S Čechem,ale doporučuji nepropichovat a sůl rozpustit nejdříve ve vodě

  • S Čech | 29. 6. 2004 20:55

    Doporučuji okurky nekolikrát propíchnout jehlicí,místo křenu několik višňových listů a l -2 listo vinné révy.Česnek ne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Okurky
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Křen Okurka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

71
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
44
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
30
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Vysmátá máma Kim Kardashianová: Vydržuje si chůvy za miliony!

Vysmátá máma Kim Kardashianová: Vydržuje si chůvy za miliony!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Kvašené okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact