• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kvásek jako od pekaře
Napište svůj komentář k receptu

Kvásek jako od pekaře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kvásek jako od pekaře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • První část postupu
    • 250
      g žitná mouka
    • 250
      ml vlažná voda
    • 1
      ks cibule Nastrouhaná (nebo 2 lžíce šťávy z kysaného zelí nebo 1 lžíce rumu)
  • Druhá část postupu
    • 300
      g žitná mouka
    • 250
      ml teplá voda

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do mikrotenového sáčku a nechte v klidu při asi 30 °C odpočívat tři dny. Pak kvásek smíchejte s dalšími 300 g žitné mouky a 250 ml teplé vody. Povrch uhlaďte a opět těsto vraťe do sáčku asi na 12 hodin. Teplota už také stačí nižší, kolem 20 °C. Takto vznikne hotový kvas, který se používá do chlebového těsta.
2
Je možné vždy udělat o jednu desetinu kvasu víc a ten uschovat v lednici, kde vydrží několik dní. Při dalším pečení se chleba opět smíchá s 300 g žitné mouky a čtvrtlitrem teplé vody, další postup je stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Ovocná bublanina jako od babičky

Ovocná bublanina jako od babičky

Salát jako hlavní jídlo

Salát jako hlavní jídlo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Celina Polívková | 2. 4. 2008 13:17

    Tak jsem vyrobila kvásek z pšeničné mouky. Dočetla jsem se, že pšeničná mouka spíše podléhá hnilobným procesům, a tak se kvásek nemá příliš udržovat. Použila jsem ho tedy celý. Chleba byl skvělý, ale možná v něm bylo moc kvásku. Nevíte někdo, v jakém poměru se kvásek do mouky přidává?

  • Celina Polívková | 16. 3. 2008 18:40

    Zkoušel jste někdo kvásek i z jiné mouky než žitné? Je to možné nebo se objevují potíže?

  • rea | 17. 12. 2007 11:46

    Ideální pro kynutí v zimě, rozdělávání kvásku ap. je v zimě trouba - nechám tam svítit světýlko, které troubu ohřeje tak akorát. Kvas, který jsem si založila před rokem, mám dodnes. Při každém pečení chleba si trochu těsta odeberu a uschovám v ledničce.

  • jaja 13 | 8. 9. 2006 19:05

    Našla jsem si místo v kuchyni, takové neobvyklé, ale kvásku se tam daří - na ledničce u zadní stěny.

  • Tereza B. | 7. 7. 2006 10:27

    Máte skúsenosti aj so "žitným kváskem" v prášku ?

  • Abies Alba | 29. 5. 2006 13:02

    Anndy KV: Mně to na lince nejde, protože máme doma celkem chladno i v létě, proto to jižní okno. Ale jinak co vím, tak spoustě lidí to funguje stejně jako tobě na lince. :) Přeju hodně zdaru při zadělávání kvásku a pečení kváskového chleba. :)

  • Anndy KV | 28. 5. 2006 22:09

    kvásek nechávám v kuchyni na lince a v pohodě

  • Abies Alba | 28. 5. 2006 18:42

    Mám troubu, kde se dá nastavit teplota na 35 °C, ale dělám to tak, že mísu s kváskem uložím na jižní okno. :o)) A v zimě k topení. :)

  • Dušan | 28. 5. 2006 16:09

    Kde je možné uložiť misu, aby bola pri teplote 30°C tri dni?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Teplá voda Vlažná voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

115
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
41
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 19. 5. 2025: Kdo si finančně polepší a kdo zatouží po dobrodružství?

Denní horoskop na pondělí 19. 5. 2025: Kdo si finančně polepší a kdo zatouží po dobrodružství?

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Jazzman Laďa Kerndl oslavil 80: Už jsem měl být desetkrát mrtvý!

Jazzman Laďa Kerndl oslavil 80: Už jsem měl být desetkrát mrtvý!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

  • Recepty.cz
  • Kvásek jako od pekaře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact