• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kvásek jako od pekaře
Napište svůj komentář k receptu

Kvásek jako od pekaře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kvásek jako od pekaře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • První část postupu
    • 250
      g žitná mouka
    • 250
      ml vlažná voda
    • 1
      ks cibule Nastrouhaná (nebo 2 lžíce šťávy z kysaného zelí nebo 1 lžíce rumu)
  • Druhá část postupu
    • 300
      g žitná mouka
    • 250
      ml teplá voda

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do mikrotenového sáčku a nechte v klidu při asi 30 °C odpočívat tři dny. Pak kvásek smíchejte s dalšími 300 g žitné mouky a 250 ml teplé vody. Povrch uhlaďte a opět těsto vraťe do sáčku asi na 12 hodin. Teplota už také stačí nižší, kolem 20 °C. Takto vznikne hotový kvas, který se používá do chlebového těsta.
2
Je možné vždy udělat o jednu desetinu kvasu víc a ten uschovat v lednici, kde vydrží několik dní. Při dalším pečení se chleba opět smíchá s 300 g žitné mouky a čtvrtlitrem teplé vody, další postup je stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Ovocná bublanina jako od babičky

Ovocná bublanina jako od babičky

Salát jako hlavní jídlo

Salát jako hlavní jídlo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Celina Polívková | 2. 4. 2008 13:17

    Tak jsem vyrobila kvásek z pšeničné mouky. Dočetla jsem se, že pšeničná mouka spíše podléhá hnilobným procesům, a tak se kvásek nemá příliš udržovat. Použila jsem ho tedy celý. Chleba byl skvělý, ale možná v něm bylo moc kvásku. Nevíte někdo, v jakém poměru se kvásek do mouky přidává?

  • Celina Polívková | 16. 3. 2008 18:40

    Zkoušel jste někdo kvásek i z jiné mouky než žitné? Je to možné nebo se objevují potíže?

  • rea | 17. 12. 2007 11:46

    Ideální pro kynutí v zimě, rozdělávání kvásku ap. je v zimě trouba - nechám tam svítit světýlko, které troubu ohřeje tak akorát. Kvas, který jsem si založila před rokem, mám dodnes. Při každém pečení chleba si trochu těsta odeberu a uschovám v ledničce.

  • jaja 13 | 8. 9. 2006 19:05

    Našla jsem si místo v kuchyni, takové neobvyklé, ale kvásku se tam daří - na ledničce u zadní stěny.

  • Tereza B. | 7. 7. 2006 10:27

    Máte skúsenosti aj so "žitným kváskem" v prášku ?

  • Abies Alba | 29. 5. 2006 13:02

    Anndy KV: Mně to na lince nejde, protože máme doma celkem chladno i v létě, proto to jižní okno. Ale jinak co vím, tak spoustě lidí to funguje stejně jako tobě na lince. :) Přeju hodně zdaru při zadělávání kvásku a pečení kváskového chleba. :)

  • Anndy KV | 28. 5. 2006 22:09

    kvásek nechávám v kuchyni na lince a v pohodě

  • Abies Alba | 28. 5. 2006 18:42

    Mám troubu, kde se dá nastavit teplota na 35 °C, ale dělám to tak, že mísu s kváskem uložím na jižní okno. :o)) A v zimě k topení. :)

  • Dušan | 28. 5. 2006 16:09

    Kde je možné uložiť misu, aby bola pri teplote 30°C tri dni?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Teplá voda Vlažná voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

72
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
60
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
50
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
48
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
44
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Kvásek jako od pekaře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact