• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kvásek jako od pekaře
Napište svůj komentář k receptu

Kvásek jako od pekaře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kvásek jako od pekaře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • První část postupu
    • 250
      g žitná mouka
    • 250
      ml vlažná voda
    • 1
      ks cibule Nastrouhaná (nebo 2 lžíce šťávy z kysaného zelí nebo 1 lžíce rumu)
  • Druhá část postupu
    • 300
      g žitná mouka
    • 250
      ml teplá voda

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do mikrotenového sáčku a nechte v klidu při asi 30 °C odpočívat tři dny. Pak kvásek smíchejte s dalšími 300 g žitné mouky a 250 ml teplé vody. Povrch uhlaďte a opět těsto vraťe do sáčku asi na 12 hodin. Teplota už také stačí nižší, kolem 20 °C. Takto vznikne hotový kvas, který se používá do chlebového těsta.
2
Je možné vždy udělat o jednu desetinu kvasu víc a ten uschovat v lednici, kde vydrží několik dní. Při dalším pečení se chleba opět smíchá s 300 g žitné mouky a čtvrtlitrem teplé vody, další postup je stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Ovocná bublanina jako od babičky

Ovocná bublanina jako od babičky

Salát jako hlavní jídlo

Salát jako hlavní jídlo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Celina Polívková | 2. 4. 2008 13:17

    Tak jsem vyrobila kvásek z pšeničné mouky. Dočetla jsem se, že pšeničná mouka spíše podléhá hnilobným procesům, a tak se kvásek nemá příliš udržovat. Použila jsem ho tedy celý. Chleba byl skvělý, ale možná v něm bylo moc kvásku. Nevíte někdo, v jakém poměru se kvásek do mouky přidává?

  • Celina Polívková | 16. 3. 2008 18:40

    Zkoušel jste někdo kvásek i z jiné mouky než žitné? Je to možné nebo se objevují potíže?

  • rea | 17. 12. 2007 11:46

    Ideální pro kynutí v zimě, rozdělávání kvásku ap. je v zimě trouba - nechám tam svítit světýlko, které troubu ohřeje tak akorát. Kvas, který jsem si založila před rokem, mám dodnes. Při každém pečení chleba si trochu těsta odeberu a uschovám v ledničce.

  • jaja 13 | 8. 9. 2006 19:05

    Našla jsem si místo v kuchyni, takové neobvyklé, ale kvásku se tam daří - na ledničce u zadní stěny.

  • Tereza B. | 7. 7. 2006 10:27

    Máte skúsenosti aj so "žitným kváskem" v prášku ?

  • Abies Alba | 29. 5. 2006 13:02

    Anndy KV: Mně to na lince nejde, protože máme doma celkem chladno i v létě, proto to jižní okno. Ale jinak co vím, tak spoustě lidí to funguje stejně jako tobě na lince. :) Přeju hodně zdaru při zadělávání kvásku a pečení kváskového chleba. :)

  • Anndy KV | 28. 5. 2006 22:09

    kvásek nechávám v kuchyni na lince a v pohodě

  • Abies Alba | 28. 5. 2006 18:42

    Mám troubu, kde se dá nastavit teplota na 35 °C, ale dělám to tak, že mísu s kváskem uložím na jižní okno. :o)) A v zimě k topení. :)

  • Dušan | 28. 5. 2006 16:09

    Kde je možné uložiť misu, aby bola pri teplote 30°C tri dni?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Teplá voda Vlažná voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

35
Virgin mojito
Virgin mojito
27
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
26
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
20
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým…
20
Gratinované brambory
Gratinované brambory

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Kvásek jako od pekaře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact