• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kvašáky
Napište svůj komentář k receptu

Kvašáky

autor: Tereza Langmajerová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 84
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • okurky nakladačky
    • sůl
    • křen
    • bobkový list
    • kopr
    • vinné listy

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravte nálev. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl a koření (na 1l vody 4 dkg soli). Je lepší použít sůl bez přidaného chlóru nebo floru, aby se nenarušil kvasný proces. Vše svařte a nechte mírně vychladnout.

RADA: Jak naložit utopence?

2
Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme vidličkou.
3
Okurky skládejte do velikých sklenic a prokládejte koprem, vinnými listy a kolečkama křenu. Je možné přidat i další koření (pepř, nové koření, chilli, bobkový list, česnek...) podle Vaší chuti. Zalijeme studeným nálevem - na 1l vody 4dkg soli – nálev musí být až po vrch aby se k okurkám nedostal vzdušný kyslík. Proto je je potřeba zatížit aby neplavaly po povrchu. Necháme kvasit.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Zalijte studeným nálevem až po vrch, aby se k okurkám nedostal vzduch. Je potřeba, aby byly úplně ponořené, jinak by mohly začít hnít. Sklenice buď přikryjte víčkem, nebo čistým plátýnkem tak, aby z ní mohly unikat vznikající plyny. Nechte pět až devět dnů v teple kvasit.

RADA: Jak připravit kysané zelí?

5
Za 7 až 14 dnů by měly být již vykvašené. Hotové kvašáky přemístěte do temna a chladna, aby se proces kvašení zastavil.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické kvašáky

Klasické kvašáky

Celoroční kvašáky

Celoroční kvašáky

Pravé ruské kvašáky

Pravé ruské kvašáky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Kopr Křen Okurky nakladačky Sůl Vinné listy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Kynutý závin

Kynutý závin

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

97
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
87
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
72
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
53
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
51
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Zločiny míchá s romantikou, své hrdiny by autorka knižních hitů vzala na Vyšehrad!

Zločiny míchá s romantikou, své hrdiny by autorka knižních hitů vzala na Vyšehrad!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Další doporučené recepty:

Kváskový chleba základní
Kváskový chleba základní
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvašený zeleninový salát Pickles
Kvašený zeleninový salát Pickles
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu
Květák (brokolice) nejen v sýrovém…
  • Recepty.cz
  • Kvašáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact