Cibulky oloupeme a zeleninu omyjeme. Uvaříme si nálev dle návodu na Deku, nebo svůj vlastní - osvědčený. Sklenice použijeme větší,nejlépe široké,aby se nám dobře plnily.
2
Z paprik vykrojíme stopku a očistíme ji od semínek. Pak ji naplníme pokrájeným zelím,které v ní upěchujeme. Papriku vložíme do sklenice a dle vlastní fantazie kolem ní skládáme ostatní druhy zeleniny, můžeme prokládat i pokrouhaným zelím. Naplněnou sklenici pak zalijeme připraveným nálevem, pevně uzavřeme a sterilujeme 10minut při 90-ti stupních.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lemonka
|3. 9. 2012 15:24
a jeste neco , je mi moc lito ,z eje tou moc malo starych dobrych ceskych jidel,same recke salath ,nebo jinych statou pochoutky . proc tou neni treba hovezi s bilou fazoli hledam nemuzu najit
.
lemonka
|3. 9. 2012 15:20
ja jsem z recka a reknou vam ze zavaruji vse 15-17 minut a kdyz nemam deko ta si pripravim podle chuti nalev dekuji ..
Lucka
|20. 6. 2011 09:16
Mám jen dotaz, jestli se to zelí v paprice stihne za těch 10 minut provařit... přije mi to málo a vlastně i na ty okurky (pokud nebudou vyloženě malinké)... :-[