g
čerstvá zelenina
nebo mražená - mix více druhů, cca
100
g
kuskus
- suchý
olej
čínská rybí omáčka
nebo sojová omáčka dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Kuskus nasypeme do misky a zalijeme dle návodu na obalu buď horkým vývarem nebo vodou a necháme nabobtnat pod pokličkou.
2
Zeleninu volíme z více druhů: mrkev, paprika, pórek... a použít můžeme i hlívu, jidášovo ucho... Vše krájíme na drobno, aby se houby a zelenina osmažila za co nejkratší dobu v minimálním množství oleje. Ke konci smažení zeleninu dochutíme trochou kari koření a rybí nebo sojovou omáčkou dle chuti a přisypeme prohřát okapaného tuňáka.
3
Do pánve přisypeme hotový kuskus, promícháme, případně ještě dochutíme solí či omáčkou a podáváme.
4
Dle chuti můžeme na talíři kuskus dozdobit čerstvou zeleninou, jemně nasekanými sušenými rajčaty, olivami, bylinkami...