lžíce
olej z naložených sušených rajčat
i s bylinkami
sůl
120
g
zelené fazolky
olej
1
stroužek
česnek
větší
Postup přípravy receptu
1
Kuskus dáme do misky, přidáme lžíci bylinkového oleje z naložených sušených rajčat a zalijeme vařící vodou dle návodu. Kuskus necháme nabobtnat, pak promícháme.
2
Fazolky spaříme krátce v osolené vroucí vodě a na cedníku necháme okapat. Pak je dáme na pánev s malým množstvím oleje krátce orestovat a ke konci k nim přidáme rozvonět i drobně nasekaný česnek a odstavíme. Do pánve přidáme drobně pokrájená sušená rajčata, přisypeme hotový kuskus, dle chuti můžeme dosolit nebo opepřit a máme hotovo.
3
Podáváme samotné jako bezmasý pokrm, nebo jako přílohu například k drůbežím medailonkům či grilovanému masu.
4
Dle chuti může do kuskusu přidat i nasekané čerstvé bylinky (petrželka, bazalka...)