Mezitím si jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky, ty dáme do kastrolu, zalijeme trochou vody, podle chuti osladíme a podusíme do měkka, ke konci dušení přidáme rozinky.
5
Podušená jablka, rozmačkáme vidličkou, pokud nám zbyly větší kusy a hotové pyré zamícháme do kuskusu.
Díky za nápad, zrovna jsem doma měla jen zapomenutý kuskus a pár jablek, takže přišel vhod :) Je to moc dobré, jen těch jablek mi přišlo docela málo, já dávala na 100g kuskusu 4 menší. Taky jsem přidala skořici, ale rozinky nemám ráda, takže bez nich. Chtělo by to tam ale něco místo nich, příště vyzkouším sušené meruňky.
Terka Pokorná
|19. 1. 2009 17:44
Právě jsem narychlo uvařila a moc dobré! Dávám jedničku!
v_eruska
|1. 4. 2008 17:22
To je dobrůtka!!! Místo jablek jsem dala banán a skořici a je to taky výborné!
JeNo
|19. 8. 2007 10:06
Super recept, ještě doporučuji přidat vanilkovou nebo jakou máte raději zmrzlinu popř. zakysanou smetanu...
Jitka
|11. 2. 2007 19:00
Kuskus na sladko mám raději než v jiných úpravách. Místo jablka doporučuju vyzkoušet ananas, nikoli kompotový ale čerstvý, orestnout kousíčky na sucho a podusit. Vmíchat do hotového kuskusu, přidat trochu medu, případně skořice, v rumu namočené rozinky - fantazii se meze nekladou.Já si na jednu porci dávám asi 50g suchého kuskusu.
jitka Mal.
|11. 2. 2007 09:58
Záleží na apetitu strávníků, já jsem toto množství měla pro sebe a své děti (8 a 12) a ještě 1 porce zbyla.
Jana Slabyhoudová
|10. 2. 2007 20:42
Recept vypadá zajímavě, nemám ale představu na kolik je to porcí?
MartinV
|29. 1. 2007 20:12
Med bych raději vmíchal do částečně vychladlého kuskusu. Jinak sympatické, zkusíme s klukem a přidáme kapku skořice.