Nakrájíme zeleninu: cibuli na osminky a oddělíme jednotlivé dílky, mrkev na cca 3 mm kolečka, cuketu na asi půl cm kolečka, která posolíme a necháme vyplakat. Pánev WOK rozpálíme na max. plameni, přidáme lžíci až dvě arašídového oleje a po chvíli vsypeme cibuli. Za stálého míchání smažíme asi minutu. Poté přidáme mrkev a opět mícháme asi minutu. Nakonec přijde cuketa. Podlijeme trochou vody.
2
Na konci smažení musí být voda vypařená. Přidáme lžíci až lžíci a půl tmavé i světlé sójové omáčky a půl až třičtvrtě malé lžičky sambal oeleku (je skutečně ostrý, tak pozor). Promícháme a ještě chvilku smažíme, než zelenina změkne, přitom ale na skus zůstane křupavá.
3
Kuskus nasypeme do kastrůlku, přidáme dvě lžíce olivového oleje, zalijeme odměřeným množstvím vařící vody nebo vývaru a přiklopíme pokličkou. Necháme tak 5 minut odstát. Potom můžeme přidat trošku másla na zjemnění a lepší chuť.
4
Promícháme a přidáme k zelenině. Kdo chce, může ještě osolit.
Neměla jsem doma ani světlou sojovou omáčku ani arašídový olej, takže jsem udělala bez nich. Nevím, nakolik to ovlivnilo výsledek, ale nebyla jsem úplně nadšená. Možná jsem měla jen přehnaná očekávání přes "nejlepší kuskus"...