• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kus-kus po španělsku
Napište svůj komentář k receptu

Kus-kus po španělsku

autor: Evišta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kus-kus po španělsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g kuskus
    • 2
      balení tortilla chips
    • 1
      plechovka sekaná rajčata (cca 300 g)
    • olivový olej
    • česnek
    • sůl
    • bazalka
    • chilli
    • citron

Postup přípravy receptu

1
**Kuskus:** do vařící lehce osolené vody (cca 300 ml) vysypeme kuskus a odstavíme z ohně. Necháme odstát 6-10 min., (popř. déle, je nutné, aby kuskus nasál všechnu vodu), poté vrátíme na oheň a necháme za stálého míchání asi minutu.
2
**Omáčka:** na dvou lžicích olivového oleje osmahneme do zlatova na drobno nakrájený česnek. Přidáme rajčata, hodně bazalky, špetku soli a chilli. Promícháme a dusíme 10 minut. Poté smícháme důkladně s kuskusem.
3
Podáváme v menších miskách, nabíráme tortillovými chipsy, které pokapame citrónem. Recept je jednoduchý a rychlý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Masový nákyp po španělsku s rajčaty s sýrem

Masový nákyp po španělsku s rajčaty s…

Kus-kus salát

Kus-kus salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 9. 10. 2012 13:58

    No, naštěstí mě žádný Arab neuvidí.. a připravuji ho zalitím horkou vodou, nechám nabobtnat, promíchávám. Pak přidám třeba k restované zelnině, ještě promíchám ve wok se zeleninou, nechám tak minutku prohřít a je to výborný zdravý obět. K tomu zelný salát nebo nic, zeleniny už je i tak dost.. :-)

  • jedlík | 14. 1. 2011 13:25

    jdi do prdele, tak ať to píšou na krabicích :-*

  • Kuchařka on-line | 19. 2. 2007 19:53

    Solčanka je zeleninové dochucovadlo s mořskou solí a bez glutamátu.

  • Romana Koudeláková | 19. 2. 2007 19:46

    co je to solčanka

  • Veronika | 20. 1. 2007 23:23

    Moje osvědčená (převzatá) příprava kuskusu: kuskus nejprve nasucho opražte (nejlépe na teflonu), pak přidejte koření dle vaší chuti (mně nejvíce chutná kombinace "3K"-kardamom,koriadr,kurkuma),solčanku,trochu oleje,zalejte vařící vodou (naa 1díl kuskusu cca 1,5 dílu vody),minutku nechte bublat,odstavte a nechte tak 15 minut být.Pak promíchejte vidličkou.Zatím vždy byl sypký.

  • Markéta | 28. 12. 2006 10:28

    Pravý kus-kus se vaří v páře , tak prosím nekazte tohle jídlo vařením ve vodě, vývarech a podobných nesmyslech.Kuskus se dá do síta, plátna nad horkou vodu, nebo polévku, která se ke kus-kusu podává a přidáním malého množství vody a oleje se vaří v páře. Musí se několikrát během vaření promíchat rukama. Doba vaření je cca 15 - 20 minut.Vidět Vás Arabové, jak máčíte kus-kus ve vodě, tak by zaplakali.KUS - KUS MUSÍ PO UVAŘENÍ ZŮSTAT SYPKÝ!!!!!!!

  • H D | 22. 12. 2006 21:53

    U kuskusu radím a mám vyzkoušeno,postupujte podle návodu výrobce. Někdo 2 minutky povařit,někdo zalít vařícím vývarem a někdo bobtnat.Já jsem bobtnala podle arabské orig. kuchařky celý den a nikdy nenabobtnala .Dodržujte návod, pak to je bezva jídlo. Není kuskus jako kuskus!!

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 17:53

    Kus-kus se nemá vařit, ale je lepší ho zalít nějakým vývarem a nechat nabobtnat.

  • Vlaďka Kohútová | 31. 8. 2006 12:41

    Kuskus miluju, a tohle bude moc moc chutné a jednoduché. Hned se do toho odpoledne pustím.Ď!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Večeře Smažení Dušení Vaření Dietní Vegetariáni Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Chilli Citron Kuskus Olivový olej Sekaná rajčata Sůl Tortilla chips
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

68
Bramborový salát raz dva z fialových brambor
Bramborový salát raz dva…
37
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
29
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční tažený štrůdl
28
Rozhuda s tvarůžky - tvarůžková pomazánka
Rozhuda s tvarůžky -…
27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz 13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Kus-kus po španělsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact