• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kus Kus (Cous Cous)
Napište svůj komentář k receptu

Kus Kus (Cous Cous)

autor: romculkaalaila
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kus Kus (Cous Cous)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuskus
    • 1
      ks smetana
    • 2
      ks kuřecí maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka gyros koření
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks vývar
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks olej

Postup přípravy receptu

1
250-300g kuskusu zalijeme horkým vývarem tak, aby byl ponořený tak akorát (pokud dáme víc vývaru, tak máme kuskus po oddělení hodně mokrý a to nechceme). Po nabobtnání zamícháme.
2
Kuřecí prsa si nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, posypeme kořením Gyros (lehce pálivé, tak dáme dle chuti).
3
Na oleji si osmahneme drobně nakrájenou cibulku a přidáme maso, které orestujeme. Vše zalijeme 12% smetanou na vaření, přidáme malou špetku muškátového květu a necháme probublávat. Smetanu vařením zredukujeme na menší množství.
4
Brokolici si rozebereme na menší kousky a uvaříme. Po uvaření můžeme nechat větší kousky nebo rozmačkat najemno. Uvařenou brokolici smícháme s kuskusem. Dále přidáme maso se smetanou a vše zamícháme. Dle chuti dosolíme a dopepříme.
5
**TIP:** Hotové můžeme posypat nastrouhaným sýrem (já mám ráda posypáno parmazánem). Díky smetaně je kuskus lepivější. Pokud to tak nemáme rádi, tak smetanu nedáváme. Přidat můžeme i jinou zeleninu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkový cous cous (kuskus)

Bazalkový cous cous (kuskus)

Kus-kus po španělsku

Kus-kus po španělsku

Kus-kus salát

Kus-kus salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Čstava Dobreta
    Čstava Dobreta | 27. 5. 2025 11:17

    Doporučení pro krupici je 3:2 ml/ml (objem). Pro bílou krupici je platí 2,17 ml/g, pro celozrnnou 2,7 ml/g. Doporučená doba odležení je nejméně 7 minut, vhodnější je 15 minut. Postačilo by číst rady pro poměry, než komentovat nadbytečnou vodu u dna. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Gyros koření Kuřecí maso Kuskus Olej Pepř mletý Smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

108
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
88
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
75
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
61
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
36
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Nepodařená soudní tahanice Soukupa a Dopity: Jeden s úsměvem a druhý… nikde

Nepodařená soudní tahanice Soukupa a Dopity: Jeden s úsměvem a druhý… nikde

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Kuřecí zeleninový špíz
Kuřecí zeleninový špíz
Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Kuřecí žaludky v zelenině
Kuřecí žaludky v zelenině
Kuskus alá kari
Kuskus alá kari
Kuskus na čínský způsob
Kuskus na čínský způsob
Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
  • Recepty.cz
  • Kus Kus (Cous Cous)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact