• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kus Kus (Cous Cous)
Napište svůj komentář k receptu

Kus Kus (Cous Cous)

autor: romculkaalaila
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kus Kus (Cous Cous)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuskus
    • 1
      ks smetana
    • 2
      ks kuřecí maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka gyros koření
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks vývar
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks olej

Postup přípravy receptu

1
250-300g kuskusu zalijeme horkým vývarem tak, aby byl ponořený tak akorát (pokud dáme víc vývaru, tak máme kuskus po oddělení hodně mokrý a to nechceme). Po nabobtnání zamícháme.
2
Kuřecí prsa si nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, posypeme kořením Gyros (lehce pálivé, tak dáme dle chuti).
3
Na oleji si osmahneme drobně nakrájenou cibulku a přidáme maso, které orestujeme. Vše zalijeme 12% smetanou na vaření, přidáme malou špetku muškátového květu a necháme probublávat. Smetanu vařením zredukujeme na menší množství.
4
Brokolici si rozebereme na menší kousky a uvaříme. Po uvaření můžeme nechat větší kousky nebo rozmačkat najemno. Uvařenou brokolici smícháme s kuskusem. Dále přidáme maso se smetanou a vše zamícháme. Dle chuti dosolíme a dopepříme.
5
**TIP:** Hotové můžeme posypat nastrouhaným sýrem (já mám ráda posypáno parmazánem). Díky smetaně je kuskus lepivější. Pokud to tak nemáme rádi, tak smetanu nedáváme. Přidat můžeme i jinou zeleninu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkový cous cous (kuskus)

Bazalkový cous cous (kuskus)

Kus-kus po španělsku

Kus-kus po španělsku

Kus-kus salát

Kus-kus salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Čstava Dobreta
    Čstava Dobreta | 27. 5. 2025 11:17

    Doporučení pro krupici je 3:2 ml/ml (objem). Pro bílou krupici je platí 2,17 ml/g, pro celozrnnou 2,7 ml/g. Doporučená doba odležení je nejméně 7 minut, vhodnější je 15 minut. Postačilo by číst rady pro poměry, než komentovat nadbytečnou vodu u dna. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Gyros koření Kuřecí maso Kuskus Olej Pepř mletý Smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Špenátovka

Špenátovka

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

15
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená mrkev s hráškem…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
11
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné tvarohovo-kávové…
11
Panenka v česnekovo-sýrové krustě
Panenka v česnekovo…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Kuřecí zeleninový špíz
Kuřecí zeleninový špíz
Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Kuřecí žaludky v zelenině
Kuřecí žaludky v zelenině
Kuskus alá kari
Kuskus alá kari
Kuskus na čínský způsob
Kuskus na čínský způsob
Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
  • Recepty.cz
  • Kus Kus (Cous Cous)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact