rýžová kaše
hustá, uvařená z rýže a mléka - asi 350-400 g
Drůbeží náplň
sůl
kuřecí maso
vařené nebo pečené, rozsekané na drobno
1
ks
cibule
osmažená na tuku
2
ks
vařená vejce
nasekané
Houbová náplň ze sušených hub
200
g
sušené houby
uvaříme a nadrobno nasekáme
cibule
na trošce osmažená cibule
pohanková kaše
1 díl kaše na 2 díly hub a cibule
Postup přípravy receptu
1
Těsto rozdělíme na poloviny, obě vyválíme na trochu větší kruhy než jsou palačinky. Na 1 kruh z listového těsta dáme rýžovou náplň, položíme palačinku, rozetřeme drůbeží náplň, položíme palačinku, rozetřeme houbovou náplň, opět dáme palačinku a rozetřeme opět rýžovou náplň.
2
Piroh zakryjeme druhou plackou z listového těsta, okraje stlačíme a spojíme. Povrch ozdobíme pletenými copánky ze zbytku těsta. Potřeme vajíčkem a upečeme v troubě.
3
Poznámka: kurnik je okrouhlý piroh s několika náplněmi, které jsou od sebe oddělené palačinkami.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.