Nejdříve připravíme těstíčko. Do tří dcl mléka dáme jedno vajíčko, sedm vrchovatých lžic hladké mouky, jednu lžíci směsi koření, rozmačkaný česnek a jednu lžičku soli. Nyní vše řádně promícháme, až vznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Jestliže je těstíčko moc řídké, přidáme trochu mouky, pokud je husté, přilejeme mléko. Kuřecí řízky nařežeme přes vlákno na 1 cm široké a co nejdelší proužky, které vmícháme do připraveného těstíčka a necháme půl hodiny proležet. Potom na pánvičku s rozpáleným olejem dáváme rovnou připravené kuřecí žížalky, které pěkně osmažíme ze všech stran dozlatova.
2
Jako přílohu můžeme podávat brambory, bramborovou kaši, bramborový salát, restovanou zeleninu nebo jenom pečivo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
nada
|10. 10. 2013 13:19
k pní Vackové. Já jsem do zbylého těstíčka přidalatrošku hrášku a poddušených houbiček . Luxusní záležitost. :-[
Lucie Vacková
|22. 10. 2009 14:07
Výborný recept, potřebovala jsem něco rychlého co se dá jíst venku, tak jsem usmažené žížalky dala do velké mísy společně s kari rýží k tomu dvě vidličky a šlo se na věc :) a ještě jeden tip: pokud Vám zbyde těstíčko nevylévejte ho, usmažte falešné žížalky i samotné je dobré ;)
Jiřina
|3. 7. 2007 21:44
Rychlý a chutný, snědli mi to samotný a to byla dvojitá dávka.
Zuzana Šindlerová
|20. 6. 2007 10:20
Mně se zase, pane Jozefe, ten název líbí, zkusila jsem, je to moc dobrý a hlavně rychlý oběd. Jako přílohu jsem zvolila rýži, protože mojim chlapům by asi maso se zeleninovým salátem nestačilo. Těstíčko je podobné raráškům, tam dávám pivo místo mléka, je to taky výborné, nadýchané.
Jozef T.
|11. 5. 2007 16:38
Perfektné az na ten názov. Trosku sa z neho obracia zalúdok. Myslím, ze úplne stací pestrý zeleninový salát a nie je treba vôbez zemiaky ci kasu.Bravó!