Omyté maso nakrájíme na 24 kostek. Posekaný česnek smícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Přidáme kostky masa a necháme asi hodinu marinovat. Mrkve nakrájíme šikmo na kolečka a asi 3 minuty povaříme. Papriky nahrubo pokrájíme. Cibuli rozkrojíme na osminky. Maso vyjmeme z marinády a osušíme.
2
Každou kostku obalíme 1/2 plátku slaniny. Na špízy střídavě napichujeme 3 kostky masa a zeleninu. Výrazně okořeníme. Rozehřejeme olej a špízy na něm za častého obracení a potírání marinádou opékáme asi 10 minut.
Výborná varianta špízů - mám je nejraději ze všech. Nedělám je na pánvi, ale zabalím do alobalu a šoupnu do trouby. Podávám s rýží, kterou poliju šťávičkou, kterou špíz pustil do alobalu. Výborné!
velmi chutné, dělala jsem to tedy v troubě (asi 45 min na 200°C) a ne na pánvi a jako přílohu jsem zvolila toast a brokolice-opecena-se-slaninou (dostupné na tomto severu)
Tadeášek Vašina
|22. 3. 2013 13:02
http://picyou.com/storage/production/temp_images/1891387/medium_733930_4196727451247_1458029348_n.jpg?1363953658 Tady je znovu má fotka... ona nešla předtím přidat
Tadeášek Vašina
|22. 3. 2013 12:49
Ahoj.. jmenuju se ted! A tohle je můj příběh )) Narodil jsem se v Čechách a jsem tudíž čech. Moje velké rivalky jsou Ela a Moris nemám je vůůůbeeeec rád.. začal jsme je mít rád až jednoho dne, když mi donesli špíz!!! Byl tak křupavý, tak skvělý, tak šťavnatý.. nemohl jsme odolat a neochutnat! Od té doby jsme nejvíc nejlepší kamarádi, protože mi dělají každý den špíz podle tohoto receptu. Doufám, že vám můj příběh pomůže při propagaci.. co třeba dát na bilboard mojí fotku se špízem.. tady jednu máte file:///C:/Users/Ili/Desktop/733930_4196727451247_1458029348_n.jpg )) Určitě budete hned populárnější. napiště tam třeba Tohle je Ted Vašina toho maj všichni rádi a bude to! Tak to je asi všechno.. prostě miluju a vždycky milovat budu váš špíz!
Váš Ted Vašina :--)
Adél Ráliška
|22. 3. 2013 12:39
juuujky špíz, #nunu#hipsta#nejvíc#špíz <3 <:-)
Kristian Gajdos
|22. 3. 2013 12:37
To tyvole špíz! Prostě nejvíc jídlo, ve švédsku ho všichni milujou, stejně tak, jako mě )
Patrik Hoffman
|22. 3. 2013 12:26
Tyvoe prostě libovka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! This is my lovvvve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :----)))))))) <:-)
Moriseček
|22. 3. 2013 12:24
miluju špííííz, nejlepší jídlo a tohle je supr recept <3 :-)