Dobrota!!!sklidilo velký úspěch, budem dělávat častěji.....takové jídla to my můžem 8-) <3 <3 <3
Já to dělám s velkým úspěchem z kuřecích steheních řízků a s rýží - opakovaně, protože to opravdu všem chutná. Díky za ten recept! :-*
Tak to tedy ne. Syrové brambory se škrábou (když už ...) :-P
Dobrý den, sice nejsem autorkou ale soudím, že té šlehačky stačí 1 kelímek, určitě to není potřeba mít celé ponořené...
Prosím, kolik šlehačky se má použít? Závitky mají být celé zalité? Nebo jenom po dně pekáčku?
Dokonalá chuť:-) Dělala jsem už 2x a nadále budu-je to jednoduché a výborné;-)
Ja si myslim, ze pokud je nakrajite na hoooodne tenko, tak by se mely upect. Anebo je muzete dat pect jeste pred tim, nez date pect roladky. treba na ctvrt hodky, jen je trosinku omastit a pak pridat rolky. A slehacku pridat teplou, aby se nesrazila. :-)
Prosím vás skusil někdo pod toto maso přidat syrové brambory nakr.na kolečka?Upečou se ve stejnou dobu?Děkuji. :-\
dneska dělam poprve něco podobneho jen že jsem tam dala obyč.syr a klobasku a zalila smetanou tak jsme zvědava jak to bude chutnat. a jako přilohu asi těstoviny :-)
Teda Vy máte starosti ! (a syrové brambory se neokrajují, ale škrábají a potom se mohou i rozkrájet).
Není to škrábat x loupat?
Neustále mně dráždí,že některé kuchařky dosud nerozlišují rozdíl mezi krájením a loupáním brambor.Vařené brambory se loupou,syrové se okrajují.
Mám dotaz kolik stojí Niva? :-))
Tak tento recept,naprosto chválím.Vždy sklidí úspěch a udělá radost na duši .Můj muž básní slůvky jen samou chválu a já Vám děkuji...
Moc nám chutná. Já kuřecí prso vždycky jen naříznu a vložím do něj tu náplň a skládám těsně vedle sebe do zapékací mísy. U nás velmi oblíbené a podle mě rychlé a snadné.
Tak jdu to zkusit.. Určitě to bude výýborné.. moc se těším.. děkuji za super recept..
Výborné. Moc nám chutnalo. V rámci úspory času, jsem šunku a nivu na prsíčka jen položila, nic jsem nebalila. Rychlé a chutné. Hodnotím za 1!
Vařila jsem,bylo to velmi dobré.Já osobně hodnotím číslem 1*
Tak jsem to dneska zkusila a musím říct,že úplně super.Dala jsem brambory,na to závitky a můj kuchtík čtyřletý,že nejlepší jsou brambory.Díky moc za recept,budu dělat častěji.
Naprosto dokonalé a jednoduché .. 1*
Pro Bereniku na str.4já maso které předpokládám že bude tužší nebo suché nakládám do marinády.Podle množství masa si smíchám Solamyl nebo Maizenu s olejem, osolím případně okořením a maso nejméně na hodinu naložím do této marinády. Potom opeču na trošce oleje a když se maso zatáhne/zbělá tak podliji a pokračuji ve vaření obvyklým způsobem.
Rychly a dobrý oběd, nivu jsem dala i nahoru. Hodnotím 1*
Naprosto vyborny a rychly.Vsichni jsme si moc pochutnali
Podle přítele naprosto delikátní papání - okořením kari a sladkou paprikou a přítel se toho nemůže dojíst. Protože nejím maso, dělám mu vždy větší porce, aby to měl na 2-3dny, ale ta potvůrka to snědla hned Takže za 1
mňam mňam právě jsem snědla a bylo to výýbornééé.doufám že budou chutnat i příteli, dala jsem tam i žampióny a chutná to skvěle:-)
Tak jsem včera dělala k večeři z krutího masa...plátky jsem osolila, opepřila..potřela hořčicí..na ně poličan, cibuli, nivu..zabalila a zalila šlehačkou. Musela jsem ke konci trochu přisolit sos, páč mi nezbyla rozdrobená niva do sosu a závěr?...Výborné a velmi rychlé..dávám za 1 .-)
Dnes jsem dělala k obědu a dobrota, jen dám příště víc nivy, aby chuť byla výraznější. (do smetany jsem přidala hermelín a nestačila jsem se oblizovat)
dělala jsem v neděli a musím říct, že jsme se všichni oblizovali :-) Do smetany jsem přidala houby, co jsme ten den nasbírali a já nevěděla, co s nimi a bylo to vynikající. Takže kdo je na houby, může zkusit :-) Tento recept si rozhodně schovávám... 1*
Teď jsem dovařila a musím říct že to je skutečně mňamka!! Navíc snadné, zvládnou začátečnice jako já!!Dávám velkou 1.
HNED VYZKOUŠÍM,PŘÍTEL MÁ RÁD NIVU,TAK TO MUSÍM VYZKOUŠET
rychle, chutne. doporucuji udelat z krutiho, je to lepsi
ahoj tak dnes večer to uvařím doufam že se to podaří pak napišu : o )
Tento receptík jsem zkusila jednou udělat svýmu muži, ten se jenom oblizoval, a tak, když měla teď před Vánoci přijít návštěva, rozhodování o tom, co uvařim, tak bylo jasnou volbou ... návštěva se mohla umlaskat, takže za 1 !!!
Tak jsem tenhle recept dělala už po několikátý včera. Chtěla jsem něčim uctít menší návštěvu, tak jsem udělala tohle, protože to mám vyzkoušený a musim znova říct, že to je prostě vynikající:o)) Akorát si myslim, že neni od věci to maso ještě okořenit nějakym kořenim (u mě vede grilovací, kari nebo barbecue). Ale jak řikám - tohle jídlo nemá absolutně chybu a doporučuju všem....:o))
úžasné, něco báječného.
Také jsem recept vyzkoušela , k šunce jsem přidaůla pár koleček poličanu a na každý závitek plátek rajčátka, jak tu už někdůo radil a byla to nevýslovná mńamka .Skvělý recept
Včera jsme měli na oběd, přesně dle receptu, přidávám se a hodnotím taktéž za 1! Moc nám chutnalo!
Recept mě zaujal,vyzkoušela jsem ho a výskedek měl úspěch.Napříště jsem ho trochu pozměnila. Místo šunky jsem použila moravské uzené, které jsem také navíc přidala navrch do smetany nakrájené na nudličky, stejně tak i trochu nivy.Celé to bylo krásně provoněné a ochucené tím uzeným,kdo to má rád,tak bude spokojený. Můj manžel byl moc a chválil. Díky za nový recept.
Připojuju se. Jen jsem chtěla poradit mladé začínající kuchařce a od té doby si mě KRITIK bere do huby ve všech komentářích. Fakt nevím, čím jsem si to zasloužila. Na týden odjíždím, pak se mrknu, jak se to tady vyvíjí:-)
Pán KRITIKI KUCHAŘ, kuchár je každý kto varí, takže to, že ste kuchár, ešte neznamená, že ste dobrý kuchár. A keď Vás nezaujíma, čo sa tu píše a najmä odpoveď pre Vás, prečo sem chodíte a píšete? Máte pravdu, nepíšte, lebo o Vaše "rady" skutočne nikto nestojí - to totiž nie sú rady, ale obyčajné rýpanie.P.S. Tie Vaše "rady" sú v každej mininálne druhej kuchárskej knihe.P.S. 2. Dúfam, že ste to rozumeli, aj keď je to v cudzom jazyku.
to budeme jedine radi, pokud muzu psat za sebe..
UŽ NENAPÍŠU, KDYŽ O MÉ RADY NIKDO NESTOJÍ.
Milé dámy, copak jste ještě nepochopily pana KRITIKA KUCHAŘE? Není tu proto, aby s námi vařil, ale proto, aby si tu léčil své komplexy. Už ta jeho velká písmena napovídají, že tento pán je doma zcela pod pantoflem a co si nesmí dovolit doma, to zkouší tady!
TO JSEM RÁD, ŽE TO UNESETE PANÍ NĚMCOVÁ. JSTE ASI DOBRÁ KUCHAŘKA, ALE JÁ JSEM KUCHAŘ. A ŽE VAŘÍTE 35 LET MĚ NAPROSTO NEZAJÍMÁ. I KDYŽ VAŘÍTE TAK DLOUHOU UMĚT TO NEMUSÍTE.
Aha, známá firma Kritik Kuchař! Už se pustil i do mě. Fajn, já to unesu. Jen na okraj-vařím cca 35 let a šťávu z masa docela lehce rozeznám od oleje.
JSITĚ CHUTNÉ, AŽ VÝBORNÉ. JEN DOSTI TUČNÉ. HODNOTÍM ZA 1, I KDYŽ JE TENTO RECEPT HODNĚ ZNÁMÝ.A MÁM TAKY MALÝ VZKAZ PRO JITŘEKNU NĚMCOVOU: MILÁ PANÍ, JE JASNÉ, ŽE KDYŽ DĚLÁTE ŘÍZKY NA OLEJI, TAK Z NICH "NEPRÝŠTÍ" ŠŤÁVA, NÝBRŽ OLEJ. A PRO BERINKU: KDYŽ NEDĚLÁTE ŘÍZKY, TAK JE LEPŠÍ UDĚLAT (SMAŽIT, ČI PÉCT) KUŘECÍ MASO NA MARINÁDĚ, NEBO OMÁČCE - JAKO JE RECEPT KUŘECÍ ZÁVITKY S NIVOU.
vynikající
Velká bašta!Vyzkoušeno a přidáno do oblíbených.Určitě budu dělat častěji.
Dnes jsem to uvařila s všem moc chutnalo.Výborné papáníčko,řadím ho do oblíbených.Díky.
Moc děkuji za radu paní Jitřence i panu Eduardovi. Určitě vyzkouším a dám vědět. U mne byl asi problém v tom, že jsem se snažila to maso vždy dělat co nejdéle a tím jsem ho vysušila. Také jsem ho vždy dost naklepávala, takže o víkendu udělám řízečky dle Vašich rad a dám vědět. Děkuji
Paní Jitřenka má s tím klepáním pravdu. U takového masa je to zbytečné. Když už " musíte " naklepat, stačí z každé strany 3x až 4x do prsíček udeřit klouby sevřené pěsti ruky.
Pro Berinku: nikdy se mi naopak nepodařilo kuřecí prsíčka "vysušit". Pokud dělám obyčejné řízky, tak podle tloušťky prsíček buďto rozkrojím jen jednou nebo /a to nejčastěji/ vůbec ne. Prostě jedna prsa, jeden řízek. A klepat to jemné masíčko je úplný nesmysl. Prostě obalím a krátce smažím. Takový řízek rozkrojíte a prýští z něj šťáva. Taky je důležité solit těsně před upravou, sůl vytahuje z masa vodu. Zkuste to a napište, jak to dopadlo. Stejně se chovám k prsíčkám v ostatních úpravách. Důležité je krátké tepelné zpracování. Nebojte se toho, tohle maso je propečené téměř okamžitě, když zbělá.
Už jsem ani nedoufala, že kuřecí prsíčka mohou být šťavnatá. Měkká a nevysušená prsíčka zvládnu udělat pouze pokud je nakrájím na malé kousky a naložím do marinády, ale plátky nebo závitky jsem měla vždy suché...Ale tento recept mě přesvědčil o opaku, díky moc za něj! Pokud někdo zná fígl a další dobrý recept na měkká kuřecí prsíčka, moc prosím o zveřejnění. Děkuji
tak jsem zkusil a je to upne super, doporucuju!
JDU TO ZKUSIT,URČITĚ TO BUDE STÁT ZA TO
houbičky
Dělala jsem v neděli. Rychlé a výborné!
Mňam, dnes odpo uvařím... Už teď se moc těším, až to doma neservítuju :-))
Zítra to uvařím a přítel jako velký labužník mi to jistě pochválí!
Hmm..zní to moc lákavě...zítra hned zkusím...
sbíhaj se sliny
vyborny.a vzdycky mne rozesmeje,ze nechutna jen anonymum.at se jde anonym vycpat,dik za tuhle inspiraci,mnam
dnes jsem si precetla recept,uz se mi sbihaji sliny,vecer jdu do toho ....
Vážení, tak tenhle mls dělám již hodně dlouho, ale do zívitků dávám ještě špalíček cibule a ta šlehačka je dost nutná, protože se spojí s tou vyteklou nivou a pak je to supr sosík. Já ňaminu servíruji s hranolky a zeleninovou oblohou - musí se vyvážit ta šlehačka a FAKT je to supr,
Skusila som tieto závitky ale bez šlahačky a klasicky na panvici a oleji a boli fakt užasné.
Nomen omen, tohle mi nechutnalo ani trochu, ani v restauraci, ani doma. Moc tučné, teplá niva má navíc pro mě divnou chuť, ať si říká kdo chce, co chce, tohle už dělat nebudu.
Velmi chutné.Dávám na závitky ještě rajčata na plátky a bazalku.Pak zapékám:-)
Zkousela jsem a musim rict, ze tento recept se urcite zaradi do me kucharky. Je to opravdu vynikajici, smetanova omacka, ktera vznikne ze zapekani je vynikajici na ryzi. Pritelovi moc chutnalo.
díky za recept,všechni doma jsme byli nadšení.vařila jsem včera k večeři a povedlo se to výborně. maso jsem ještě potřela česnekem a místo šlehačky použila ramu cremefine na vaření a výsledek byl skvělý.příští týden to udělám u přítele, doufám,že si "šplhnu" :-)
Radko Tichá,já už jsem nesolila to maso,protože niva je sama dost slaná a bylo to akorát!Ještě jsem zbytek nivy nastrouhala do šlehačky a bylo to super!!
Já jsem to vyzkoušela poprvé a bylo to snadné a rychlé a výborné. Přítel miluje nivu, takže se jen olizoval. Zbytek nivy jsem rozdrobila nahoru. Udělala jsem k tomu indiánskou rýži. Mňam! A pekla jsem to v troubě cca na 180 - 200, ale chodila jsem se hodně dívat, co to bude dělat...
je to neprosto vynikající už to vaříme asi po 100 Ale chutná nám to pořád stejně výborně!!!!Takže rozhodně doporučuji!!
Bylo to velmi výborné...
a při jaké teplotě se to má péct?
Moc dobré, pochutnali jsme si.
Také dělám, je to super! Ale já ještě maso potřu hořčicí smíchanou s česnekem a posypu lehce bazalkou. Podliji lehce vodou (šlehačku nedávám) a dám péct. Ona niva lehce vyteče+štáva z masa a "podlitá voda" udělají i tak výbornou omáčku - sosík, do které přidám lžíci kečupu. Bezkonkurenční :o)! Recept majitelky je na nás doma moc "dietní" (myslím bez koření :o)). Jo, baštíme jedině s hranolkama!
A ten kdo nemá rád nivu, může zvolit například eidam, je to opravdu moc dobré
Moc dobré..přítel měl boule za ušima..je to dobrá změna smažených plněných kapsiček..
Musím recept pochválit, jednoduché a moc dobré. Dokonce i zmlsaný bratr pochválil (a to tvrdí, že kuře nejí). Zkoušela jsem s am. bramborami (ty jsem trošku nevychytala, ale napoprvé...) a mňamka. Dávám 1!
jídlo je výborné, na můj vkus moc slané,ale mňamka
no Anicko, na to ze je ti 19 tak byct Te poslala zpatky do skoly, vynikajici se pise s Y
moc dobre mohu jen doporucit
No jéje ... jenom to začvachtalo ...je to vinikající ... a to musíte vzít v úvahu, že je mi 19 a vařim opavdu jen vyjímečně ... takže doporučuju naprosto všem!!! ... jo a okořenit to paprikou je vážně dobrý...
tak nevím, jestli jsem udělala něco špatně, nebo mám jiné chutě.špatné to nebylo, to chraň bůh, ale podle komentářů bych čekala větší dobrotu.
Dnes jsem uvařila, moc chutnalo. Jen mě překvapilo, že se šlehačka srazila. Čekala jsem, že to bude jakoby sosík, kterým poliji rýži. Má to tak být? Děkuji. Jinak dávám jedna.
Celé rodině to moc chutnalo,pikantní,šťavnaté,jen se po tom zaprášilo!!!Zkusím to i s králičím masem,myslím že to děti nepoznají!U nás je to jako ve filmu,,Slunce,seno ...
Tento recept je vynikající - vřele doporučuji. Lepší je však maso více okořenit, např.sladkou paprikou.
Buy <a href=http://www.igamehome.com/EVE_Online_Isk.htm>eve online isk</a>, eve online isk & Accounts Store. Excellent Bizrate Ratings!Look here to Buy Cheap <a href=http://www.igamehome.com/SilkRoad_Gold.htm>Silkroad Gold</a>, Silk road Gold, Money, Guides, Accounts & Items, Power Leveling. We provide 24/7 Friendly Live Support & Instant Delivery.Play as a VIP now!Runescape is a great mmorpg game, so we supply <a href=http://www.mmorsgold.com/index.asp>Runescape2 Gold</a>, Or RuneScape Money to you. To enjoy the game, you may choose us to buy Runescape2 Gold Service.<a href=http://www.mmobus.com/lineage2_adena.htm>Lineage2 Adena</a> Price Trends & Price Comparison of Cheap Lineage 2 Adena for Sale across top stores.Don't Buy Lineage2 Adena before visiting GameUSD.<a href=http://www.mmobus.com/swg_credits.htm>SWG Credits</a> are the power driving the star wars galaxy economy.
Pridavam platky bananu,vyborna kombinace s nivou!
Jidlo jsem dneska varila a byla to velka dobrota
Tento recept jsem také vyzkoušela. Jednoduchý,rychlý a vynikající.Niva nikam"neutekla" a s přílohou hranolek moc dobrý. Pojem "šlehačka"jsem neřešila.
Už mám toho dosť - zaleje sa to proste - nie kaslou (kysanou)smetanou, ale smotanou na varenie alebo smotania na šľahanie - čižš nevyšľahanou šľahačkou. Kde je problém, proste nemôže to byť kyslá smotyna, ale sladká - buď viacpercentná (tá sa dá šľahať)alebo nízkotučná - čiže šľahačka na varenie. How
Mohl by mi někdo prosím poradit, jak se dá předejít tomu, aby mi z jakýchkoliv závitků, ať je jakkoliv zamotám a sepnu, nevytekl všechen ten sýr?
Už jsem tuhle pochoutku dělala několikrát a je to velká mňamka. Mám vyzkoušenou váženou nivu, je trochu ostřejší a to nemá vůbec chybu. Celá rodina debužíruje.
Tak tenhle recept jsem dělala včera a byl naprosto dokonalej, fakt. Osobně miluju nivu, kuřecí maso a smetanu, takže jsem vlastně tak nějak tušila, že mě to nezklame, ale že to bude až takhle dobrý, to jsem fakt nečekala:o))Přítel jenom mlaskal, prej to nemělo chybu a i brácha, kterej na tyhle jídla moc neni, tak řikal, že to bylo výborný...Dělala jsem k tomu brambory, pečený ve šlupce a nemělo to chybu. Ale jako příloha by byla podle mě i skvělá rýže, ale jak kdo má rád. Každopádně píšu do svých NEJ NEJ receptů, fakt mňamka a doporučuju všem...... :o))
Priznávam, že počujem prvý raz, že bola aj pollitrová smotana na varenie, u nás som ju teda nikdy v obchode nevidela a ani nikto z rodiny či priateľov ju nespomínal. Ak sa varilo so sladkou smotanu, bola to vždy 33% smotana na šľahanie.
jídlo jsem vařila včera, všem strašně chutnalo a zůstaly jen prázdné talíře je to opravdová lahůdka
Zorka, mýlite sa, bola kyslaá smotana, smotana na varenie a šľahačková smotana, ibaže len jeden druh, neboli na výber výrobcovia ani rôzne druhy. Smotana na varenie bola v bielom pollitrovom umelohmotnom sáčku s červeným nápisom Sladká smotana, smotana na šľahanie bola balená rovnako, ale obsah bol 250 ml a farba písma bola tmavšia ako na tej na varenie.
No tak nevím, kde je problém. Nejspíš bude tam, že "smetana ke šlehání" je prostě moc dlouhé, takže každý tomu jednoduše říká šlehačka a samozřejmě předpokládá, že pokud se to má vařit, každý další pochopí, že ji tam prostě jen vyleje z kelímku.
Šlehačka má min.33 proc. tuku a smetana má 12 proc. tuku.
Milý niektorý z anonymov, keďže mám viac ako 20 rokov, tak si pamätám dobu, kedy existovala len (teda na Slovensku určite) kyslá smotana a sladká smotana (čiže smotana na šľahanie z ktorej sa robí šľahačka), žiadna sladá smotana na varenie nebola. A keďže som vyrástla aj na českých časopisoch a knihách, tak viem, že v českých receptoch sa väčšinou píše šlehačka a zakysaná smetana (väčšinou). A do paprikáša, napríklad, je dobré dať aj kyslú aj sladkú smotanu (t. j. smotanu 33% - iná u nás voľakedy nebola). A kurací robiť len zo stehien, nidy nedávať celé kura aj s prsiami. P.S. Myslím si, že väčšina ľudí si domyslí z receptu, že pod šlehačkou je myslená sladká nevyšľahaná smotana, ale niekedy môže byť problém zistiť čo je smotana, to súhlasím.
Anonym, neviem, ale ja som sa s tým ozaj nikde nestretla, vždy sa rozlišuje šľahačka a šľahačková smotana, aj keď samozrejme nyvylučujem, že to takto niekto nezjednoduší. To je úplne možné)) . Na druhej strane je pravda, že uč z charakteru receptu a postupu vyplýva, že to jedlo sa zaleje smotanou, nie vyšľahanou šľahačkou, to akosi nejde. Ale zase menej skúsení kuchári alebo začiatočníci môžu mať dilemu.
Terezko, i na Slovensku se při vaření pod slovem šlehačka myslí tekutá smetana na šlehání. Jsem Slovenka a moje maminka se mi např. zeptá: " Máš dobrů kapustnicu, dala si do nej smotanu alebo aj šľahačku?" A vůbec nemyslí vyšlehanou šlehačku.V Čechách i na Slovensku když půjdu do cukrárny a řeknu šlehačka, tak si pochopitelně každý představí ušlehanou šlehačku. V kuchyni při vaření se i na Slovensku používá šlehačka a myslí se tekutá.
Tak to tu s tými smotanami je už galimatiáš)) Takže na Slovensku : kyslá smotana je v Čechách zakysaná smetana, na varenie sa používa sladká smotana ( 16% tuku , je tekutá, riedka ). Peter sa pýtal na šľahačku preto, lebo keď poviem na Slovensku šľahačka, myslí sa tým vyšľahaná šľahačková smotana. V tomto recepte sa mäso zalieva, takže sa použije u nás šľahačková smotana ( 33% tuku), nie šľahačka, šľahačkou sa zalievať nedá, to je už vyšľahaná šľahačková smotana.
Zoro,kdybych byla začínající kuchařka tak z vaší rady mám guláš. Do vařeného jídla se dává na zahuštění tzv. sladká smetana na vaření, nebo šlehačka= (na kelímku nebo na krabičce je napsáno smetana ke šlehání). Obsahuje více tuku než sladká smetana na vaření. Zakysaná smetana se do vaření dává taky, ale má úplně jinou chuť = je hustá,krémovitá než sladká smetana na vaření , anebo šlehačka. Není pravda, že pod slovem smetana, slovenský smotana se myslí zakysaná smotana. Každý autor receptu bych měl přesně v ingrediencích uvádět o jakou smetanu se jedná. V tomhle receptu je šlehačka = do jídla se dává tekutá - nešlehá se!!!
V Čechách (i na Moravě) se šlehačkou rozumí smetana s více než 30% tuku - tj, taková, která se dá vyšlehat. Smetana má 10% a více tuku a je sladká. Kysaná nebo zakysaná smetana je vždy takto označená.
Peter, pod šľahačkou je myslená sladká smotana - pri varení nevyšľahaná. Smotaná väčšinou znamená kyslá smotana.
OK znamená šlahačka to isté po česky ,ako po slovensky????Nemá sa to zaliať náhodou smotanou ????
Božský pokrm díky
Vypadá to výborně, ale také se mi po hodině pečení neudělala žádná kůrka.Doufam, že to bude alespoň dobré:o)
Opravdu moc dobré. Budu opakovat. Děkuji.
Jeto super jedlo ale mne sa to zdrclo aj so trvanlivou šlahačkou s krabičky !!!! na kolko stupňov to pečiete ????
Komu se šlehačka zdrcla, bych doporučila koupit jinou. Taky už se mi to párkrát stalo se šlehačkou v kelímku, se šlehačkou trvanlivou v krabičce to bylo v pohodě.
Komu se šlehačka zdrcla, bych doporučila koupit jinou. Taky už se mi to párkrát stalo se šlehačkou v kelímku, se šlehačkou trvanlivou v krabičce to bylo v pohodě.
Tento recept dělám často, závitky zalévám smetanou na vaření od Ramy, nikdy se to nezdrcne a chuťově je to vynikající. Rovněž rozdrobuji zbytek nivy do smetany, to je ještě lepší.
Včera jsem dělala k obědu-akorát z vepřového a bylo to vynikající,všichni jsme se oblizovali,do šlehačky jsem taky nakonec dala zbytek nivy-super!!!
Tak jsem se nechal zlákat a musím říct - bomba! Šlehačka se nezdrcla, naopak udělala na povrchu krustičku. Jo, vylepšil jsem to ještě zbytkem nivy rozložené na povrchu. Rozpustila se do té šlehačky..a s rýží to nemá chybu.:-)
Dělala jsem z krůtího, přidala dle rady ořechy a je to naprostá lahoda, moc děkuji. A ten nápad dát každou porci do jedné zapékací mísy vč. plátek brambor určitě využiju, na návštěvu :-)
Jo tak jsem přemejšlel co udělam neska večer pro svoji drahou polovičku a tohle se mi zdá teda uplne mnamozni ) takze to vozkousim
Dělala jsem to z vepřového masa a bylo to také výborné. Jako přílohu jsem zvolila hranolky.
Tak v sobotu jsem tento recept udělala, maličko jinak, kuřecí špalíčky jsem okořenila, nechala naložené ve smetanové omáčce, dále jsem je zabalila do šunky, a ke zbytku omáčky jsem přidala strouhanou nivu, bylo to vynikající, naprosto ňam ňam...
Hmmmm, vypadá tento recept úžasně, zítra ho vyzkouším.
Doporučuji všem, je to vynikající. Ale smetana se mi taky zdrcla. Ale jinak to fakt nemělo chybu!!!!
Tak jsem to dneska vyzkousela! Chut vyborna ale vzhledove hruza. Musim ty zavitky cele zalit smetanou? me se zadna kurcicka ani nevytvorila, mela jsem to v troube 1 hodinu. A navic se mi slehacka srazila tak jsem to zachranila mixerem. Co delam blbe? Poradte! Ve tme to vsem chutnalo!
Jednoduchý recept a ještě k tomu mňamozní. Moji strávníci byli velmi spokojeni. Děkuji neznámému autorovi za tip.
hmmmm... mňamózní!!!
Dnes jdu na něj, pro dva chlapy, tak se těším :c)) Jdám vědět, ale tahle kombinace vypadá slibně... :c)
tento recept se mi zda dobry hned si ho udelam....a pak vam napisu jakej byl...ted si ho du opsat do me kucharky.....uz mam na to chut
Udělala jsem to z krůtích prsou, a bylo to excelentní!
tak to vyzkoušíme..kuřecí masíčko milujeme :o)
vynikajici
Všem to moc chutnalo
GOOOOOOOOOOOOOD
Taky moc dobré a rychlé
Opravdu výborná pochutina !!TIP k příloze: opéct brambory ve slupce spolu s cibulkou.
Výborné, jako Marie jsem použila krůtí prsa a Šmakouna(nejím maso). Studené nakrájené na roládky-paráda.
Opravdu výborné. Ke konci jsem do nivy ještě přidala eidam a bylo to fakt super!
Doporučuji velkou mísu a doplnit na kolečka nakrájenými brambory / posolit / a do šlehačky přidat česnek. Pak je vše s jednoho pekáče a je to mňamka
FAKT SUPER
Tento receptík je super a mužu doporučit i obměnu plnit i Hermelinem.Dávám 1 s hvězdičkou.Andy
Dobrůtka, jako vždy když je tam niva a šlehačka :o) Pekla jsem mírně skoro hodinu a masíčko bylo úžasně měkké.
Vynikajici a pritom raz dva hotove...Masicko jsem jeste potrela horcici a krenem, naplnila sunkou, slaninou a nivou. Do slehacky jsem jeste ke konci pristrouhala zbytek nivy, pridala taveny syr a podavala s ryzi. MNAMOZNI!
Výborné! Udělala jsem přítelovi na Valentýna a moc jsme si pochutnali. Děkuji za rady z komentářů. Dávám 1!
Super recept, vařím pravidelně. Dávám 1.
Použila jsm krůtí prsa. Super!!! Díky.Dávám 1! Marie
Děkuji, bylo to opravdu moc dobré. Ráda zkouším nové recepty a tento budu určitě opakovat. :-)
Mňam! Bylo to móóóóc dobré. Zbyteček Nivy, co se už nevešel do závitků, jsem rozdrobila do smetany a nemělo to chybu! Opravdu výborné a hlavně rychlé jídlo. Děkuji!
Doporučuji nivu nastrouhat, je to stejné ale lépe se vsákne do masíčka
Já je ještě potřu zlehka feferonovou pastou, popř. přisypu na jemno nakrájený pórek , obalím v trojobalu a smažím - taky výborné.
Chválím, je to rychlé, jednoduché a velmi dobré jídlo! Už jsem dělala několikrát a teď jsem zkusila bez šlehačky a másla (je po Vánocích, tak se musí hubnout) a i tak jsme si pochutnali.
Pochoutka. Uz se tesim, ze to zopakuji.
Tak my jsme to dali cele na brambory a kompletne podlili smetanou s trochou jogurtu bileho.misto sunkiy krkovicku a na ni trochu mandli... Dokonale...mlask...
Já jsem to pekla zakryté a ke konci tak na 10 min jsem to odkryla...taky doporučuju,mňam!
Dobrý den, budu mít na návštěve svou budoucí "skorotchýni", tak zkusím tento chválený recept vařit. Peče se to zakryté, nebo odkryté?
Míšo, díky za tip s vlašskými ořechy, bylo to moc dobré.
velice jsem si pochutnal, zvláště když to připravoval můj roztomilý miláček
mnam
vynikajíci
Výborné!!! Jen bych to možná zkusila zalít zakysanou smetanou místo šlehačky...Ale nemá to chybu
Tak nevím,v neděli jsem udělala k obědu ale já osobně jsem si nijak zvlášť nepochutnala, i když rodina ano.Do oblíbených asi nezařadím.
Doporučuju,je to mňamka!!!
Vynikajici. Kdyz jsem to pekla podruhe, pridala jsem do kazdeho zaviku navic 2 lzicky sekanych vlazskych orechu - vsem to moc chutnalo .
Taé jsem zkusila a musím se přidat ke všem co chválili. Opravdu výborné a lehké jídlo, neměla jsem šlehačku, tak jsem rozmíchala v troše mléka zakysanou smetanu a navrch posypala na husto strouhanou cihlu. Pekla až se udělala pěkná kůrčička.Když jsem říkala co budu dělat, tak se manžel ofrňoval a pak by snědl i s pekáčkem.
ja jsem na to pokrajela platky brambor a to vse jsem pak zalila slehackou.a posypala syrem.mnam,mnam.
Rychle a opravdu moc,moc dobre!
naprosto dokonale!
Je to dlabanec, měla jsem narozky, tak jsem chtěla rodinku překvapit a povedlo. Boule za ušima, no jejda. Je to opravdu mooooc dobrý a rychlý.Kalinka
misto pepre jsem dal grilovaci koreni a misto sunky zbojnicky bucek/v paprice/, jo a dal jsem do kazdeho zavitku dva platky cesneku-nikdy jsem jidla na smetane nejedl ale ted pretimtimto receptem SMEKAM...
JDU DO TOHO.....
Vynikajícíííííííííííí.Dělala jsem to bez té smetany jen na pánvi,ale takhle je to lepší.Mooooooooc jsme si pochutnali,všem doporučuji.
tento recept je vynikajici.delam to podobne akorat maso orestuji a dam ho do zapekaci misky,pokladu ho nivou a dam na to zeleninu a pecu to do te doby nez bude kurcicka.to take doporucuji
Tento recept je naozaj výborný. Naviac príprava tohto jedla je jednoduchá a rýchla. Výsledok super!
Naprosto úúúžasné,velice jednoduché, chutné a hodí se i ke slavnostní příležitosti. Do závitků jsem ještě přidala natenko nakrájené žampiony-výborné,doporučuji!a jako přílohu i amer.brambory.PARÁDNí recept!
je to proste fantasticke papanicko. moje deti tak jedli jak uz davno ne.no proste dobre a hlavne rychle.diky za dobry tip
Musim sa pridat k vacsine komentarov a uznat ze recept je vynikajuci. Nivu nemam rada ale v tomto spracovani zanika jej silna aroma a dava jedlu vybornu chut. Spravila som k tomu ryzu ktora sa skvelo hodila k "sosiku" zo smotany.
Může být šlehačka nebo smetana sladká/ta je míň kalorická/,másla jen kousek,ale myslím,že se dávat nemusí.
Muze byt normalni smetana k vareni nebo jen slehacka????a to maslo nakonec tam byt musi???
výborné!Skvělá je i varianta - na šunku položit ještě plátek paprikového salámu a na nivu několik tenkých plátků česneku.
recept je výborný.vsetci sme si pocchutnali
dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se myslí "nakrájet na řízky" - tedy spíš jak asi má být maso tlusté
mňam bolo to super
VYnikající jídlo a téměř bez práce. Moc jsme si pochutnali.
do předehřáté trouby ?
Pavla:Na hranolky nakrájenou nivu- to znamená že nakrájíte nivu na tvary hranolek.
Hranolky?Myslíte klasické bramborové hranolky?
Opravdu SKVĚLÉ!!!!! VŠEM MOC CHUTNALO.
Rp dělám už leta a do šlehačky přisypu ještě kari.
Recept dělám taky, ale přidávám tam ještě pro chuť strouhaný muškátový oříšek-je to mňamka!!!
Vynikající!!!!!!
Jano, anglickou slaninu můžete nahradit bacon.
Tento recept budu doporučovat dál.Jednoduchý a moc chutný!!!Takových receptů více.
Mam dotaz. Jak se da v USA nahradit anglicka slanina nebo koreneny bok. Popripade, jak nahradit grilovaci koreni. Dekuji. Recept vyzkousim.
kdo zije v zahranici muze pouzit blue stilton cheese nebo blue danish cheese rozdil je nepatrny
Jednoduché,rychlé,jen bych tam přidala místo šunky anglickou slaninu a nějakou zeleninu třeba sterilovanou okurku nebo kousek papriky.
Místo šunky slanina či kořeněný bok, perfektní, ještě jsem to zalila smetanou! Sváteční oběd jedna báseň! Doporučuji, rychlé a vynikající!Ahoj!
S debrecínkou, lučinou, kousky mrkvičky, rajčátka a pórku kvůli barevnosti a drobtem nadrobno posekaného česneku kvůli chuti, kuřecí ptáčky se smetanovo-lučinovo bylinkovou omáčkou ochucenou třebas rozvařeným čerstvým rajčetem, s rýží probarvenou zase kousky zeleniny - taky jedna z možností
Vynikající !! Místo nivy jsem použila cihlu - byla doma a místo pepřem jsem posypala kari kořením. A protože mi cihla ještě zbyla, tak jsem jí nastrouhala a před dopečením posypala závitky, super :-)
Jde to i s hermelínem. Stačí i plátek tvrdého sýra. A až budete mít kousek podušených hub, tak je to s nimi také vynikající.
Přítel také nemá rád nivu, ale miluje hermelín, myslíte, že ten by tam také šel? Příští týden jedeme na chalupu, tak bych se chtěla "blýsknout" :o)
Niva je sýr s modrou plísní uvnitř hmoty, např. rokfór apod.
Mam jenom maly dotaz. Cim se da ta Niva nahradit, nebo k cemu je to nejvice podobne? Jsem v Californii a nevim cim to mam nahradit. Diky moc tomu kdo mi poradi. ZAtim ahoj a tesim se az tento recept vyzkousim.
Opravdu vynikající. Dnes jsem to vyskoušel a děti s manželkou byli velice spokojeni a to i přes to, že jsem nemehlo na vaření. Doporučuji všem.
Jednoduchy a vyborny recept, opravdu! Milacek me samou laskou malem snedl .
Výborný recept, měla jsem na oběd pozvanou tchýni a i ta mě pochválila, což beru jako ohromnou poklonu :-)
Kuře a sýr jdou skvěle dohromady, kombinací s dalšími surovinami je nepřeberné množství. Stačí trocha fantazie, sladit chuti, servírovat za tepla nebo za studena, s omáčkou nebo bez a výsledek je zaručen.
To jsem si zase naběhla!! Po prním pekáči se jen zakouřilo,tak musím dělat další,aby se dostalo na všechny.Opravdu výborné a rychlé!!!!
Opravdu povedeny recept. Jednoduchy rychly a hlavne dobry. Jednicka
Měla jsem v lednici kuřecí řízky, tak jsem to zkusila a nelitovala jsem. Je to moc dobré! Místo šlehačky jsem použila Ramu - rostlinnou smetanu na vaření. S novým bramborem to byla vynikající večeře.
Výborné, moc dobré. Dávám jedničku. Vyzkoušela jsem to v neděli a celé rodině to moc chutnalo. Protože přítel nejí nivu, dala jsem do pár kousků uzený sýr. Obě varianty doporučuji.
Pochutnali jsme si, na kuřeti se nedá téměř nic zkazit. Já jsem si trochu recept upravila a to tak, že závitky jsem dala péct a zvlášť v kastrůlku jsem si podusila steril. žampiony, které jsem ochutila vegetou a čerstvou saturejkou, zalila je částí šlehačky a ve druhé části jsem rozkvedlala cca lžíci hladké mouky a také nalila do kastrůlku, krátce povařila a těsně před dopečením jsem tímto závitky zalila, fakt moc dobrá šťávička.
Moc nám to chutnalo a upravila jsem to do zapékacích misek, obložila plátky syrových brambor, které jsem také podrobila nivou.Vše jsem pekla dohromady a rovnou sevírovala.Výhoda - žádná ztráta štávičky při servírování.
Nic se nemá přehánět, topinko. Ani zdravá strava ne. Ostatně zdravé je podle odborníků každou pětiletku něco jiného. Třeba jednou dospějí k názoru, že právě niva se šlehačkou!
No, niva + šlehačka = kalorická bomba! Jen tak pokračujte dále...
Moc děkuji za recept. Musím říct, že jsem mněla obrovský úspěch. Moc jsme si pochutnali a bylo to hned hotové. Zařazuji do jídelníčku. Děkuji
Chutnalo tak, že na mě už nezbylo....
Niet nad Šariš, Janíčko, veru, máš moje sympatie. Odkiaľ si, že popíjaš Šariš ?
No tak to je jedlicko po tomto sa vynikajuco pije nas Velko Sarisky kozlik 10%
To je to pravé,co mne ještě v jídelníčku chybělo.Niva dělá zázrakyRecept zařadím mezi slavnostní pokrmy.Nic se nedá pokayit.
Vynikající! Jak už bylo řečeno, rychlé, jednoduché a moc chutné.
No radegast k takové lahůdce je barbarství.Jedině Smíchovská dvanáctka
Rychlý a dobrý!!!!
Včera jsem udělala, jako slavnostnější večeři a musím říct, je to SKVĚLÉ. Moc nám to chutnalo. Obět jsem dostala pochvalu. Udělal jsem toho více, že bude i na zitřek, ale nezbylo vůbec nic.
Opravdu výborné a velmi jednoducé jídlo na přípravu. Příště méně osolím, trochu jsem zapomněla, že niva již ochutí ...dávám 1
vyborne!udelala jsem v kombinaci s hranolky a je dobra i stava s citronu na politi jiz hotoveho zavitku,zjemni to jeho chut.Monika
Byl to výborný nedělní oběd, budeme mít ještě dneska, vždycky v neděli tohoto vařím kvantum. Naší rodině to chutnalo více, než kuřecí prsa v nivové omáčce. Toto je jemnější a ne tak aromatické, ne každéme vyhovuje ta výrazná vůně a chuť niívy a v tomto receptu je jemnější.Díky, díky, dáváme za 111111111.
Je to dobrý ale vcelku běžný recept.
tak sem to o vikendu zkusila. Je to vyborne, dala jsem hodne pepre a zalila Ramou Cremefine na vareni. Moc dobre!
VÝBORNÉ !!!!!!
Opravdu vynikající ! Rychlý a výborný oběd, prostě mňamka.
Tomuhle receptu už jenom chybí dobře vychlazený radegast
nic moc ubohy
Mňam, zkusila jsem a je to opravdu dobrota! Niva tomu masu dodá vynikající chuť! I bez šunky je to výborné!
Když tyto komentáře čtu, dostávám na to hroznou chuť! Je to nervy drásající literatura!!!!
Opět vynikající nedělní oběd!Rychlý a moc dobrý!
mňam!
Rychle, dobre, takove recepty miluji. Manzel to ma rad jeste potrene Krenexem.Je to pro nas mnamka! Za 1:-)))
Vypadá to skvěle určitě to zkusím
Tohle nemuze byt spatne:-))))))))))
Moc dobré je také naplněné závitky obalit v trojobalu, syrové naskládat do zapékací misky a zalít šlehačkou, vytvoří se pěkná kůrčička. Maso se jen rozsýpá a je to nejlepší s bramborovou kaší.