• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kuřecí závitky s nivou
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí závitky s nivou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 177
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí závitky s nivou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • sýr niva
    • šunka
    • šlehačka
    • pepř mletý
    • sůl
    • máslo kousek, na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme šunku, na hranolky nakrájenou nivu a zatočíme do roládky. Roládky vložíme do vymazané zapékací mísy a zalijeme šlehačkou a poklademe kouskem nakrájeného másla. Pečeme cca 30 minut, dokud se nevytvoří kůrčička.
2
Podáváme s rýží nebo brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mišule | 28. 8. 2014 12:54

    Dobrota!!!sklidilo velký úspěch, budem dělávat častěji.....takové jídla to my můžem 8-) <3 <3 <3

  • Lenka | 29. 1. 2013 22:48

    Já to dělám s velkým úspěchem z kuřecích steheních řízků a s rýží - opakovaně, protože to opravdu všem chutná. Díky za ten recept! :-*

  • Lenka | 29. 1. 2013 22:43

    Tak to tedy ne. Syrové brambory se škrábou (když už ...) :-P

  • Jarmila | 7. 5. 2012 16:51

    Dobrý den, sice nejsem autorkou ale soudím, že té šlehačky stačí 1 kelímek, určitě to není potřeba mít celé ponořené...

  • Q | 7. 5. 2012 14:36

    Prosím, kolik šlehačky se má použít? Závitky mají být celé zalité? Nebo jenom po dně pekáčku?

  • bararich8 | 6. 5. 2012 13:42

    Dokonalá chuť:-) Dělala jsem už 2x a nadále budu-je to jednoduché a výborné;-)

  • pippiva
    pippiva | 24. 6. 2011 17:15

    Ja si myslim, ze pokud je nakrajite na hoooodne tenko, tak by se mely upect. Anebo je muzete dat pect jeste pred tim, nez date pect roladky. treba na ctvrt hodky, jen je trosinku omastit a pak pridat rolky. A slehacku pridat teplou, aby se nesrazila. :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ | 24. 6. 2011 15:10

    Prosím vás skusil někdo pod toto maso přidat syrové brambory nakr.na kolečka?Upečou se ve stejnou dobu?Děkuji. :-\

  • majda | 3. 6. 2011 13:09

    dneska dělam poprve něco podobneho jen že jsem tam dala obyč.syr a klobasku a zalila smetanou tak jsme zvědava jak to bude chutnat. a jako přilohu asi těstoviny :-)

  • bába Lída | 1. 2. 2011 15:24

    Teda Vy máte starosti ! (a syrové brambory se neokrajují, ale škrábají a potom se mohou i rozkrájet).

  • Gabi | 30. 1. 2011 19:50

    Není to škrábat x loupat?

  • deda slávek | 30. 1. 2011 08:08

    Neustále mně dráždí,že některé kuchařky dosud nerozlišují rozdíl mezi krájením a loupáním brambor.Vařené brambory se loupou,syrové se okrajují.

  • adéla12 | 27. 1. 2011 20:08

    Mám dotaz kolik stojí Niva? :-))

  • Jari | 26. 1. 2011 22:09

    Skutečně velmi dobré. Doporučuji.

  • Martina Holá | 25. 1. 2011 18:46

    Tak tento recept,naprosto chválím.Vždy sklidí úspěch a udělá radost na duši .Můj muž básní slůvky jen samou chválu a já Vám děkuji...:)

  • Renata7 | 12. 12. 2010 10:29

    Moc nám chutná. Já kuřecí prso vždycky jen naříznu a vložím do něj tu náplň a skládám těsně vedle sebe do zapékací mísy. U nás velmi oblíbené a podle mě rychlé a snadné.

  • fixefish | 9. 11. 2010 12:17

    mnamka, diky za recept :)

  • Tereza Kalinová | 5. 9. 2010 10:20

    Tak jdu to zkusit..:) Určitě to bude výýborné.. moc se těším.. děkuji za super recept..

  • Zdenka Kocmichová | 23. 7. 2010 14:48

    Výborné. Moc nám chutnalo. V rámci úspory času, jsem šunku a nivu na prsíčka jen položila, nic jsem nebalila. Rychlé a chutné. Hodnotím za 1!

  • Ester Nováková | 5. 3. 2010 11:14

    Vařila jsem,bylo to velmi dobré.Já osobně hodnotím číslem 1*

  • šárka hrubá | 22. 2. 2010 20:11

    Tak jsem to dneska zkusila a musím říct,že úplně super.Dala jsem brambory,na to závitky a můj kuchtík čtyřletý,že nejlepší jsou brambory.Díky moc za recept,budu dělat častěji.

  • Leona Brnková | 13. 11. 2009 16:52

    Naprosto dokonalé a jednoduché .. :) 1*

  • Marie Fatrlová | 7. 11. 2009 20:07

    Pro Bereniku na str.4já maso které předpokládám že bude tužší nebo suché nakládám do marinády.Podle množství masa si smíchám Solamyl nebo Maizenu s olejem, osolím případně okořením a maso nejméně na hodinu naložím do této marinády. Potom opeču na trošce oleje a když se maso zatáhne/zbělá tak podliji a pokračuji ve vaření obvyklým způsobem.

  • Heda Konečná | 12. 10. 2009 11:12

    Rychly a dobrý oběd, nivu jsem dala i nahoru. Hodnotím 1*

  • Veronika F | 13. 8. 2009 14:42

    Naprosto vyborny a rychly.Vsichni jsme si moc pochutnali :)

  • Veronika Nogová | 16. 7. 2009 13:25

    Podle přítele naprosto delikátní papání - okořením kari a sladkou paprikou a přítel se toho nemůže dojíst. Protože nejím maso, dělám mu vždy větší porce, aby to měl na 2-3dny, ale ta potvůrka to snědla hned :) Takže za 1 :)

  • barísekk k. | 2. 4. 2009 12:46

    mňam mňam právě jsem snědla a bylo to výýbornééé.doufám že budou chutnat i příteli, dala jsem tam i žampióny a chutná to skvěle:-)

  • Valentinka I. | 4. 2. 2009 11:16

    Tak jsem včera dělala k večeři z krutího masa...plátky jsem osolila, opepřila..potřela hořčicí..na ně poličan, cibuli, nivu..zabalila a zalila šlehačkou. Musela jsem ke konci trochu přisolit sos, páč mi nezbyla rozdrobená niva do sosu a závěr?...Výborné a velmi rychlé..dávám za 1 .-)

  • Barbora Lomová | 24. 1. 2009 15:13

    Dnes jsem dělala k obědu a dobrota, jen dám příště víc nivy, aby chuť byla výraznější. (do smetany jsem přidala hermelín a nestačila jsem se oblizovat)

  • Lenka S. | 2. 10. 2008 15:15

    dělala jsem v neděli a musím říct, že jsme se všichni oblizovali :-) Do smetany jsem přidala houby, co jsme ten den nasbírali a já nevěděla, co s nimi a bylo to vynikající. Takže kdo je na houby, může zkusit :-) Tento recept si rozhodně schovávám... 1*

  • Veronika | 1. 5. 2008 17:54

    Teď jsem dovařila a musím říct že to je skutečně mňamka!! Navíc snadné, zvládnou začátečnice jako já!!Dávám velkou 1.

  • KAMILA SVŠTLÍKOVÁ | 17. 2. 2008 21:13

    HNED VYZKOUŠÍM,PŘÍTEL MÁ RÁD NIVU,TAK TO MUSÍM VYZKOUŠET

  • Adam Bernau | 10. 2. 2008 19:46

    rychle, chutne. doporucuji udelat z krutiho, je to lepsi :)

  • alinka pham | 5. 2. 2008 12:12

    ahoj tak dnes večer to uvařím doufam že se to podaří pak napišu : o )

  • Lucie Lazecká | 4. 1. 2008 15:47

    Tento receptík jsem zkusila jednou udělat svýmu muži, ten se jenom oblizoval, a tak, když měla teď před Vánoci přijít návštěva, rozhodování o tom, co uvařim, tak bylo jasnou volbou ... návštěva se mohla umlaskat, takže za 1 !!! :)

  • Anet | 27. 10. 2007 09:14

    Tak jsem tenhle recept dělala už po několikátý včera. Chtěla jsem něčim uctít menší návštěvu, tak jsem udělala tohle, protože to mám vyzkoušený a musim znova říct, že to je prostě vynikající:o)) Akorát si myslim, že neni od věci to maso ještě okořenit nějakym kořenim (u mě vede grilovací, kari nebo barbecue). Ale jak řikám - tohle jídlo nemá absolutně chybu a doporučuju všem....:o))

  • Iveta Hodinová | 11. 10. 2007 15:49

    úžasné, něco báječného.

  • Justy | 9. 10. 2007 19:31

    Také jsem recept vyzkoušela , k šunce jsem přidaůla pár koleček poličanu a na každý závitek plátek rajčátka, jak tu už někdůo radil a byla to nevýslovná mńamka .Skvělý recept

  • Irena * | 1. 10. 2007 10:04

    Včera jsme měli na oběd, přesně dle receptu, přidávám se a hodnotím taktéž za 1! Moc nám chutnalo!

  • Jana Bene | 30. 9. 2007 19:56

    Recept mě zaujal,vyzkoušela jsem ho a výskedek měl úspěch.Napříště jsem ho trochu pozměnila. Místo šunky jsem použila moravské uzené, které jsem také navíc přidala navrch do smetany nakrájené na nudličky, stejně tak i trochu nivy.Celé to bylo krásně provoněné a ochucené tím uzeným,kdo to má rád,tak bude spokojený. Můj manžel byl moc a chválil. Díky za nový recept.

  • Jitřenka Němcová | 30. 9. 2007 15:50

    Připojuju se. Jen jsem chtěla poradit mladé začínající kuchařce a od té doby si mě KRITIK bere do huby ve všech komentářích. Fakt nevím, čím jsem si to zasloužila. Na týden odjíždím, pak se mrknu, jak se to tady vyvíjí:-)

  • Zora Manasová | 30. 9. 2007 15:17

    Pán KRITIKI KUCHAŘ, kuchár je každý kto varí, takže to, že ste kuchár, ešte neznamená, že ste dobrý kuchár. A keď Vás nezaujíma, čo sa tu píše a najmä odpoveď pre Vás, prečo sem chodíte a píšete? Máte pravdu, nepíšte, lebo o Vaše "rady" skutočne nikto nestojí - to totiž nie sú rady, ale obyčajné rýpanie.P.S. Tie Vaše "rady" sú v každej mininálne druhej kuchárskej knihe.P.S. 2. Dúfam, že ste to rozumeli, aj keď je to v cudzom jazyku.

  • Eva Červenková | 30. 9. 2007 12:40

    to budeme jedine radi, pokud muzu psat za sebe..

  • KRITIK | 30. 9. 2007 11:58

    UŽ NENAPÍŠU, KDYŽ O MÉ RADY NIKDO NESTOJÍ.

  • Irena * | 30. 9. 2007 10:22

    Milé dámy, copak jste ještě nepochopily pana KRITIKA KUCHAŘE? Není tu proto, aby s námi vařil, ale proto, aby si tu léčil své komplexy. Už ta jeho velká písmena napovídají, že tento pán je doma zcela pod pantoflem a co si nesmí dovolit doma, to zkouší tady!

  • KRITIK KUCHAŘ | 29. 9. 2007 16:39

    TO JSEM RÁD, ŽE TO UNESETE PANÍ NĚMCOVÁ. JSTE ASI DOBRÁ KUCHAŘKA, ALE JÁ JSEM KUCHAŘ. A ŽE VAŘÍTE 35 LET MĚ NAPROSTO NEZAJÍMÁ. I KDYŽ VAŘÍTE TAK DLOUHOU UMĚT TO NEMUSÍTE.

  • Jitřenka Němcová | 28. 9. 2007 18:49

    Aha, známá firma Kritik Kuchař! Už se pustil i do mě. Fajn, já to unesu. Jen na okraj-vařím cca 35 let a šťávu z masa docela lehce rozeznám od oleje.

  • KRITIK KUCHAŘ! | 28. 9. 2007 16:47

    JSITĚ CHUTNÉ, AŽ VÝBORNÉ. JEN DOSTI TUČNÉ. HODNOTÍM ZA 1, I KDYŽ JE TENTO RECEPT HODNĚ ZNÁMÝ.A MÁM TAKY MALÝ VZKAZ PRO JITŘEKNU NĚMCOVOU: MILÁ PANÍ, JE JASNÉ, ŽE KDYŽ DĚLÁTE ŘÍZKY NA OLEJI, TAK Z NICH "NEPRÝŠTÍ" ŠŤÁVA, NÝBRŽ OLEJ. A PRO BERINKU: KDYŽ NEDĚLÁTE ŘÍZKY, TAK JE LEPŠÍ UDĚLAT (SMAŽIT, ČI PÉCT) KUŘECÍ MASO NA MARINÁDĚ, NEBO OMÁČCE - JAKO JE RECEPT KUŘECÍ ZÁVITKY S NIVOU.

  • pavlína houšková | 27. 9. 2007 10:09

    vynikající

  • Yveta Křimská | 26. 9. 2007 19:01

    Velká bašta!Vyzkoušeno a přidáno do oblíbených.Určitě budu dělat častěji.

  • Etinka | 26. 9. 2007 18:56

    Dnes jsem to uvařila s všem moc chutnalo.Výborné papáníčko,řadím ho do oblíbených.Díky.

  • Berinka | 26. 9. 2007 10:38

    Moc děkuji za radu paní Jitřence i panu Eduardovi. Určitě vyzkouším a dám vědět. U mne byl asi problém v tom, že jsem se snažila to maso vždy dělat co nejdéle a tím jsem ho vysušila. Také jsem ho vždy dost naklepávala, takže o víkendu udělám řízečky dle Vašich rad a dám vědět. Děkuji

  • Eduard Veverka JUDr. | 25. 9. 2007 16:42

    Paní Jitřenka má s tím klepáním pravdu. U takového masa je to zbytečné. Když už " musíte " naklepat, stačí z každé strany 3x až 4x do prsíček udeřit klouby sevřené pěsti ruky.

  • Jitřenka Němcová | 25. 9. 2007 14:30

    Pro Berinku: nikdy se mi naopak nepodařilo kuřecí prsíčka "vysušit". Pokud dělám obyčejné řízky, tak podle tloušťky prsíček buďto rozkrojím jen jednou nebo /a to nejčastěji/ vůbec ne. Prostě jedna prsa, jeden řízek. A klepat to jemné masíčko je úplný nesmysl. Prostě obalím a krátce smažím. Takový řízek rozkrojíte a prýští z něj šťáva. Taky je důležité solit těsně před upravou, sůl vytahuje z masa vodu. Zkuste to a napište, jak to dopadlo. Stejně se chovám k prsíčkám v ostatních úpravách. Důležité je krátké tepelné zpracování. Nebojte se toho, tohle maso je propečené téměř okamžitě, když zbělá.

  • Berinka | 24. 9. 2007 13:12

    Už jsem ani nedoufala, že kuřecí prsíčka mohou být šťavnatá. Měkká a nevysušená prsíčka zvládnu udělat pouze pokud je nakrájím na malé kousky a naložím do marinády, ale plátky nebo závitky jsem měla vždy suché...Ale tento recept mě přesvědčil o opaku, díky moc za něj! Pokud někdo zná fígl a další dobrý recept na měkká kuřecí prsíčka, moc prosím o zveřejnění. Děkuji

  • Pavel | 22. 9. 2007 19:15

    tak jsem zkusil a je to upne super, doporucuju!

  • MONIKA HEROUTOVÁ | 20. 9. 2007 12:09

    JDU TO ZKUSIT,URČITĚ TO BUDE STÁT ZA TO

  • Anonym | 9. 9. 2007 19:26

    houbičky

  • Anonym | 4. 9. 2007 10:38

    Dělala jsem v neděli. Rychlé a výborné!

  • Eva | 4. 9. 2007 08:10

    Mňam, dnes odpo uvařím... Už teď se moc těším, až to doma neservítuju :-))

  • Petra Černá | 2. 9. 2007 23:59

    Zítra to uvařím a přítel jako velký labužník mi to jistě pochválí!

  • Monika Viktorinová | 2. 9. 2007 10:59

    Hmm..zní to moc lákavě...zítra hned zkusím...

  • Anonym | 27. 8. 2007 09:04

    sbíhaj se sliny

  • Monika Kolstrunkova | 25. 8. 2007 13:44

    vyborny.a vzdycky mne rozesmeje,ze nechutna jen anonymum.at se jde anonym vycpat,dik za tuhle inspiraci,mnam :)

  • monika ruckerova | 22. 8. 2007 15:02

    dnes jsem si precetla recept,uz se mi sbihaji sliny,vecer jdu do toho ....

  • Jitka Novotná | 21. 8. 2007 23:10

    Vážení, tak tenhle mls dělám již hodně dlouho, ale do zívitků dávám ještě špalíček cibule a ta šlehačka je dost nutná, protože se spojí s tou vyteklou nivou a pak je to supr sosík. Já ňaminu servíruji s hranolky a zeleninovou oblohou - musí se vyvážit ta šlehačka a FAKT je to supr,

  • Martina K. | 20. 8. 2007 13:46

    Skusila som tieto závitky ale bez šlahačky a klasicky na panvici a oleji a boli fakt užasné.

  • Anonym | 19. 8. 2007 17:42

    Nomen omen, tohle mi nechutnalo ani trochu, ani v restauraci, ani doma. Moc tučné, teplá niva má navíc pro mě divnou chuť, ať si říká kdo chce, co chce, tohle už dělat nebudu.

  • René Baier | 17. 8. 2007 17:21

    Velmi chutné.Dávám na závitky ještě rajčata na plátky a bazalku.Pak zapékám:-)

  • Kristy P. | 16. 8. 2007 18:07

    Zkousela jsem a musim rict, ze tento recept se urcite zaradi do me kucharky. Je to opravdu vynikajici, smetanova omacka, ktera vznikne ze zapekani je vynikajici na ryzi. Pritelovi moc chutnalo.

  • Pavla | 9. 8. 2007 09:27

    díky za recept,všechni doma jsme byli nadšení.vařila jsem včera k večeři a povedlo se to výborně. maso jsem ještě potřela česnekem a místo šlehačky použila ramu cremefine na vaření a výsledek byl skvělý.příští týden to udělám u přítele, doufám,že si "šplhnu" :-)

  • Jitka | 3. 8. 2007 23:58

    Radko Tichá,já už jsem nesolila to maso,protože niva je sama dost slaná a bylo to akorát!Ještě jsem zbytek nivy nastrouhala do šlehačky a bylo to super!!

  • Jana | 2. 8. 2007 10:11

    Já jsem to vyzkoušela poprvé a bylo to snadné a rychlé a výborné. Přítel miluje nivu, takže se jen olizoval. Zbytek nivy jsem rozdrobila nahoru. Udělala jsem k tomu indiánskou rýži. Mňam! A pekla jsem to v troubě cca na 180 - 200, ale chodila jsem se hodně dívat, co to bude dělat...

  • Tereza //// | 1. 8. 2007 14:37

    je to neprosto vynikající už to vaříme asi po 100:D Ale chutná nám to pořád stejně výborně!!!!Takže rozhodně doporučuji!!

  • Verčík | 30. 7. 2007 11:42

    Bylo to velmi výborné...

  • Anonym | 29. 7. 2007 10:11

    a při jaké teplotě se to má péct?

  • Novinha | 28. 7. 2007 19:44

    Moc dobré, pochutnali jsme si.

  • Lucka | 28. 7. 2007 11:27

    Také dělám, je to super! Ale já ještě maso potřu hořčicí smíchanou s česnekem a posypu lehce bazalkou. Podliji lehce vodou (šlehačku nedávám) a dám péct. Ona niva lehce vyteče+štáva z masa a "podlitá voda" udělají i tak výbornou omáčku - sosík, do které přidám lžíci kečupu. Bezkonkurenční :o)! Recept majitelky je na nás doma moc "dietní" (myslím bez koření :o)). Jo, baštíme jedině s hranolkama!

  • Lucka | 26. 7. 2007 18:42

    A ten kdo nemá rád nivu, může zvolit například eidam, je to opravdu moc dobré

  • Anonym | 26. 7. 2007 10:21

    Moc dobré..přítel měl boule za ušima..je to dobrá změna smažených plněných kapsiček..

  • Kateřina C | 22. 7. 2007 23:24

    Musím recept pochválit, jednoduché a moc dobré. Dokonce i zmlsaný bratr pochválil (a to tvrdí, že kuře nejí). Zkoušela jsem s am. bramborami (ty jsem trošku nevychytala, ale napoprvé...) a mňamka. Dávám 1!

  • Radka Tichá | 21. 7. 2007 11:36

    jídlo je výborné, na můj vkus moc slané,ale mňamka

  • Anonym | 16. 7. 2007 19:32

    no Anicko, na to ze je ti 19 tak byct Te poslala zpatky do skoly, vynikajici se pise s Y

  • iveta | 10. 7. 2007 10:14

    moc dobre mohu jen doporucit

  • Anička | 9. 7. 2007 12:40

    No jéje ... jenom to začvachtalo ...je to vinikající ... a to musíte vzít v úvahu, že je mi 19 a vařim opavdu jen vyjímečně ... takže doporučuju naprosto všem!!! ... jo a okořenit to paprikou je vážně dobrý...

  • Petra | 8. 7. 2007 22:05

    tak nevím, jestli jsem udělala něco špatně, nebo mám jiné chutě.špatné to nebylo, to chraň bůh, ale podle komentářů bych čekala větší dobrotu.

  • Kateřina Candrová | 8. 7. 2007 11:34

    Dnes jsem uvařila, moc chutnalo. Jen mě překvapilo, že se šlehačka srazila. Čekala jsem, že to bude jakoby sosík, kterým poliji rýži. Má to tak být? Děkuji. Jinak dávám jedna.

  • Jitka Bělíková | 5. 7. 2007 16:02

    Celé rodině to moc chutnalo,pikantní,šťavnaté,jen se po tom zaprášilo!!!Zkusím to i s králičím masem,myslím že to děti nepoznají!U nás je to jako ve filmu,,Slunce,seno ...

  • Petra | 4. 7. 2007 13:49

    Tento recept je vynikající - vřele doporučuji. Lepší je však maso více okořenit, např.sladkou paprikou.

  • Anonym | 3. 7. 2007 22:34

    Buy <a href=http://www.igamehome.com/EVE_Online_Isk.htm>eve online isk</a>, eve online isk & Accounts Store. Excellent Bizrate Ratings!Look here to Buy Cheap <a href=http://www.igamehome.com/SilkRoad_Gold.htm>Silkroad Gold</a>, Silk road Gold, Money, Guides, Accounts & Items, Power Leveling. We provide 24/7 Friendly Live Support & Instant Delivery.Play as a VIP now!Runescape is a great mmorpg game, so we supply <a href=http://www.mmorsgold.com/index.asp>Runescape2 Gold</a>, Or RuneScape Money to you. To enjoy the game, you may choose us to buy Runescape2 Gold Service.<a href=http://www.mmobus.com/lineage2_adena.htm>Lineage2 Adena</a> Price Trends & Price Comparison of Cheap Lineage 2 Adena for Sale across top stores.Don't Buy Lineage2 Adena before visiting GameUSD.<a href=http://www.mmobus.com/swg_credits.htm>SWG Credits</a> are the power driving the star wars galaxy economy.

  • Hana vac. | 1. 7. 2007 22:31

    Pridavam platky bananu,vyborna kombinace s nivou!

  • Zuzák | 30. 6. 2007 17:44

    Jidlo jsem dneska varila a byla to velka dobrota :)

  • JaMejka | 29. 6. 2007 11:01

    Tento recept jsem také vyzkoušela. Jednoduchý,rychlý a vynikající.Niva nikam"neutekla" a s přílohou hranolek moc dobrý. Pojem "šlehačka"jsem neřešila.

  • Kuchtička Já jenomjá | 29. 6. 2007 09:56

    Už mám toho dosť - zaleje sa to proste - nie kaslou (kysanou)smetanou, ale smotanou na varenie alebo smotania na šľahanie - čižš nevyšľahanou šľahačkou. Kde je problém, proste nemôže to byť kyslá smotyna, ale sladká - buď viacpercentná (tá sa dá šľahať)alebo nízkotučná - čiže šľahačka na varenie. How

  • Markéta | 25. 6. 2007 22:33

    Mohl by mi někdo prosím poradit, jak se dá předejít tomu, aby mi z jakýchkoliv závitků, ať je jakkoliv zamotám a sepnu, nevytekl všechen ten sýr?

  • Hanka Kalinová | 21. 6. 2007 11:48

    Už jsem tuhle pochoutku dělala několikrát a je to velká mňamka. Mám vyzkoušenou váženou nivu, je trochu ostřejší a to nemá vůbec chybu. Celá rodina debužíruje.

  • Anet | 20. 6. 2007 17:12

    Tak tenhle recept jsem dělala včera a byl naprosto dokonalej, fakt. Osobně miluju nivu, kuřecí maso a smetanu, takže jsem vlastně tak nějak tušila, že mě to nezklame, ale že to bude až takhle dobrý, to jsem fakt nečekala:o))Přítel jenom mlaskal, prej to nemělo chybu a i brácha, kterej na tyhle jídla moc neni, tak řikal, že to bylo výborný...Dělala jsem k tomu brambory, pečený ve šlupce a nemělo to chybu. Ale jako příloha by byla podle mě i skvělá rýže, ale jak kdo má rád. Každopádně píšu do svých NEJ NEJ receptů, fakt mňamka a doporučuju všem...... :o))

  • Zora Manasová | 19. 6. 2007 12:42

    Priznávam, že počujem prvý raz, že bola aj pollitrová smotana na varenie, u nás som ju teda nikdy v obchode nevidela a ani nikto z rodiny či priateľov ju nespomínal. Ak sa varilo so sladkou smotanu, bola to vždy 33% smotana na šľahanie.

  • Alice Wellnerová | 19. 6. 2007 12:35

    jídlo jsem vařila včera, všem strašně chutnalo a zůstaly jen prázdné talíře :) je to opravdová lahůdka

  • Tereza - | 18. 6. 2007 13:34

    Zorka, mýlite sa, bola kyslaá smotana, smotana na varenie a šľahačková smotana, ibaže len jeden druh, neboli na výber výrobcovia ani rôzne druhy. Smotana na varenie bola v bielom pollitrovom umelohmotnom sáčku s červeným nápisom Sladká smotana, smotana na šľahanie bola balená rovnako, ale obsah bol 250 ml a farba písma bola tmavšia ako na tej na varenie.

  • Anonym | 17. 6. 2007 22:58

    No tak nevím, kde je problém. Nejspíš bude tam, že "smetana ke šlehání" je prostě moc dlouhé, takže každý tomu jednoduše říká šlehačka a samozřejmě předpokládá, že pokud se to má vařit, každý další pochopí, že ji tam prostě jen vyleje z kelímku.

  • Lusinda | 17. 6. 2007 16:57

    Šlehačka má min.33 proc. tuku a smetana má 12 proc. tuku.

  • Zora Manasová | 17. 6. 2007 13:22

    Milý niektorý z anonymov, keďže mám viac ako 20 rokov, tak si pamätám dobu, kedy existovala len (teda na Slovensku určite) kyslá smotana a sladká smotana (čiže smotana na šľahanie z ktorej sa robí šľahačka), žiadna sladá smotana na varenie nebola. A keďže som vyrástla aj na českých časopisoch a knihách, tak viem, že v českých receptoch sa väčšinou píše šlehačka a zakysaná smetana (väčšinou). A do paprikáša, napríklad, je dobré dať aj kyslú aj sladkú smotanu (t. j. smotanu 33% - iná u nás voľakedy nebola). A kurací robiť len zo stehien, nidy nedávať celé kura aj s prsiami. P.S. Myslím si, že väčšina ľudí si domyslí z receptu, že pod šlehačkou je myslená sladká nevyšľahaná smotana, ale niekedy môže byť problém zistiť čo je smotana, to súhlasím.

  • Tereza - | 17. 6. 2007 05:53

    Anonym, neviem, ale ja som sa s tým ozaj nikde nestretla, vždy sa rozlišuje šľahačka a šľahačková smotana, aj keď samozrejme nyvylučujem, že to takto niekto nezjednoduší. To je úplne možné:))) . Na druhej strane je pravda, že uč z charakteru receptu a postupu vyplýva, že to jedlo sa zaleje smotanou, nie vyšľahanou šľahačkou, to akosi nejde. Ale zase menej skúsení kuchári alebo začiatočníci môžu mať dilemu.

  • Anonym | 16. 6. 2007 20:49

    Terezko, i na Slovensku se při vaření pod slovem šlehačka myslí tekutá smetana na šlehání. Jsem Slovenka a moje maminka se mi např. zeptá: " Máš dobrů kapustnicu, dala si do nej smotanu alebo aj šľahačku?" A vůbec nemyslí vyšlehanou šlehačku.V Čechách i na Slovensku když půjdu do cukrárny a řeknu šlehačka, tak si pochopitelně každý představí ušlehanou šlehačku. V kuchyni při vaření se i na Slovensku používá šlehačka a myslí se tekutá.

  • Tereza - | 16. 6. 2007 19:27

    Tak to tu s tými smotanami je už galimatiáš:))) Takže na Slovensku : kyslá smotana je v Čechách zakysaná smetana, na varenie sa používa sladká smotana ( 16% tuku , je tekutá, riedka ). Peter sa pýtal na šľahačku preto, lebo keď poviem na Slovensku šľahačka, myslí sa tým vyšľahaná šľahačková smotana. V tomto recepte sa mäso zalieva, takže sa použije u nás šľahačková smotana ( 33% tuku), nie šľahačka, šľahačkou sa zalievať nedá, to je už vyšľahaná šľahačková smotana.

  • Anonym | 16. 6. 2007 17:18

    Zoro,kdybych byla začínající kuchařka tak z vaší rady mám guláš. Do vařeného jídla se dává na zahuštění tzv. sladká smetana na vaření, nebo šlehačka= (na kelímku nebo na krabičce je napsáno smetana ke šlehání). Obsahuje více tuku než sladká smetana na vaření. Zakysaná smetana se do vaření dává taky, ale má úplně jinou chuť = je hustá,krémovitá než sladká smetana na vaření , anebo šlehačka. Není pravda, že pod slovem smetana, slovenský smotana se myslí zakysaná smotana. Každý autor receptu bych měl přesně v ingrediencích uvádět o jakou smetanu se jedná. V tomhle receptu je šlehačka = do jídla se dává tekutá - nešlehá se!!!

  • Máří | 16. 6. 2007 16:17

    V Čechách (i na Moravě) se šlehačkou rozumí smetana s více než 30% tuku - tj, taková, která se dá vyšlehat. Smetana má 10% a více tuku a je sladká. Kysaná nebo zakysaná smetana je vždy takto označená.

  • Zora Manasová | 15. 6. 2007 18:05

    Peter, pod šľahačkou je myslená sladká smotana - pri varení nevyšľahaná. Smotaná väčšinou znamená kyslá smotana.

  • peter | 15. 6. 2007 11:07

    OK znamená šlahačka to isté po česky ,ako po slovensky????Nemá sa to zaliať náhodou smotanou ????

  • Klacíci | 13. 6. 2007 11:34

    Božský pokrm díky

  • Filip Králíček | 12. 6. 2007 13:32

    Vypadá to výborně, ale také se mi po hodině pečení neudělala žádná kůrka.Doufam, že to bude alespoň dobré:o)

  • Aluša | 10. 6. 2007 19:59

    Opravdu moc dobré. Budu opakovat. Děkuji.

  • peter | 8. 6. 2007 13:02

    Jeto super jedlo ale mne sa to zdrclo aj so trvanlivou šlahačkou s krabičky !!!! na kolko stupňov to pečiete ????

  • Petra | 6. 6. 2007 16:49

    Komu se šlehačka zdrcla, bych doporučila koupit jinou. Taky už se mi to párkrát stalo se šlehačkou v kelímku, se šlehačkou trvanlivou v krabičce to bylo v pohodě.

  • Petra | 6. 6. 2007 16:49

    Komu se šlehačka zdrcla, bych doporučila koupit jinou. Taky už se mi to párkrát stalo se šlehačkou v kelímku, se šlehačkou trvanlivou v krabičce to bylo v pohodě.

  • Radka Čížková | 6. 6. 2007 16:36

    Tento recept dělám často, závitky zalévám smetanou na vaření od Ramy, nikdy se to nezdrcne a chuťově je to vynikající. Rovněž rozdrobuji zbytek nivy do smetany, to je ještě lepší.

  • Iva Kabeláčová | 3. 6. 2007 17:38

    Včera jsem dělala k obědu-akorát z vepřového a bylo to vynikající,všichni jsme se oblizovali,do šlehačky jsem taky nakonec dala zbytek nivy-super!!!

  • Martin Kubat | 2. 6. 2007 14:58

    Tak jsem se nechal zlákat a musím říct - bomba! Šlehačka se nezdrcla, naopak udělala na povrchu krustičku. Jo, vylepšil jsem to ještě zbytkem nivy rozložené na povrchu. Rozpustila se do té šlehačky..a s rýží to nemá chybu.:-)

  • Anonym | 1. 6. 2007 17:30

    Dělala jsem z krůtího, přidala dle rady ořechy a je to naprostá lahoda, moc děkuji. A ten nápad dát každou porci do jedné zapékací mísy vč. plátek brambor určitě využiju, na návštěvu :-)

  • jarda | 1. 6. 2007 16:58

    Jo tak jsem přemejšlel co udělam neska večer pro svoji drahou polovičku a tohle se mi zdá teda uplne mnamozni :)) takze to vozkousim

  • Drahuše. | 26. 5. 2007 17:42

    Dělala jsem to z vepřového masa a bylo to také výborné. Jako přílohu jsem zvolila hranolky.

  • Katka | 22. 5. 2007 03:17

    Tak v sobotu jsem tento recept udělala, maličko jinak, kuřecí špalíčky jsem okořenila, nechala naložené ve smetanové omáčce, dále jsem je zabalila do šunky, a ke zbytku omáčky jsem přidala strouhanou nivu, bylo to vynikající, naprosto ňam ňam...

  • Jana Čornejová | 18. 5. 2007 21:21

    Hmmmm, vypadá tento recept úžasně, zítra ho vyzkouším.

  • keki | 18. 5. 2007 18:14

    Doporučuji všem, je to vynikající. Ale smetana se mi taky zdrcla. Ale jinak to fakt nemělo chybu!!!!

  • Klara | 18. 5. 2007 04:24

    Tak jsem to dneska vyzkousela! Chut vyborna ale vzhledove hruza. Musim ty zavitky cele zalit smetanou? me se zadna kurcicka ani nevytvorila, mela jsem to v troube 1 hodinu. A navic se mi slehacka srazila tak jsem to zachranila mixerem. Co delam blbe? Poradte! Ve tme to vsem chutnalo!

  • Simona | 14. 5. 2007 12:11

    Jednoduchý recept a ještě k tomu mňamozní. Moji strávníci byli velmi spokojeni. Děkuji neznámému autorovi za tip.

  • Kateřina Dvořáková | 10. 5. 2007 08:43

    hmmmm... mňamózní!!!

  • Kateřina Dvořáková | 9. 5. 2007 10:31

    Dnes jdu na něj, pro dva chlapy, tak se těším :c)) Jdám vědět, ale tahle kombinace vypadá slibně... :c)

  • Sabina L. | 6. 5. 2007 17:33

    tento recept se mi zda dobry hned si ho udelam....a pak vam napisu jakej byl...ted si ho du opsat do me kucharky.....uz mam na to chut

  • Veronika Matoušková | 29. 4. 2007 20:24

    Udělala jsem to z krůtích prsou, a bylo to excelentní!

  • Katka Hrušková | 26. 4. 2007 12:33

    tak to vyzkoušíme..kuřecí masíčko milujeme :o)

  • ales | 20. 4. 2007 19:19

    vynikajici

  • Kateřina Palková | 19. 4. 2007 15:48

    Všem to moc chutnalo:)

  • kuba švejda | 17. 4. 2007 19:26

    GOOOOOOOOOOOOOD

  • Šídlo | 15. 4. 2007 18:52

    Taky moc dobré a rychlé

  • Janek DC | 14. 4. 2007 13:22

    Opravdu výborná pochutina !!TIP k příloze: opéct brambory ve slupce spolu s cibulkou.

  • Alena Gaubmannová | 12. 4. 2007 09:50

    Výborné, jako Marie jsem použila krůtí prsa a Šmakouna(nejím maso). Studené nakrájené na roládky-paráda.

  • Monika M. | 10. 4. 2007 14:42

    Opravdu výborné. Ke konci jsem do nivy ještě přidala eidam a bylo to fakt super!

  • Mamina | 4. 4. 2007 11:38

    Doporučuji velkou mísu a doplnit na kolečka nakrájenými brambory / posolit / a do šlehačky přidat česnek. Pak je vše s jednoho pekáče a je to mňamka

  • Denisa Rožeková | 3. 4. 2007 18:15

    FAKT SUPER

  • Anděla Strnadová | 23. 3. 2007 23:08

    Tento receptík je super a mužu doporučit i obměnu plnit i Hermelinem.Dávám 1 s hvězdičkou.Andy

  • Markéta Valentíková | 19. 3. 2007 08:38

    Dobrůtka, jako vždy když je tam niva a šlehačka :o) Pekla jsem mírně skoro hodinu a masíčko bylo úžasně měkké.

  • Lucie Bernhartová | 3. 3. 2007 16:36

    Vynikajici a pritom raz dva hotove...Masicko jsem jeste potrela horcici a krenem, naplnila sunkou, slaninou a nivou. Do slehacky jsem jeste ke konci pristrouhala zbytek nivy, pridala taveny syr a podavala s ryzi. MNAMOZNI!

  • Helena | 26. 2. 2007 09:33

    Výborné! Udělala jsem přítelovi na Valentýna a moc jsme si pochutnali. Děkuji za rady z komentářů. Dávám 1!

  • Michal S | 11. 2. 2007 11:19

    Super recept, vařím pravidelně. Dávám 1.

  • Anonym | 6. 2. 2007 19:00

    Použila jsm krůtí prsa. Super!!! Díky.Dávám 1! Marie

  • JaninaD | 1. 2. 2007 14:59

    Děkuji, bylo to opravdu moc dobré. Ráda zkouším nové recepty a tento budu určitě opakovat. :-)

  • Janinka | 20. 1. 2007 15:58

    Mňam! Bylo to móóóóc dobré. Zbyteček Nivy, co se už nevešel do závitků, jsem rozdrobila do smetany a nemělo to chybu! Opravdu výborné a hlavně rychlé jídlo. Děkuji!

  • vlado S | 12. 1. 2007 22:01

    Doporučuji nivu nastrouhat, je to stejné ale lépe se vsákne do masíčka

  • Jiří Teichman | 12. 1. 2007 18:18

    Já je ještě potřu zlehka feferonovou pastou, popř. přisypu na jemno nakrájený pórek , obalím v trojobalu a smažím - taky výborné.

  • Blanka V. | 8. 1. 2007 08:05

    Chválím, je to rychlé, jednoduché a velmi dobré jídlo! Už jsem dělala několikrát a teď jsem zkusila bez šlehačky a másla (je po Vánocích, tak se musí hubnout) a i tak jsme si pochutnali.

  • Eva P. | 18. 12. 2006 13:06

    Pochoutka. Uz se tesim, ze to zopakuji.

  • Honza a Lena | 8. 12. 2006 15:27

    Tak my jsme to dali cele na brambory a kompletne podlili smetanou s trochou jogurtu bileho.misto sunkiy krkovicku a na ni trochu mandli... Dokonale...mlask...

  • Martina Baldrmanová | 7. 12. 2006 16:42

    Já jsem to pekla zakryté a ke konci tak na 10 min jsem to odkryla...taky doporučuju,mňam!

  • Petra | 5. 12. 2006 08:52

    Dobrý den, budu mít na návštěve svou budoucí "skorotchýni", tak zkusím tento chválený recept vařit. Peče se to zakryté, nebo odkryté?

  • Eva Davidová | 26. 11. 2006 15:34

    Míšo, díky za tip s vlašskými ořechy, bylo to moc dobré.

  • Robert :) | 17. 11. 2006 13:40

    velice jsem si pochutnal, zvláště když to připravoval můj roztomilý miláček :)

  • jana L. | 16. 11. 2006 14:43

    mnam

  • Anonym | 16. 11. 2006 13:33

    vynikajíci

  • Pavla | 10. 11. 2006 10:21

    Výborné!!! Jen bych to možná zkusila zalít zakysanou smetanou místo šlehačky...Ale nemá to chybu

  • Jana Z | 6. 11. 2006 12:27

    Tak nevím,v neděli jsem udělala k obědu ale já osobně jsem si nijak zvlášť nepochutnala, i když rodina ano.Do oblíbených asi nezařadím.

  • Martina Baldrmanová | 4. 11. 2006 17:16

    Doporučuju,je to mňamka!!!

  • Misa K. | 31. 10. 2006 11:06

    Vynikajici. Kdyz jsem to pekla podruhe, pridala jsem do kazdeho zaviku navic 2 lzicky sekanych vlazskych orechu - vsem to moc chutnalo :).

  • Miroslava Severová | 30. 10. 2006 12:35

    Taé jsem zkusila a musím se přidat ke všem co chválili. Opravdu výborné a lehké jídlo, neměla jsem šlehačku, tak jsem rozmíchala v troše mléka zakysanou smetanu a navrch posypala na husto strouhanou cihlu. Pekla až se udělala pěkná kůrčička.Když jsem říkala co budu dělat, tak se manžel ofrňoval a pak by snědl i s pekáčkem.

  • iveta itani | 17. 10. 2006 06:52

    ja jsem na to pokrajela platky brambor a to vse jsem pak zalila slehackou.a posypala syrem.mnam,mnam.

  • iveta itani | 17. 10. 2006 06:50

    Rychle a opravdu moc,moc dobre!

  • Lenka | 15. 10. 2006 02:23

    naprosto dokonale!

  • Kalinová Hana | 25. 9. 2006 13:47

    Je to dlabanec, měla jsem narozky, tak jsem chtěla rodinku překvapit a povedlo. Boule za ušima, no jejda. Je to opravdu mooooc dobrý a rychlý.Kalinka

  • OLDA | 23. 9. 2006 12:13

    misto pepre jsem dal grilovaci koreni a misto sunky zbojnicky bucek/v paprice/, jo a dal jsem do kazdeho zavitku dva platky cesneku-nikdy jsem jidla na smetane nejedl ale ted pretimtimto receptem SMEKAM...

  • OLDA | 23. 9. 2006 10:15

    JDU DO TOHO.....

  • Leona Bubeníčková | 14. 9. 2006 13:46

    Vynikajícíííííííííííí.Dělala jsem to bez té smetany jen na pánvi,ale takhle je to lepší.Mooooooooc jsme si pochutnali,všem doporučuji.

  • Lucka Vachova | 13. 9. 2006 19:20

    tento recept je vynikajici.delam to podobne akorat maso orestuji a dam ho do zapekaci misky,pokladu ho nivou a dam na to zeleninu a pecu to do te doby nez bude kurcicka.to take doporucuji

  • Mirka | 11. 9. 2006 20:24

    Tento recept je naozaj výborný. Naviac príprava tohto jedla je jednoduchá a rýchla. Výsledok super!

  • MIŠKA | 8. 9. 2006 13:55

    Naprosto úúúžasné,velice jednoduché, chutné a hodí se i ke slavnostní příležitosti. Do závitků jsem ještě přidala natenko nakrájené žampiony-výborné,doporučuji!a jako přílohu i amer.brambory.PARÁDNí recept!

  • ivana argayova | 7. 9. 2006 21:25

    je to proste fantasticke papanicko. moje deti tak jedli jak uz davno ne.no proste dobre a hlavne rychle.diky za dobry tip

  • Marcela | 6. 9. 2006 10:29

    Musim sa pridat k vacsine komentarov a uznat ze recept je vynikajuci. Nivu nemam rada ale v tomto spracovani zanika jej silna aroma a dava jedlu vybornu chut. Spravila som k tomu ryzu ktora sa skvelo hodila k "sosiku" zo smotany.

  • Lída | 5. 9. 2006 15:20

    Může být šlehačka nebo smetana sladká/ta je míň kalorická/,másla jen kousek,ale myslím,že se dávat nemusí.

  • Lidka | 4. 9. 2006 19:25

    Muze byt normalni smetana k vareni nebo jen slehacka????a to maslo nakonec tam byt musi???

  • Irena | 3. 9. 2006 19:35

    výborné!Skvělá je i varianta - na šunku položit ještě plátek paprikového salámu a na nivu několik tenkých plátků česneku.

  • Ludmila | 3. 9. 2006 19:23

    recept je výborný.vsetci sme si pocchutnali

  • aník | 1. 9. 2006 14:04

    dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se myslí "nakrájet na řízky" - tedy spíš jak asi má být maso tlusté

  • zyzy | 1. 9. 2006 10:11

    mňam bolo to super

  • Karla Markovcová | 29. 8. 2006 10:57

    VYnikající jídlo a téměř bez práce. Moc jsme si pochutnali.

  • Anonym | 25. 8. 2006 17:50

    do předehřáté trouby ?

  • Bara | 25. 8. 2006 14:20

    Pavla:Na hranolky nakrájenou nivu- to znamená že nakrájíte nivu na tvary hranolek.

  • Pavla | 24. 8. 2006 14:04

    Hranolky?Myslíte klasické bramborové hranolky?

  • Jana | 20. 8. 2006 20:44

    Opravdu SKVĚLÉ!!!!! VŠEM MOC CHUTNALO.

  • Alexa Hoffmannová | 15. 8. 2006 09:32

    Rp dělám už leta a do šlehačky přisypu ještě kari.

  • Annie | 6. 8. 2006 19:50

    Recept dělám taky, ale přidávám tam ještě pro chuť strouhaný muškátový oříšek-je to mňamka!!!

  • Zuzana Nemcakova | 27. 7. 2006 09:25

    Vynikající!!!!!!

  • luckymili | 18. 7. 2006 13:57

    Jano, anglickou slaninu můžete nahradit bacon.

  • Monika | 16. 7. 2006 13:43

    Tento recept budu doporučovat dál.Jednoduchý a moc chutný!!!Takových receptů více.

  • Jana P. | 13. 7. 2006 01:23

    Mam dotaz. Jak se da v USA nahradit anglicka slanina nebo koreneny bok. Popripade, jak nahradit grilovaci koreni. Dekuji. Recept vyzkousim.

  • martin cermak | 10. 7. 2006 08:09

    kdo zije v zahranici muze pouzit blue stilton cheese nebo blue danish cheese rozdil je nepatrny

  • lenka žilková | 9. 7. 2006 16:35

    Jednoduché,rychlé,jen bych tam přidala místo šunky anglickou slaninu a nějakou zeleninu třeba sterilovanou okurku nebo kousek papriky.

  • Stáňa | 7. 7. 2006 13:05

    Místo šunky slanina či kořeněný bok, perfektní, ještě jsem to zalila smetanou! Sváteční oběd jedna báseň! Doporučuji, rychlé a vynikající!Ahoj!

  • Anonym | 4. 7. 2006 23:44

    S debrecínkou, lučinou, kousky mrkvičky, rajčátka a pórku kvůli barevnosti a drobtem nadrobno posekaného česneku kvůli chuti, kuřecí ptáčky se smetanovo-lučinovo bylinkovou omáčkou ochucenou třebas rozvařeným čerstvým rajčetem, s rýží probarvenou zase kousky zeleniny - taky jedna z možností

  • Jitka Malinová | 4. 7. 2006 07:28

    Vynikající !! Místo nivy jsem použila cihlu - byla doma a místo pepřem jsem posypala kari kořením. A protože mi cihla ještě zbyla, tak jsem jí nastrouhala a před dopečením posypala závitky, super :-)

  • Alena N. | 30. 6. 2006 09:12

    Jde to i s hermelínem. Stačí i plátek tvrdého sýra. A až budete mít kousek podušených hub, tak je to s nimi také vynikající.

  • Pavla Vlašicová | 29. 6. 2006 12:07

    Přítel také nemá rád nivu, ale miluje hermelín, myslíte, že ten by tam také šel? Příští týden jedeme na chalupu, tak bych se chtěla "blýsknout" :o)

  • Jitka B. | 29. 6. 2006 12:06

    Niva je sýr s modrou plísní uvnitř hmoty, např. rokfór apod.

  • Jana M | 29. 6. 2006 02:03

    Mam jenom maly dotaz. Cim se da ta Niva nahradit, nebo k cemu je to nejvice podobne? Jsem v Californii a nevim cim to mam nahradit. Diky moc tomu kdo mi poradi. ZAtim ahoj a tesim se az tento recept vyzkousim.

  • Mirek M. | 28. 6. 2006 18:31

    Opravdu vynikající. Dnes jsem to vyskoušel a děti s manželkou byli velice spokojeni a to i přes to, že jsem nemehlo na vaření. Doporučuji všem.

  • Thal | 28. 6. 2006 14:06

    Jednoduchy a vyborny recept, opravdu! Milacek me samou laskou malem snedl :).

  • Evča | 27. 6. 2006 11:11

    Výborný recept, měla jsem na oběd pozvanou tchýni a i ta mě pochválila, což beru jako ohromnou poklonu :-)

  • Anonym | 27. 6. 2006 01:12

    Kuře a sýr jdou skvěle dohromady, kombinací s dalšími surovinami je nepřeberné množství. Stačí trocha fantazie, sladit chuti, servírovat za tepla nebo za studena, s omáčkou nebo bez a výsledek je zaručen.

  • Anonym | 26. 6. 2006 08:49

    To jsem si zase naběhla!! Po prním pekáči se jen zakouřilo,tak musím dělat další,aby se dostalo na všechny.Opravdu výborné a rychlé!!!!

  • ywo vrobel | 25. 6. 2006 21:20

    Opravdu povedeny recept. Jednoduchy rychly a hlavne dobry. Jednicka

  • Hospodyňka | 20. 6. 2006 09:44

    Měla jsem v lednici kuřecí řízky, tak jsem to zkusila a nelitovala jsem. Je to moc dobré! Místo šlehačky jsem použila Ramu - rostlinnou smetanu na vaření. S novým bramborem to byla vynikající večeře.

  • Amálie | 19. 6. 2006 15:10

    Výborné, moc dobré. Dávám jedničku. Vyzkoušela jsem to v neděli a celé rodině to moc chutnalo. Protože přítel nejí nivu, dala jsem do pár kousků uzený sýr. Obě varianty doporučuji.

  • Pavla | 19. 6. 2006 11:41

    Pochutnali jsme si, na kuřeti se nedá téměř nic zkazit. Já jsem si trochu recept upravila a to tak, že závitky jsem dala péct a zvlášť v kastrůlku jsem si podusila steril. žampiony, které jsem ochutila vegetou a čerstvou saturejkou, zalila je částí šlehačky a ve druhé části jsem rozkvedlala cca lžíci hladké mouky a také nalila do kastrůlku, krátce povařila a těsně před dopečením jsem tímto závitky zalila, fakt moc dobrá šťávička.

  • Jitka Hladíková | 14. 6. 2006 14:52

    Moc nám to chutnalo a upravila jsem to do zapékacích misek, obložila plátky syrových brambor, které jsem také podrobila nivou.Vše jsem pekla dohromady a rovnou sevírovala.Výhoda - žádná ztráta štávičky při servírování.

  • Ni | 13. 6. 2006 22:06

    Nic se nemá přehánět, topinko. Ani zdravá strava ne. Ostatně zdravé je podle odborníků každou pětiletku něco jiného. Třeba jednou dospějí k názoru, že právě niva se šlehačkou!

  • topinka | 13. 6. 2006 16:23

    No, niva + šlehačka = kalorická bomba! Jen tak pokračujte dále...

  • Vera Modrá | 13. 6. 2006 15:07

    Moc děkuji za recept. Musím říct, že jsem mněla obrovský úspěch. Moc jsme si pochutnali a bylo to hned hotové. Zařazuji do jídelníčku. Děkuji

  • Jana Ulrychová | 13. 6. 2006 10:43

    Chutnalo tak, že na mě už nezbylo....

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 10:38

    Niet nad Šariš, Janíčko, veru, máš moje sympatie. Odkiaľ si, že popíjaš Šariš ?

  • jan poloha | 12. 6. 2006 22:45

    No tak to je jedlicko po tomto sa vynikajuco pije nas Velko Sarisky kozlik 10%

  • Helena Platzová | 12. 6. 2006 13:20

    To je to pravé,co mne ještě v jídelníčku chybělo.Niva dělá zázrakyRecept zařadím mezi slavnostní pokrmy.Nic se nedá pokayit.

  • Zdenka C. | 12. 6. 2006 11:38

    Vynikající! Jak už bylo řečeno, rychlé, jednoduché a moc chutné.

  • Anonym | 9. 6. 2006 14:36

    No radegast k takové lahůdce je barbarství.Jedině Smíchovská dvanáctka

  • Lenka | 28. 5. 2006 15:29

    Rychlý a dobrý!!!!

  • Marcela Šepsová | 21. 4. 2006 09:30

    Včera jsem udělala, jako slavnostnější večeři a musím říct, je to SKVĚLÉ. Moc nám to chutnalo. Obět jsem dostala pochvalu. Udělal jsem toho více, že bude i na zitřek, ale nezbylo vůbec nic.

  • Věra | 18. 1. 2006 07:27

    Opravdu výborné a velmi jednoducé jídlo na přípravu. Příště méně osolím, trochu jsem zapomněla, že niva již ochutí ...dávám 1

  • Monika | 10. 7. 2005 16:22

    vyborne!udelala jsem v kombinaci s hranolky a je dobra i stava s citronu na politi jiz hotoveho zavitku,zjemni to jeho chut.Monika

  • Jana z VM | 4. 7. 2005 12:13

    Byl to výborný nedělní oběd, budeme mít ještě dneska, vždycky v neděli tohoto vařím kvantum. Naší rodině to chutnalo více, než kuřecí prsa v nivové omáčce. Toto je jemnější a ne tak aromatické, ne každéme vyhovuje ta výrazná vůně a chuť niívy a v tomto receptu je jemnější.Díky, díky, dáváme za 111111111.

  • Jana Borovcová | 29. 6. 2005 13:19

    Je to dobrý ale vcelku běžný recept.

  • M.V. | 27. 6. 2005 10:30

    tak sem to o vikendu zkusila. Je to vyborne, dala jsem hodne pepre a zalila Ramou Cremefine na vareni. Moc dobre!

  • kaca | 27. 6. 2005 07:44

    VÝBORNÉ !!!!!!

  • marcela dvořáková | 26. 6. 2005 16:21

    Opravdu vynikající ! Rychlý a výborný oběd, prostě mňamka.

  • Juraj Ivan | 26. 6. 2005 10:10

    Tomuhle receptu už jenom chybí dobře vychlazený radegast

  • kaja | 25. 6. 2005 09:17

    nic moc ubohy

  • Lenka K. | 24. 6. 2005 15:46

    Mňam, zkusila jsem a je to opravdu dobrota! Niva tomu masu dodá vynikající chuť! I bez šunky je to výborné!

  • Jana z VM | 20. 6. 2005 16:38

    Když tyto komentáře čtu, dostávám na to hroznou chuť! Je to nervy drásající literatura!!!!

  • Zdenka T. | 20. 6. 2005 12:45

    Opět vynikající nedělní oběd!Rychlý a moc dobrý!

  • pupen Hons | 20. 6. 2005 06:39

    mňam!

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 13:34

    Rychle, dobre, takove recepty miluji. Manzel to ma rad jeste potrene Krenexem.Je to pro nas mnamka! Za 1:-)))

  • Zdena Jirásková | 5. 6. 2005 17:47

    Vypadá to skvěle určitě to zkusím

  • Jana Novakova | 3. 6. 2005 18:16

    Tohle nemuze byt spatne:-))))))))))

  • Olga Lešáková | 3. 6. 2005 12:51

    Moc dobré je také naplněné závitky obalit v trojobalu, syrové naskládat do zapékací misky a zalít šlehačkou, vytvoří se pěkná kůrčička. Maso se jen rozsýpá a je to nejlepší s bramborovou kaší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kuřecí maso Máslo Pepř mletý Šlehačka Sůl Šunka Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

53
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
35
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
31
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou
Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou
Kuřecí závitek s nivou
Kuřecí závitek s nivou
Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté
Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté
Kuřecí závitky v bramborách s jablky
Kuřecí závitky v bramborách s jablky
Kuřecí zázvorové nudličky
Kuřecí zázvorové nudličky
Kuřecí zbytkový salát
Kuřecí zbytkový salát
  • Recepty.cz
  • Kuřecí závitky s nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact