Kuře si rozeberu na kuřecí prsa a stehna, ty použiji na jiný pokrm. Zbylý kuřecí skelet s křídly rozkrájím na malé kousky, přebytečnou a nehezkou kůži odstraním. Polévka nebude tak mastná. Hrnec naplním vodou do poloviny, vodu trochu osolím a začnu vodu ohřívat.
2
Pokrájím zeleninu (začínám od nejtvrdší) a postupně ji vkládám do hrnce. Cibuli krájím na čtvrtky a na závěr přidám kuřecí skelet rozkrájený na kousky a zeleninový bujón. Pokud je zapotřebí, doliji do hrnce vodu, pokud ji mám moc, nechám vodu vyvařit bez pokličky. Vývar vařím minimálně hodinu, někdy i déle. Na závěr dochutím polévkovým kořením či dosolím, je li třeba. Komu vadí v polévce kosti, tzv. obíračka, před servírováním vylovte a oberte uvařené zbytky masa zpět do vývaru.