Na suché pánvi opečeme arašídy a sušenou chilli papričku do hněda, uvolní se krásná vůně. Potom oheň vypneme a na horkou pánev přidáme mletý koriandr, promíecháme a zalejeme kokosovým mlékem. Dobře promícháme a necháme vychladnout. Vychladnutou směs rozmixujeme spolu s nakrájeným rajčetem a 50 ml vody na kaši.
2
Vo woku zahřejeme ghí, orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli tak, aby byla průsvitná.
3
Potom cibuli "uhneme" na kraj woku a přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky. Když ho vložíme do pánve, nemícháme ho, necháme ho na silném ohni opéct asi 4 minuty z jedné strany, potom maso obrátíme a opečeme bez míchání z druhé strany.
4
Přidáme sůl, nakrájené druhé rajče a garam masala, promícháme.
5
Přidáme arašídovou kaši, promícháme a na mírném ohni, zakryté povařáme dalších 10 minut.
6
Hotové jídlo posypeme koriandrovou natí.
7
Objem hrnečku, který sem použila jako odměrku ma 280 ml.
VÝBORNÉ!!!!!!!! Děkuju za recept, už jsem zařadil do oblíbených, bohužel takovýchto receptů, které by příliš nepočešťovali exotické chutě tu člověk moc nenajde... Naposledy mě tu stejně chytl recept na "vindaloo - pořadnej indickej vypalovák"