• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuřecí tetrazzini
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí tetrazzini

autor: FlirTerka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí tetrazzini
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • máslo
    • 1
      ks cibule Velká nasekaná
    • 200
      g žampiony
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 0,50
      lžička majoránka
    • 0,50
      lžička tymián
    • 150
      g těstoviny
    • 300
      ml smetana
    • 2
      lžíce hořčice
    • 350
      g brokolice
    • 450
      g kuřecí maso Na proužky
    • sýr niva
    • rajčata
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo, a na mírném ohni na něm během 5 minut osmahneme cibuli. Přidáme houby a mícháme ještě 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme tymián, majoránku a mírně vaříme 3 minuty. Utřeme si do hladka mouku se smetanou a hořčicí, přidáme do kastrolu a necháme rozpustit. Přidáme brokolici i maso a vaříme 5 minut, než brokolice změkne.
2
Takto připravenou směsí přelijeme vařené těstoviny připravené ve vysypaném pekáčku/zapékací misce. Navrch pokládáme plátky rajčat a zasypeme strouhanou nivou. Necháme zapéct a podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí špíz s jogurtem

Kuřecí špíz s jogurtem

Kuřecí polévka

Kuřecí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 29. 9. 2011 19:52

    Velice chutné. Těstovin jsme dali více, proto to budeme jíst ještě o víkendu :) Ale vůbec nám to nevadí. Díyk za dobrý recept.

  • ema kessnerová | 30. 9. 2009 14:59

    Pro Amy: Nebudu ze sebe dělat loutku,jsem už dost dospělá a ty bláboly, které zdejší rádoby kuchařky píší, mě nijak nezajímají. Každá umí pouze kuře se šlehačkou, v lepším případě těstoviny se smetanovou omáčkou a nivou, a pak nad tím všechny ostatní jásají, jak je to dobroučké, nápadité, atd. atd. Normální trapárna. Prostě sem nebudu chodit a je to .

  • Iveta Fundová | 29. 9. 2009 17:14

    Dobrý den, já nevěřím.. člověk Vám tady napíše recept, který mu chutná a Vy ,,DÁMY'' útočíte, jak je to špatný (pomalu že by to ani pes nežral). Tak to nevařte, když se Vám to nelíbí. Každýmu chutná něco jinýho, a jestli tam je nebo není moc testovin (nebo čehokoliv jinýho) si každý může určit sám podle toho kolik toho sní nebo jak mu chutná.. A paní Emo, nevím, ale já vařím od oka vždycky a pořád žiju, divný, co??

  • Amy - | 28. 9. 2009 21:46

    Paní Emo, jsem ráda, že to konstatujete, i já jsem na tyto zvláštní poměry zde panující upozorňovala. Ovšem bezvýsledně. Vše bylo smazáno. Takže pouze chvalte :-)

  • ema kessnerová | 28. 9. 2009 18:01

    Ve vaření se DÁ VŠECHNO SPOČÍTAT na gramy!!!Já se kalkulacemi na jídla živím už přes 20 let, kam bychom došli, kdybychom vařili od oka? To se H. Hospodyňka pěkně " sekla " a ještě je protivná, když jí někdo upozorní. Copak se tady smí jen každý chválit? A Tereza Lapková - drzost sama.

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:25

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle smazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:17

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra - http://forum.recepty.cz/viewforum.php?f=37, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle mazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 14:01

    Simčo, je to přesně tak, jak píšete... Naopak někdy i masa dávám více a není na škodu.. Chci jen ještě říci, především k paní Marii, že nejsem žádná profesionální kuchařka, jen žena, která se tomu v poslední době začala trochu věnovat a s tím co nám opravdu zachutnalo se tu podělit, proto se Vám jako odbornici může zdát, že mé recepty nedávají smysl a pod., věřím, že jiné kuchařky si s přípravou hravě poradí a třeba i recepty improvizací trochu pozmění.. Nikdo nejsme dokonalý. A zpět k Vaší otázce a k tomuto receptu původ je údajně ze San Francisca, pojmenovaný po italské umělky Tetrazzini, která tam žila a je prý autorkou tohoto receptu.. Ale vzhledem k její národnosti se původ převážně připisuje rodné Itálii, kde se recept podává z různých druhů těstovin a masa..

  • Simča Sládková | 23. 9. 2009 12:08

    Hospodyňko, já si nemyslím, že by se Marii N. zdál ten recept složitý. Já bych řekla, že složitý vůbec není a popsaný je postup dobře. Maruška (a i já z počátku) se asi spíše zamýšlela nad poměrem masa (450g) a těstovin (tedy přílohy 150g). Jenže ona je to taková modernější skladba jídla, kde je menší množství těstovin (150g), ale hodně zeleniny a hub (350 + 200g). Takže suma sumárum mi poměr masa a přílohy (450 na celekm 700 g) přijde vyvážený. Jídlo jsem zatím nezkoušela, ale zaujalo mne a asi ho vyzkouším. Chtěla jsem se autorky zeptat na původ slova tetrazzini - je to italské? A co prosím znamená? Díky. Simča

  • H. Hospodyňka | 23. 9. 2009 11:50

    No a taky to zaklínadlo "začátečníci" sice dobré, ale ve vaření se nedá prostě ÚPLNĚ VŠECHNO spočítat na gramy a minuty. Někdy se musí trochu improvizovat a tento recept mi přijde srozumitelný úplně normálně. V téměř 18000 receptech si snad nějaká ta jednodušší jídla vyberou i naprostí amatéři a začáítečníci pokud se jim toto bude zdát příliš složité...

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 11:44

    V jakých situacích byste tu hlavu použila? Tento recept zvládne hravě i patnáctileté dítě, to se nezlobte.. Komentáře vítám, ale pro příště berte na vědomí, že zaujaté poznámky Vašeho typu budu pro příště ignorovat. Myslím, že věci, které nemáte ozkoušené, je lépe komentovat pouze v duchu.. I zde při vkládání komentářů máte jasně daná pravidla moderátorem, že komentáře se vkládají až po vyzkoušení jídla.. I tak díky, s pozdravem

  • marie nezlakova | 23. 9. 2009 07:41

    Říkala jsem si,do třetice všeho dobrého,ale ... .450g kuřecího... a přelít 150g těstovin?Ne,že by tam byly špatné suroviny,ale při vkládání nejen tohoto receptu, bych ze všeho nejvíc použila hlavu.Nemyslím to zle a nerada bych se paní Lapkové dotkla,ale začátečníci by si mohli pěkně naběhnout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Drůbeží vývar Hořčice Kuřecí maso Majoránka Máslo Pepř mletý Rajčata Smetana Sůl Sýr Niva Těstoviny Tymián Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

113
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
36
Filé v lese
Filé v lese
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
19
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí tetrazzini
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact