• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuřecí tetrazzini
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí tetrazzini

autor: FlirTerka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí tetrazzini
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • máslo
    • 1
      ks cibule Velká nasekaná
    • 200
      g žampiony
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 0,50
      lžička majoránka
    • 0,50
      lžička tymián
    • 150
      g těstoviny
    • 300
      ml smetana
    • 2
      lžíce hořčice
    • 350
      g brokolice
    • 450
      g kuřecí maso Na proužky
    • sýr niva
    • rajčata
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo, a na mírném ohni na něm během 5 minut osmahneme cibuli. Přidáme houby a mícháme ještě 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme tymián, majoránku a mírně vaříme 3 minuty. Utřeme si do hladka mouku se smetanou a hořčicí, přidáme do kastrolu a necháme rozpustit. Přidáme brokolici i maso a vaříme 5 minut, než brokolice změkne.
2
Takto připravenou směsí přelijeme vařené těstoviny připravené ve vysypaném pekáčku/zapékací misce. Navrch pokládáme plátky rajčat a zasypeme strouhanou nivou. Necháme zapéct a podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí polévka

Kuřecí polévka

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí špíz s jogurtem

Kuřecí špíz s jogurtem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 29. 9. 2011 19:52

    Velice chutné. Těstovin jsme dali více, proto to budeme jíst ještě o víkendu :) Ale vůbec nám to nevadí. Díyk za dobrý recept.

  • ema kessnerová | 30. 9. 2009 14:59

    Pro Amy: Nebudu ze sebe dělat loutku,jsem už dost dospělá a ty bláboly, které zdejší rádoby kuchařky píší, mě nijak nezajímají. Každá umí pouze kuře se šlehačkou, v lepším případě těstoviny se smetanovou omáčkou a nivou, a pak nad tím všechny ostatní jásají, jak je to dobroučké, nápadité, atd. atd. Normální trapárna. Prostě sem nebudu chodit a je to .

  • Iveta Fundová | 29. 9. 2009 17:14

    Dobrý den, já nevěřím.. člověk Vám tady napíše recept, který mu chutná a Vy ,,DÁMY'' útočíte, jak je to špatný (pomalu že by to ani pes nežral). Tak to nevařte, když se Vám to nelíbí. Každýmu chutná něco jinýho, a jestli tam je nebo není moc testovin (nebo čehokoliv jinýho) si každý může určit sám podle toho kolik toho sní nebo jak mu chutná.. A paní Emo, nevím, ale já vařím od oka vždycky a pořád žiju, divný, co??

  • Amy - | 28. 9. 2009 21:46

    Paní Emo, jsem ráda, že to konstatujete, i já jsem na tyto zvláštní poměry zde panující upozorňovala. Ovšem bezvýsledně. Vše bylo smazáno. Takže pouze chvalte :-)

  • ema kessnerová | 28. 9. 2009 18:01

    Ve vaření se DÁ VŠECHNO SPOČÍTAT na gramy!!!Já se kalkulacemi na jídla živím už přes 20 let, kam bychom došli, kdybychom vařili od oka? To se H. Hospodyňka pěkně " sekla " a ještě je protivná, když jí někdo upozorní. Copak se tady smí jen každý chválit? A Tereza Lapková - drzost sama.

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:25

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle smazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:17

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra - http://forum.recepty.cz/viewforum.php?f=37, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle mazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 14:01

    Simčo, je to přesně tak, jak píšete... Naopak někdy i masa dávám více a není na škodu.. Chci jen ještě říci, především k paní Marii, že nejsem žádná profesionální kuchařka, jen žena, která se tomu v poslední době začala trochu věnovat a s tím co nám opravdu zachutnalo se tu podělit, proto se Vám jako odbornici může zdát, že mé recepty nedávají smysl a pod., věřím, že jiné kuchařky si s přípravou hravě poradí a třeba i recepty improvizací trochu pozmění.. Nikdo nejsme dokonalý. A zpět k Vaší otázce a k tomuto receptu původ je údajně ze San Francisca, pojmenovaný po italské umělky Tetrazzini, která tam žila a je prý autorkou tohoto receptu.. Ale vzhledem k její národnosti se původ převážně připisuje rodné Itálii, kde se recept podává z různých druhů těstovin a masa..

  • Simča Sládková | 23. 9. 2009 12:08

    Hospodyňko, já si nemyslím, že by se Marii N. zdál ten recept složitý. Já bych řekla, že složitý vůbec není a popsaný je postup dobře. Maruška (a i já z počátku) se asi spíše zamýšlela nad poměrem masa (450g) a těstovin (tedy přílohy 150g). Jenže ona je to taková modernější skladba jídla, kde je menší množství těstovin (150g), ale hodně zeleniny a hub (350 + 200g). Takže suma sumárum mi poměr masa a přílohy (450 na celekm 700 g) přijde vyvážený. Jídlo jsem zatím nezkoušela, ale zaujalo mne a asi ho vyzkouším. Chtěla jsem se autorky zeptat na původ slova tetrazzini - je to italské? A co prosím znamená? Díky. Simča

  • H. Hospodyňka | 23. 9. 2009 11:50

    No a taky to zaklínadlo "začátečníci" sice dobré, ale ve vaření se nedá prostě ÚPLNĚ VŠECHNO spočítat na gramy a minuty. Někdy se musí trochu improvizovat a tento recept mi přijde srozumitelný úplně normálně. V téměř 18000 receptech si snad nějaká ta jednodušší jídla vyberou i naprostí amatéři a začáítečníci pokud se jim toto bude zdát příliš složité...

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 11:44

    V jakých situacích byste tu hlavu použila? Tento recept zvládne hravě i patnáctileté dítě, to se nezlobte.. Komentáře vítám, ale pro příště berte na vědomí, že zaujaté poznámky Vašeho typu budu pro příště ignorovat. Myslím, že věci, které nemáte ozkoušené, je lépe komentovat pouze v duchu.. I zde při vkládání komentářů máte jasně daná pravidla moderátorem, že komentáře se vkládají až po vyzkoušení jídla.. I tak díky, s pozdravem

  • marie nezlakova | 23. 9. 2009 07:41

    Říkala jsem si,do třetice všeho dobrého,ale ... .450g kuřecího... a přelít 150g těstovin?Ne,že by tam byly špatné suroviny,ale při vkládání nejen tohoto receptu, bych ze všeho nejvíc použila hlavu.Nemyslím to zle a nerada bych se paní Lapkové dotkla,ale začátečníci by si mohli pěkně naběhnout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Drůbeží vývar Hořčice Kuřecí maso Majoránka Máslo Pepř mletý Rajčata Smetana Sůl Sýr Niva Těstoviny Tymián Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

59
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
50
Dýňová tortila
Dýňová tortila
49
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
46
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
44
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
AHA.cz Jaromír Soukup naložil Agátě: Stará paní s falešným pláčem

Jaromír Soukup naložil Agátě: Stará paní s falešným pláčem

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Ženy.cz Roman Šebrle hýbe Českem! Letní tour CRIVIT inspiruje k pohybu a rovnováze

Roman Šebrle hýbe Českem! Letní tour CRIVIT inspiruje k pohybu a rovnováze

Blesk.cz Herečka Bára Mottlová: Takhle originálně manželovi oznámila, že je těhotná

Herečka Bára Mottlová: Takhle originálně manželovi oznámila, že je těhotná

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí tetrazzini
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact