• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuřecí tažín
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí tažín

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí tažín
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks kuřecí maso stehna (bez kůže)
    • 1
      ks cibule velká, nakrájená na drobno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      lžička vlákna šafránu
    • 0,50
      l drůbeží vývar
    • 2
      lžíce koriandr - mletý
    • 1
      lžíce zázvor
    • 100
      g cherry rajčátka
    • 1
      ks cuketa velká, nakrájená na plátky
    • 100
      g zelené fazolky nakrájené
    • 400
      g cizrna celá, nerozemletá

Postup přípravy receptu

1
Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor, přikrýt a dusit do měkka.
2
Přidat fazolky a cuketu a dusit asi 15 minut, pak přidat cizrnu a rajčata a dusit asi dalších 10 minut. Rajčata mají změknout, ale nerozpadnout se.
3
Ochutnat omáčku, ochutit podle vkusu (může být i chilli).
4
Přílohou je kuskus připravený podle návodu na krabici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Kuřecí nejen letní salát

Kuřecí nejen letní salát

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 28. 1. 2006 08:48

    Vcera jsem znovu delala pro navstevu a bylo to zatim nejdokonalejsi provedeni tohoto receptu.Pouzila jsem 780 g kurecich nozek,rozdelenych v kloubu,bez kuze,veslo se vse na hlubokou panev,pridala jsem strouzek cesneku a jen jednu kostku masoxu,nepotrebovalo to vubec prichutitjen tech rajcatek by si vzal kazdy o trchu vic,ale chut dokonala.Prekvapive to chutna i ohrate druhy den.

  • Helena | 17. 1. 2006 16:16

    Pro pani Janu z Kanady,cizrnu u vas pravdepodobne najdete v plechovkach a bude na na ni napsano chickpeas,nebo humous(ale to by mohlo byt mlete).

  • Helena | 17. 1. 2006 15:35

    Pani Marcelo,ja uz ted varim jen pro 3 osoby,takze to delam z polovicni davky a to se tak akorat vejde na panev.* 8stehen by asi bylo dobre rozdelit.Nebojte se to pred dokonceni ochutit podle vaseho vkusu,treba i vegetou.

  • Helena | 17. 1. 2006 15:23

    Tajin je marocky vyraz pro pomalu dusene maso se zeleninou,popripade jeste svestkami,nebo merunkami.Vetsinou se dava jako priloha kuskus.tento recept je od Angela Drake a ona to do anglictiny take neprekladala.

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2006 10:00

    Cícer , teda cizrna, je strukovina, veľkosti hrášku, ake troška kostrbatejšia, nie oblá ako hrach. Je veľmi zdravá, obsahuje mnoho minerálov.

  • pupen Hons | 16. 1. 2006 23:43

    Prosím, co je tažín?

  • Jana z Kanady | 16. 1. 2006 22:44

    Prosim,co je cizrna?

  • Marcela Vrabcová | 16. 1. 2006 18:32

    Pani Heleno, kdyz smazite tech stehen 8, delate to v pekaci nebo tu prvni cast delate postupne? Myslim, ze to u nas bude hit pristiho tydne. :-)

  • Helena | 16. 1. 2006 15:28

    Pani Airan,s tou arabskou kuchyni z jizniho pobrezi stredozamniho more mate pravdu,je zalozena na velke zkusenosti,vzdyt tam meli zemedelstvi uz v dobe,kdyz lide u nas byli lovci a sberaci.Navic maji urodu nekolikrat do roka,takze meli vzdy dost ovoce a zeleniny,Jedina nevyhoda je ,ze na ty jidla je potreba spousta casu.V tomhle je balkanska kuchyne lepsi a v dnesnim zivote pouzitelnejsi.Me ten recept od Alziranky pripada chutnejsi,ale chce vic casu a surovin.Navic jehneci maso maji v cechach jen nekde.Ja spatne odhaduji o co bude zajem,mozna ho sem pripisu.

  • Airan | 16. 1. 2006 14:20

    Tak ted jsem si vsimla, ze je to trochu jiny recept nez ten v diskuzi - muzu poprosit abyste dala sem i ten druhy, z diskuzi se neda ulozit ani vytisknout. Dekuji predem. P.S: U jemencu jsem jedla jidlo kde varili dohromady kure, rajcata, testoviny a brambory a presto bylo uzasne.

  • Airan | 16. 1. 2006 14:15

    Ja to beru i s tim chilli:-) Jsem rada, ze si uz muzu ulozit recept v oblibenich. S arabskou kuchyni mam moc dobre zlusenosti a kdyz je to od alziranky musi byt dobry!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cherry rajčátka Cibule Cizrna Cuketa Drůbeží vývar Koriandr - mletý Kuřecí maso Olivový olej Vlákna šafránu Zázvor Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

117
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
59
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
44
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavlína z MasterChefa porodila: Je to holčička!

Pavlína z MasterChefa porodila: Je to holčička!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí tažín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact