g
kuřecí maso
: prsní nebo stehenní řízky, lze použít i krůtí maso
olej
1
ks
cibule
velká nebo dvě střední
sůl
180
g
čerstvé žampiony
na větší kusy pokrájené, cca
180
g
mražená kukuřice
nebo ve slaném nálevu, cca
1
lžíce
tandoora
Masala - koření, dle chuti, cca
300
g
rajčata oloupaná
dle vodnatosti, 250 -
1
ks
paprika
na nudličky pokrájená
sojová omáčka
cukr krupice
- není nutná
Postup přípravy receptu
1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji. Přidáme osmažit na kostičky či nudličky pokrájené, osolené maso. Poté přisypeme pokrájené žampiony, kukuřici a dále smažíme za občasného promíchání cca 5 minut, žampiony pustí dost tekutiny, podlévat není nutné. Směs na závěr smažení ochutíme Tandoori Masala Cury Powder kořením dle chuti, promícháme, přidáme pokrájená oloupaná rajčata a na nudličky pokrájenou papriku a krátce za občasného promíchání podusíme. Nakonec přidáme pár kapek sojové omáčky nebo dle chuti jen dosolíme, je-li třeba, a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborem, rýží nebo čerstvým pečivem, případně bruschettou (topinkou).
3
Pokud máme rajčata hodně kyselá, můžeme s nimi přidat i maličko cukru.