Kuřecí maso nakrájíme na kousíčky, dáme na rozpálenou pánev. Když maso zesvětlá, přidáme nakrájený česnek a cca polovinu plechovky kukuřice. Osmažíme do zlatova. Rozválíme listové těsto (z 1 balení uděláme 2 štrůdly), potřeme kečupem, položíme plátky šunky, kuřecí maso, posypeme vrstvou nastrouhaného eidamu a přikryjeme plátky slaniny nebo vysočiny.
2
Zabalíme do těsta, položíme na plech - potřeme vajíčkem a posypeme sýrem. Uděláme 2. štrůdl a vše dáme do předehřáte trouby - pečeme cca 20 minut, poté nakrájíme na kousky a necháme vychladnout. Jíme studené, ale čerstvé (tzn. asi za 4 hodiny).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|22. 3. 2006 21:01
No já běžně slané záviny z listového těsta dělám a jíme je teplé. To, co vám nemusí dělat dobře, je kombinace mastného těsta a mastných surovin včetně teplého sýra.
chipi
|22. 3. 2006 19:10
no tak to zkuste a uvidíte - zřeba to tak působí jen na mě
Di
|12. 3. 2006 08:03
Proč by mě mělo bolet břicho? To přece není kynuté těsto, to se nemá jíst teplé.
chipi
|11. 3. 2006 17:03
Opravdu doporučuju nechat ho vychladnout. Bolesti břicha po požití teplého nejsou nic příjemného!
Anonym
|6. 3. 2006 16:45
Také bych řekla, že teplý budel lepší než studený. Ale jinak vypadá lákavě.