Pokud máte rádi kuřecí stripsy, ale před smaženými pokrmy máte respekt, tento recept je pro vás jako dělaný. Tyto křehké kuřecí stripsy se totiž obalují v čerstvé petrželkové strouhance a pečou v troubě. Dopřát se jak můžete s klidným svědomím i k večeři.
Z kuřecích prsou oddělte malé filetky a maso pokrájejte podélně na 4–5 proužků. Všechno maso dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte jogurt, dobře promíchejte a nechte asi 10 minut odležet při pokojové teplotě.
Mezitím oloupejte brambory, pokrájejte je na kostky a dejte vařit.
Cibule pokrájejte na tenké klínky a nechte pomalu restovat na lžíci oleje, průběžně míchejte, cibule by měla změknout a lehce zkaramelizovat.
V mixéru nadrťte toastový chleba na drobky a dejte je do ploché misky. Petrželku nasekejte nadrobno, polovinu přidejte k toastovým drobkům a promíchejte, zbytek si nechte do brambor. Kousky kuřete obalte v toastové strouhance, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dejte péct na 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
Brambory slijte, rozšťouchejte, promíchejte s nasekanou petrželkou, orestovanou cibulí a pokrájeným máslem.
Dobře promíchejte, dochuťte solí a podávejte se stripsy.