ingredience na trojobal
do strouhanky přidat Parmazán
parmazán
10
ks
brambory
1
ks
cibule
10
stroužek
česnek
Osmažit
olivový olej
česnek
strouhaný
250
ml
smetana
hořčice
pepř mletý
sůl
vejce
Postup přípravy receptu
1
Maso rozřízneme podél kosti, osolíme. Obalíme v trojobalu (do strouhanky přidáme parmazán). Osmažíme. Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Cibuli překrojíme a rozdělíme na plátky. Na špejli napichujeme střídavě bramboru, cibuli a stroužek česneku. Špízy smažíme dozlatova a ještě zapečeme.
2
Na oleji mírně osmažíme strouhaný česnek, přidáme hořčici, sůl, pepř a smetanu. Povaříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Remková
|21. 5. 2008 20:39
Tento recept znám,je opravdu trochu poplantaný,když trojobal,tak asi jen strouhanka nestačí.Brambory předvaříme(lépe ve šlupce) a pokud možno,nové brambory.Nevaříme je zcela doměkka,aby se pak daly napichovat na špejle spolu s cibulí a čenekem a osmažíme rovnou ve friťáku.Netřeba je již zapékat.Omáčka je snad celkem jasná.Je to moc dobré jídlo,znám ho pouze pod jiným názvem.Ne z této kuchařky.Dávám rozhodně za jedna
Zdena z JM
|19. 5. 2008 10:34
Tento recept je opravdu neúplný. Maso asi na 1 porci, příloha tak na 4 porce. Pokud jsem to dobře pochopila, tak špízy osmažíme na pánvi a potom ještě pečeme v troubě? Brambory vlastně vaříme, pak smažíme a nakonec pečeme? A z česneku, hořčice a smetany uvaříme omáčku, kterou potom přelijeme špízy? Chtělo by to upřesnit.
Zdenka Korábová
|17. 5. 2008 16:08
tady bude asi závada v dávkování. A kam se sosíkem, na zapékání brambor? Jídlo bude kalorická bomba hodná horníka úderníka nebo dřevorubce na polomech :-))), ale může být chutné.