Na větší pekáč či vyšší plech nalijeme olivový olej, nasázíme stehýnka tak, aby byla rovnoměrně vzdálená od sebe a mezi tyto nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a poté i mrkev, nakrájenou na tenká kolečka. Stejným způsobem přidáme propasírovaný česnek. Omytá rajčátka nakrájíme na půlky a vyplníme jimi prostory mezi stehýnky, klidně i do více vrstev.
2
Koření jemně vetřeme prsty do stehýnek, ta zakápneme olejem. Podravkou možno posypat i zeleninu. Nakonec celý výtvor osolíme a opepříme a zalijeme opatrně vodou.V předehřáté troubě pečeme do té doby, než kuřátko začne vonět na sto honů a rajčátka se pěkně roztečou mezi masem. Podáváme s vařenou rýží či jen s pečivem, obojí vždycky sklidilo úspěch.