hrnek
drůbeží vývar
(nebo bujón rozmíchaný ve vodě)
citron
petrželka
zelená sekaná
1
ks
hermelín
Postup přípravy receptu
1
Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou, přikryjeme a necháme zapékat cca 30-40 minut v troubě. Těsně před dopečením odkryjeme a necháme dojít.
2
**Příloha:** brambory a bílé suché víno (nejlépe k tomu chutná Tramín červený nebo Rulandské šedé).
3
**Poznámka:** pokud má někdo radši slanější maso, může stehýnka před pečením jemně osolit, ale počítá se s tím, že vývar je slaný a sýr také.
no ani nemluvte-bohužel jsem tenhle příšpěvek četla pozdě :-)) takže přečteno ještě dřív a teď mi jako kručí v břichu :-D ale co-jdu si to nachystat 8-)
Monika Vitaková
|5. 2. 2010 11:27
Výborné. Včera jsem udělala a byl to opravdu úspěch. Jen na tom obrázku není vůbec žádná omáčka a já jí měla dost a hodně řídkou. Vyřešila jsem to kouskem (víc jsem neměla) nastrouhaného tvrdého sýra. Příště tam asi nedám tolik vývaru nebo nastrouhám víc sýra. Ale jinak moc dobré, díky.
Barien M
|29. 5. 2009 20:07
Bylo to opravdu výborné. Podle mého muže to mělo jen jednu nevýhodu - bylo toho málo :-))). Děkuji za rychlý a snadný recept, který ani nezašpiní moc nádobí. Takové mám nejraději. Děkuji. U mě za 1.
Lada Kunetková
|18. 10. 2007 18:15
Škoda,že tu nejsou smajlíci,ti řeknou mnohé..Takhle musím napsat,že to byl kulinářský zážitek,který brzy zopakuji.V jednoduchosti je krása.
Marsí
|7. 6. 2007 12:59
...:-)))))to jsem ráda Peťko, že chutnalo a že jsi měla takový úspěch..:-))
Petra z Londyna
|6. 6. 2007 16:59
Udelala jsem to v nedeli k obedu a bylo to vynikajici, ma draha britska polovicka mi rekla, ze snad nic lepsiho nikdy nejedl, proste bozske. Pry lepsi nez me mexicke fazole, ktere tak zboznuje. Fakt moc dekuji za recept, je to rychle, snadne a vytecne to chutna.
Petra z Londyna
|6. 6. 2007 16:58
Udelala jsem to v nedeli k obedu a bylo to vynikajici, ma draha britska polovicka mi rekla, ze snad nic lepsiho nikdy nejedl, proste bozske. Pry lepsi nez me mexicke fazole, ktere tak zboznuje. Fakt moc dekuji za recept, je to rychle, snadne a vytecne to chutna.
Andrea
|25. 5. 2007 09:20
Včera jsem tohle jídlo udělala k večeři-vynikající!!! Přidala jsem tam na doporučení Nikolky taky houby a fakt to nemělo chybu. Jako příloha jsem udělala rýži.
Nikolka
|20. 5. 2007 21:38
Doporučuju přidat i houby.... :) dneska jsme to doma udělaly s mamkou s houbama... a bylo to geniální!!!!!!
Anna
|19. 5. 2007 10:49
To bude hodně dobrý, to dneska zkusím.
Eva
|18. 5. 2007 12:17
smetana sladká, ale ne jen 10%,a jen malý hrníček vývaru. Jinak dobré.
Jitka
|16. 5. 2007 12:02
Myslím,že to bude bomba..........hned vyzkouším dnes k obědu!!!
Marsí
|16. 5. 2007 11:32
Heleno: klidně ho tam dejte hned, jde o to, že se rozteče do toho sosu...
Alena Dohnalová
|15. 5. 2007 13:30
ták a je to ....mám šílený hlad.Vyzkouším a napíši jaké to bylo .
jan lexman
|14. 5. 2007 13:25
dejte misto hermelínu nivu je to bezva
Helena
|14. 5. 2007 08:45
já bych tam dala ten hermelín až po nějaké době, hned se mi zdá opravdu moc brzo.
BOHUMILA SCHULZOVA
|25. 5. 2006 07:28
Tak to vypadá super! /nejhorší je to číst v 6.00 h na lačno/ Vyzkouším, ale už teď jsem přesvědčena, že to bude výborné!
Airan Novakova
|24. 5. 2006 18:34
Tohle vypada silene jedle:-)) Moc se mi libi, ze nejsou tam zadne koreni. Marsi, dekuji za recept.