V míse smícháme rajský protlak, med, olivový olej a citronovou šťávu. Do marinády naložíme kuřecí stehna a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
2
Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje, položíme namarinovaná stehna, osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme zbytkem marinády. Na každé stehno prolisujeme jeden stroužek česneku.
Pozor na marinadu, při pečení se neskutečně pripaluje. Stehna byla černá jako bota. Po prvních par minutach v troubě doporučuji snížit teplotu na max. 175 stupňů a přikrýt zapékací mísu alobalem. Já musela několikrát seskrabovat černotu přímo z kůže stehen. Spálené není zdravé. Také nezapomeňte podlevat dostatečným množstvím vody. Podávala jsem poté s jasminovou rýží, čerstvě najemno nakrájenou okurkou a dále jsem na pánvi osmahla na olivovem oleji kousek porku, červené a žluté papriky a lahudkove cibulky. Přidala najemno na plátky nakrájený stroužek česneku. A po mírném opeceni jsem zalila marinadou z pekáče, takže se chutě spojily. Zeleninovou směs jsem pri podávání kladla především na maso, aby se zakryla oskrabana cerna kůže. Byla to celkově chuťova bomba, vše se suprove doplnovalo.