Pečená kuřecí stehýnka v rychlé omáčce z bílého vína, smetany, vývaru, másla a čerstvých bylinek, chutnají skvěle a servírovat je můžete už za půl hodiny. Nejlepší jsou s rýží.
Oddělte spodní a horní část kuřecích stehen, maso osolte, opepřete a lehce zaprašte moukou. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozehřejte asi 3 lžíce oleje a porce kuřete opečete asi 4 minuty z obou stran, kůže by měla zezlátnout.
Maso dejte stranou, do pánve vlijte víno a vývar, přiveďte k varu a nechte minutku probublávat. Přidejte máslo, nasekané bylinky, přilijte smetanu a vraťte do pánve kuře. Pánev dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10–15 minut, podle velikosti kuřecích porcí. Kuře podávejte s rýží přelité omáčkou.
Tip:
Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, jednoduše opečené maso dejte do pekáče, zalijte omáčkou a dejte do trouby.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)
Dotaz pls: píše se zde, že se mají oddělit horní stehna od dolních. Vzniknou tedy "paličky". A co se zbytkem - tedy horními stehny. Ty se dělají také? Na fotce jsou jen "paličky"... Diky