• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí stehna se sýrovou krustou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • tuk olej nebo máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 1
      lžička grilovací koření nebo provensálské či jiné
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g tvrdý sýr nebo niva
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí stehna omýt, osušit, stáhnout z kůže ("kůži" vytvoří sýr), prosolit (v závislosti na množství koření, použiju-li nivu jen jemně nebo vynechat), opepřit, nakořenit dle chuti kořením (grilovovací, provensálské...), případně přidat česnek. Prosolená okořeněná stehna dáme na pekáč vymazaný olejem nebo vystlaný plátky másla, dle chuti, můžeme přidat pod stehna na kolečka nakrájenou cibuli,stehna povrchu hustě pokryjeme nastrouhaným zvoleným sýrem (trošku přitlačíme) a dáme přikryté péct.
2
Po čase podlét smetanou a mlékem (aby bylo víc šťávy), ve smetaně můžeme rozšlehat na zahustění trochu mouky nebo vynechat, případně přidat, přilét na dochucení šťávy vývar.
3
Ke konci pekáč odkrýt a nechat, aby se vytvořila na povrchu ze sýra růžová a křupavá krusta.
4
Příloha: vařené, opékané brambory nebo hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí řízek s paprikovou krustou

Krůtí řízek s paprikovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarabr
    jarabr | 4. 7. 2015 21:05

    luxusní mňamka :-)

  • Jana Zimmerová | 15. 3. 2010 21:42

    Super recept, kůži jsem nechala, a použila jsem grilovací koření a česnek na plátky. Sýr jsem namíchala 1:3 niva a eidam. Všichni pochvalovali!

  • Blanka Vokounová | 8. 10. 2008 14:19

    Recept výborný. Použila jsem máslo, cibuli a stehna potřela kořením tandory masala. Kůrčička ze sýra byla výborná a cibule pustila příjemnou chuť. Budu dělat častěji.

  • mierra | 3. 5. 2008 16:45

    Moc děkuji paní/slečně Evě D., po dlouhé době jsem se dostala na zdejší stránky a moc mě potěšilo ,že Vám tak chutnalo. Je to jeden z velmi oblíbených receptů mé rodiny a známých, i když jsem si je už tak trošku rozmazlila a musím vymýšlet pořád něco nového:))Co se týká názorů na diskutovanou kůži, paní Jaroslava má úplnou pravdu, v tomhle receptu opravdu ta kůže není na místě ani pro její největší vyznavače,pod silnou vrstvou sýra by zůstala gumová něco jako udušená,ale jak se říká sto lidí sto chutí a každý ať si upraví jídlo dle jeho potřeb.Ještě jsme zapomněla při vkládaní receptu dodat,že je samozřejmě výborné,pokud máme čas, i stehna prosolit a nakořenit ,pokapat olejem a nechat odležet,maso tak více navine chuť koření a je jemnější.

  • Eva D. | 30. 6. 2007 14:12

    Tak jsme právě dojedli a je to opravdu vynikající i krásné na pohled. Vřelé díky, udělám časem zase, výborné jídlo, jak specialita z nejluxusnější restaurace :-). Dávám jedničku s padesáti hvězdičkami a dejte pod maso opravdu tu cibuli, dá tomu ten správný říz.

  • Jozef T. | 3. 3. 2007 19:46

    Pani Přikrylová zastáva názor, že koža z kuraťa je to najchutnejšie. My (celá rodina) to naopak pokladáme za niečo absolútne nejedlé (nechcem použiť slovo, ktoré pre nás vyjadruje chuť kože) a z hľadiska zdravej výživy neprípustné. Ale rešpektujeme Vaše zvyky aj ked s nimi nesúhlasíme.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 3. 2007 11:25

    Ivano, v některých receptech, jako třeba tady, to má své opodstatnění:-) Mám pocit, že pod vrstvou sýra by kůže zůstala taková gumovější, asi by se nevypekla.

  • Ivana Přikrylová | 2. 3. 2007 11:12

    Ztahovat kůži z kuřete je věčná škoda, je to přece to nejchutnější na kuřeti.

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2007 09:47

    Takto ako to Kamil popisujete, plním tiež kožu z kuracích, husacích alebo morčacách krkov. Môžem potvrdiť, je to dobré.

  • Kamil Krybus | 27. 2. 2007 22:15

    Kůži stahujte opatrně, aby se nepoškodila. Pak ji na tenším konci zavažte, napěchujte do ní mleté maso upravené jako na sekanou a horní konec také zavažte. Dejte péci v samostatném pekáčku jako klasické kuře. Přece tu dobrou kůžičku jen tak nevyhodíte, ne? Jinak recept je to moc pěkný!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Grilovací koření Kuřecí maso Mléko Mouka Pepř mletý Smetana Sůl Tuk Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerový salát

Celerový salát

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové…
19
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
17
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem
Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem
Kuřecí stehna s jarní nádivkou
Kuřecí stehna s jarní nádivkou
Kuřecí stehna s mletým masem
Kuřecí stehna s mletým masem
Kuřecí stehna v bílém víně
Kuřecí stehna v bílém víně
Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kuřecí stehna v sezamu
Kuřecí stehna v sezamu
  • Recepty.cz
  • Kuřecí stehna se sýrovou krustou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact