• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí stehna se sýrovou krustou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • tuk olej nebo máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 1
      lžička grilovací koření nebo provensálské či jiné
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g tvrdý sýr nebo niva
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí stehna omýt, osušit, stáhnout z kůže ("kůži" vytvoří sýr), prosolit (v závislosti na množství koření, použiju-li nivu jen jemně nebo vynechat), opepřit, nakořenit dle chuti kořením (grilovovací, provensálské...), případně přidat česnek. Prosolená okořeněná stehna dáme na pekáč vymazaný olejem nebo vystlaný plátky másla, dle chuti, můžeme přidat pod stehna na kolečka nakrájenou cibuli,stehna povrchu hustě pokryjeme nastrouhaným zvoleným sýrem (trošku přitlačíme) a dáme přikryté péct.
2
Po čase podlét smetanou a mlékem (aby bylo víc šťávy), ve smetaně můžeme rozšlehat na zahustění trochu mouky nebo vynechat, případně přidat, přilét na dochucení šťávy vývar.
3
Ke konci pekáč odkrýt a nechat, aby se vytvořila na povrchu ze sýra růžová a křupavá krusta.
4
Příloha: vařené, opékané brambory nebo hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí řízek s paprikovou krustou

Krůtí řízek s paprikovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarabr
    jarabr | 4. 7. 2015 21:05

    luxusní mňamka :-)

  • Jana Zimmerová | 15. 3. 2010 21:42

    Super recept, kůži jsem nechala, a použila jsem grilovací koření a česnek na plátky. Sýr jsem namíchala 1:3 niva a eidam. Všichni pochvalovali!

  • Blanka Vokounová | 8. 10. 2008 14:19

    Recept výborný. Použila jsem máslo, cibuli a stehna potřela kořením tandory masala. Kůrčička ze sýra byla výborná a cibule pustila příjemnou chuť. Budu dělat častěji.

  • mierra | 3. 5. 2008 16:45

    Moc děkuji paní/slečně Evě D., po dlouhé době jsem se dostala na zdejší stránky a moc mě potěšilo ,že Vám tak chutnalo. Je to jeden z velmi oblíbených receptů mé rodiny a známých, i když jsem si je už tak trošku rozmazlila a musím vymýšlet pořád něco nového:))Co se týká názorů na diskutovanou kůži, paní Jaroslava má úplnou pravdu, v tomhle receptu opravdu ta kůže není na místě ani pro její největší vyznavače,pod silnou vrstvou sýra by zůstala gumová něco jako udušená,ale jak se říká sto lidí sto chutí a každý ať si upraví jídlo dle jeho potřeb.Ještě jsme zapomněla při vkládaní receptu dodat,že je samozřejmě výborné,pokud máme čas, i stehna prosolit a nakořenit ,pokapat olejem a nechat odležet,maso tak více navine chuť koření a je jemnější.

  • Eva D. | 30. 6. 2007 14:12

    Tak jsme právě dojedli a je to opravdu vynikající i krásné na pohled. Vřelé díky, udělám časem zase, výborné jídlo, jak specialita z nejluxusnější restaurace :-). Dávám jedničku s padesáti hvězdičkami a dejte pod maso opravdu tu cibuli, dá tomu ten správný říz.

  • Jozef T. | 3. 3. 2007 19:46

    Pani Přikrylová zastáva názor, že koža z kuraťa je to najchutnejšie. My (celá rodina) to naopak pokladáme za niečo absolútne nejedlé (nechcem použiť slovo, ktoré pre nás vyjadruje chuť kože) a z hľadiska zdravej výživy neprípustné. Ale rešpektujeme Vaše zvyky aj ked s nimi nesúhlasíme.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 3. 2007 11:25

    Ivano, v některých receptech, jako třeba tady, to má své opodstatnění:-) Mám pocit, že pod vrstvou sýra by kůže zůstala taková gumovější, asi by se nevypekla.

  • Ivana Přikrylová | 2. 3. 2007 11:12

    Ztahovat kůži z kuřete je věčná škoda, je to přece to nejchutnější na kuřeti.

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2007 09:47

    Takto ako to Kamil popisujete, plním tiež kožu z kuracích, husacích alebo morčacách krkov. Môžem potvrdiť, je to dobré.

  • Kamil Krybus | 27. 2. 2007 22:15

    Kůži stahujte opatrně, aby se nepoškodila. Pak ji na tenším konci zavažte, napěchujte do ní mleté maso upravené jako na sekanou a horní konec také zavažte. Dejte péci v samostatném pekáčku jako klasické kuře. Přece tu dobrou kůžičku jen tak nevyhodíte, ne? Jinak recept je to moc pěkný!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Grilovací koření Kuřecí maso Mléko Mouka Pepř mletý Smetana Sůl Tuk Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Rafaelo

Rafaelo

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

406
Sedlácký bramborový salát
Sedlácký bramborový salát
75
Napoleon řezy II.
Napoleon řezy II.
55
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
32
Mechový dort
Mechový dort
17
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-eidamová…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem
Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem
Kuřecí stehna s jarní nádivkou
Kuřecí stehna s jarní nádivkou
Kuřecí stehna s mletým masem
Kuřecí stehna s mletým masem
Kuřecí stehna v bílém víně
Kuřecí stehna v bílém víně
Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kuřecí stehna v sezamu
Kuřecí stehna v sezamu
  • Recepty.cz
  • Kuřecí stehna se sýrovou krustou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact